Gyerekszülésnél miért van ez a hatalmas kettős mérce a nők javára?
Nem szeretnék provokálni.
Arra az esetre értem, amikor a nő és a férfi normálisa védekezik, és mégis besikerül a baba.
Ekkor ha a nő nem szeretné, de a férfi igen, akkor a férfinak el kell fogadnia, hogy ez a nő teste, az ő döntése, ha nem akarja végigvinni a terhességet és megszülni a gyereket. Ez eddig oké.
De ha a férfi nem akarja, a nő meg igen, akkor miért van az, hogy a férfinak kuss a neve, és kötelessége minimum 18 évig fizetni egy olyan gyerek után, akit nem is akart, és emiatt védekezett is, mégis besikerült?
Miért esik ilyenkor mindenki a férfinak, ha a férfi nem akarja a gyereket? Már olyan választ is olvastam, hogy "így járt, húzott volna 2 gumit a farkára, vagy ne szexeljen".
De ha a nő nem akarja, az teljesen természetes....
Értem én, hogy a nő teste, természetesen. De a férfi véleménye, akarata ilyen esetben miért nem érdekel senkit?
Egy híresebb női aktivista is megmondta:
"Ha egy nő olyan döntést hoz, hogy végigviszi a terhességet és megszüli a gyereket, de a biológiai apa ezt nem szeretné, akkor a férfit nem lenne szabad arra kényszeríteni, hogy 21 évig pénzügyileg támogassa a nőt. Autonóm, önálló, erős nők független döntéseket hoznak a saját életükről. A döntéseikhez pedig nem szabadna automatikusan elvárniuk a férfiak akarat nélküli pénzügyi támogatását."
Vagy én gondolom rosszul?
Személyes sztori, szerencsés kimenetellel. Egy barátnőm terhes lett egy szexkapcsolat után. Már korábban is ismerte az apát, többször voltak hosszabb rövidebb ideig is együtt. Egy éjszaka is ez volt. A barátnőm terhes lett, elvetetni nem akarta egészségügyi okokból. Úgy érezte, hogy az apának kell róla tudnia. Elmondta és mondta, hogy nem kér gyerektartást, ha nem akarja látni megérti. Eleinte a csávó kiborult, de most már boldog apuka.
Ez szerencsére egy happy enddel végződő történet volt, de hogy közben milyen viták lementek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!