Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Gyerekszülésnél miért van ez...

Gyerekszülésnél miért van ez a hatalmas kettős mérce a nők javára?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék provokálni.

Arra az esetre értem, amikor a nő és a férfi normálisa védekezik, és mégis besikerül a baba.

Ekkor ha a nő nem szeretné, de a férfi igen, akkor a férfinak el kell fogadnia, hogy ez a nő teste, az ő döntése, ha nem akarja végigvinni a terhességet és megszülni a gyereket. Ez eddig oké.

De ha a férfi nem akarja, a nő meg igen, akkor miért van az, hogy a férfinak kuss a neve, és kötelessége minimum 18 évig fizetni egy olyan gyerek után, akit nem is akart, és emiatt védekezett is, mégis besikerült?

Miért esik ilyenkor mindenki a férfinak, ha a férfi nem akarja a gyereket? Már olyan választ is olvastam, hogy "így járt, húzott volna 2 gumit a farkára, vagy ne szexeljen".

De ha a nő nem akarja, az teljesen természetes....

Értem én, hogy a nő teste, természetesen. De a férfi véleménye, akarata ilyen esetben miért nem érdekel senkit?

Egy híresebb női aktivista is megmondta:

"Ha egy nő olyan döntést hoz, hogy végigviszi a terhességet és megszüli a gyereket, de a biológiai apa ezt nem szeretné, akkor a férfit nem lenne szabad arra kényszeríteni, hogy 21 évig pénzügyileg támogassa a nőt. Autonóm, önálló, erős nők független döntéseket hoznak a saját életükről. A döntéseikhez pedig nem szabadna automatikusan elvárniuk a férfiak akarat nélküli pénzügyi támogatását."

Vagy én gondolom rosszul?

2018. ápr. 5. 17:28
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Személyes sztori, szerencsés kimenetellel. Egy barátnőm terhes lett egy szexkapcsolat után. Már korábban is ismerte az apát, többször voltak hosszabb rövidebb ideig is együtt. Egy éjszaka is ez volt. A barátnőm terhes lett, elvetetni nem akarta egészségügyi okokból. Úgy érezte, hogy az apának kell róla tudnia. Elmondta és mondta, hogy nem kér gyerektartást, ha nem akarja látni megérti. Eleinte a csávó kiborult, de most már boldog apuka.

Ez szerencsére egy happy enddel végződő történet volt, de hogy közben milyen viták lementek...

2018. ápr. 6. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!