Hogyan csinálhatnék valamit akkor is teljes erővel, ha épp nincs motivációm?
Rájöttem, hogy ha effektívebben tölteném olyan dolgokkal az időmet, amik igazán fontosak, akkor 3 óra alatt megcsinálhatnám azt, amit szétszórtan, kevésbé koncentrálva akár 10 órán át csinálok. Így egy csomó időt nyernék, és egy csomó minden mást csinálhatnék.
Csak ezzel az a baj, hogy ha nem vagyok kellően motivált, akkor nem tudom 3 óra alatt elvégezni a feladatot, mert közben meg-meg állok, úgy érzem valami hiányzik, főzek egy teát, eszek valamit, megnézek valami nem a témahoz kapcsolódó dolgot facebookon, stb.
Hogy érhetném el azt, hogy ha nincs is motivációm, mégis képes legyek fókuszáltan, hosszantartóan végezni valamit?
Előre is köszi.
Mármint motiváció mindig van, mert tudom, hogy kifizetődik, nagyon sok értelemben az, amit csinálok, élvezem is, stb.
Csak a nekikezdéshez nincs erőm sokszor, és inkább nézek 1 részt a sorozatomból, mert ahhoz kevesebb energia kell. És épp így hamarabb érzem azt (mint régen), hogy most eleget dolgoztam egyszer, pihenek egy kicsit.
Pedig tudnék tovább dolgozni, csak egyszerűen engedek a lustaság csábító erejének.
Szóval így a kérdés átalakult azzá, hogy hogyan küzjdme le a lustaságot, hogyan legyen akaraterőm?
Nem lehetsz mindenben motivált, pl. a wc-pucolásban. Azt egyszerűen meg kell csinálni és kész. Inkább koncentrálni tanulj meg, hogy a nemszeretem feladatokat is megcsináld. Nekem ilyen esetekben egy csésze forró feketekávé szokott segíteni, és igyekszem az ilyen teendőimet délelőttre időzíteni, mert délután mindig beüt a lustaság, és sajnos a harmadik kávé már nem szokott segíteni.
Egyébként szerintem ez egy általános probléma most, ismerőseim is panaszkodnak, meg itt a gyakorin is olvastam, hogy nem képesek olyan alapszintű koncentrációra sem, mint az olvasás. Talán próbáld meg magadat ezzel tréningezni, olvass minden nap húsz oldalt, hangolódj rá, engedd, hogy beszippantson a történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!