Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az embereknek miért van...

Az embereknek miért van közléskényszerük?

Figyelt kérdés

Főleg a mai fiatalokra jellemző, hogy mindent kiírnak az Internetre, ha kell, ha nem. Az emberek mindent kommentelnek, mindenről videót készítenek, sokszor úgy érzem, hogy tisztára meg vannak bolondulva. Ugye "a legnagyobb közösségi portál" élen jár az ilyen tagokkal, de "a legnépszerűbb videómegosztó oldal" sem szégyenkezhet, ha "kevésbé okos" felhasználókat kell a tagjai között tudnia.

Miért érzik úgy ezek az emberek, hogy mindenképpen muszáj hozzászólniuk, megosztaniuk dolgokat? Ugye ismerjük a mondást: "A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senkit nem érdekel a másé."

2018. márc. 26. 11:49
 1/10 anonim ***** válasza:
Fogalmam sincs. Ha rájöttél és a megoldásra is akkor írd le ide kérlek. :D üdv egy írásmániás közléskényszeres.
2018. márc. 26. 12:18
 2/10 anonim ***** válasza:
86%
Azért, hogy visszajelzéseket, azaz figyelmet kapjanak. Ami természetes vágya az embereknek. És mivel csináltak erre használható platformokat, a legtöbben (vagy sokan) élnek is a lehetőséggel.
2018. márc. 26. 12:30
 3/10 anonim ***** válasza:
Élőben meg minden generáció tagjai ezt csinálják.
2018. márc. 26. 13:24
 4/10 A kérdező kommentje:
Élőben nem mutogatnak videókat, meg nem mondják el a véleményüket minden szembe jövő embernek. Utolsó, ne ferdíts!
2018. márc. 26. 14:43
 5/10 anonim ***** válasza:

Én alapbol nem vagyok ilyen, de az létezik hogy valami közlésre kényszerit, gondolom mindenkinél máshol a határ.

Én szeretek anonimitásban lenni, viszont egy faces poszthoz muszáj volt fb adatlappal hozzászolnom, nem birtam ki.

Egy video volt arrol hogy annyira szereti a mesekonyveket a baba ha vége és becsukják, elsirja magát. Ugy hozták le a cikket hogy de édes, biztos jo tanulo könyvmoly lesz, itt kezdődik az irodalmi tehetség, es nekem jött le egyedül a videorol az hogy az anya olyan gyorsan elhadarja lapoz és becsukja a mesekönyvet hogy a kicsi meg sem tudott nézni egy oldalt sem, de már a mesének vége is és elveszi az anyja, csorikám johogy elszomorodott, és ez senkinek nem tunt fel pedig világosan kuvehető hogy amikor az anya már rég a másik oldalon jár szegényke még az előzőn mélázik nem tudja követni. A cikk, a dicsero kommentek es hogy ennyire vak mindenki, hát nekem is közléskényszerem lett.

2018. ápr. 3. 19:52
 6/10 anonim ***** válasza:
Mert minden ember számára szükséglet az önkifejezés, a közösségi média pedig platformként szolgál erre.
2018. aug. 8. 11:16
 7/10 anonim ***** válasza:
88%
Tulajdonképpen azzal, hogy ezt a kérdést itt gyiken kiírtad, ugyanazt csináltad, mint a többiek a Facebookon vagy az instagramon. Kifejezted a nemtetszésedet. Utolsó voltam
2018. aug. 8. 11:18
 8/10 A kérdező kommentje:

Utolsó: ez részben igaz. Mindenesetre nem a véleményem írtam meg, hanem az okát szeretném megérteni.

Mert ugye alapból nem normális, hogy magunkat fényképezzük (=nárcizmus) meg azt mutogatjuk, mink van (=dicsekvés), meg az iskola, munkahely kiírása vadidegeneknek (=személyes adatok kiplakátolása a világnak), mégis valamiért nagyon sokan teszik ezt. Élőben senki sem menne oda random emberekhez, hogy megkérdezze, hol dolgozik , mikor született, esetleg hol lakik stb., de ide meg sokan kiírják.

2018. aug. 8. 11:46
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem ferdítettem. Az, hogy a néni beparkol mellém a banyatankkal a buszmegállóba, és rákezd nekem a mantrájára arról, hogy milyen pofátlanok a mai fiatalok, mennyit kellett várni az sztk-ban meg drágább lett a Biopon, az PONTOSAN UGYANAZ, mint mikor Sanyika kiírja az internetre, hogy szerinte Kittike a legjobb csaj a suliban. De ugyanúgy betalálnak a középkorúak a munkahelyi menzán a fasságaikkal, amikre senki nem kíváncsi.

Neten ez vagy az élőben is megfigyelhető feltűnési viszketegség, vagy - facebook esetében - nem ismeri a beállításokat. Nagyon sok olyan gondolatot láttam már megosztva, aminél úgy éreztem, hogy ezt a közlő nem akarhatta, hogy nyilvános legyen, ennyire nem lehet buta.

Youtubeon meg ja, ennyire buták. De inkább youtubera rakja ki a kollégám a véleményét a melegházasságról, ahol mosolyogva nyomhatok rá az x-re és rakhatok be helyette zenét, mint hogy élőben magyarázza, ahol le se lehet lőni.

2018. aug. 8. 12:21
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, lehet hogy úgy hangzott, de nem bántásból írtam, hogy te is hasonló okokból írtad ki ezt a kérdést, mint más a Facebook posztjait. Ha méllyebbre mész, tulajdonképpen mindegy, hogy megbotránkoztatás miatt írsz, vagy dicsekvés miatt. Azt a szándékodat fejezed ki, ami megfogalmazódik benned. A Facebookodat viszont elsősorban az ismerőseid látják, szóval ez a vadidegeneknek kiírok mindent dolog nem teljesen igaz. Régen is így működtek a dolgok, csak akkor nem facen ment ez, hanem kocsmákban, fesztiválokon...
2018. aug. 8. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!