Miért csak a sportos külsejű emberek futnak a Margitszigeten? A többi dagadt hova megy futni?

Ó, nekem utcán is beszóltak már. És ahogy írja az előző, ott inkább összekacsintanak a futók és nem utálkozni mennek.
Nekem volt olyan elhagyatott utcán, hogy a szomszéd évek óta futó férfi direkt rágyorsítva leelőzött, majd vihogva integetni kezdett, meg mutogatni. Vagy negyven éves ember. Akkor jó időre elvette a kedvem a futástól a gyökér.
Na ezt ott nem merné megcsinálni, mert beégne. Szóval inkább az biztonságosabb.

A Margit sziget tipikus "divat" hely.
A városlakók nagy részétől messze van, szar is megközelíteni mert este csak piás emberekkel "futsz" össze, nappal meg annyian vannak mint az oroszok és lehet a turistákat kerülgetni. Meg amúgy sem a legjobb a pálya állapota.
Nekem például Bikás Park 10 perc busszal, Margit sziget meg közel 1 óra. Hazafelé pedig fél óra gyalog, ami jó levezetés futás után és nem 1 órát kell izzadtan, büdösen a legforgalmasabb tömegközlekedési eszközökön eltöltenem.

A fogyáshoz optimális mozgásforma az aerob. Ez az a szint, amikor már izzadsz, de még nem lihegsz. Ilyenkor a zsírtartalékból vesz fel energiát a test.
Szobabicikli a legjobb hozzá, hiszen teljesen egyenletesen tudod tartani a tempót a megfelelő pulzusszámon.
A futás már ennél megterhelőbb mozgás, lihegsz, a test pedig nem zsírt éget, tehát nem jó fogyni vágyóknak. Sőt! Még az is megeshet, hogy az ember az izmaiból is fogyhat. Tehát ez a kardio, ami arra jó, hogy kitartóbb legyél. Nem lesz tőle több izmod, és két-háromszor annyi idő lefogyni vele, mint aerob mozgással.
Persze akinek a futás a kedvence, az nem fog otthon tekerni, hanem kimegy a margit szigetre pl, de otthon maradni lehet, hogy okosabb... érdekes dolog, az biztos.

Én láttam a szigeten - ha nem is dagadtakat - olyanokat, akiknek nincs kisportolt testük, hanem van rajtuk mondjuk 10-15 kg.
Szerintem egyébként az az oka a jelenségnek (a szégyenlősségen kívül), hogy a hobbi szinten futók (mint pl. én) nem fognak Kispestről elvezetni/bkv-zni a szigetre, majd hazamenni büdösen, vagy esetleg öltözőszekrényt bérelni az atlétikai centrumban és fizetni a zuhanyzásért, hanem szépen lefutják a pár km-jüket a házuk mellett a parkban vagy az utcán, aztán szépen lezuhanyoznak, és nem veszítettek egy percet se utazással, és egy fillért se fizettek semmiért.
Én futottam a Margitszigeten mikor a közelében laktam, de így, hogy elüldöztek az albérletárak, már nem éri meg odamenni. Ha járnék versenyekre, és hetente többször futnék hosszabb távokat felkészülés gyanánt, akkor én is oda mennék, de 5-10 km miatt nem fogok ugyanennyit utazni :D Aki meg "dagadt" az jó eséllyel csak most kezdett sportolni, nincs még benne a napi rutinjában a sport se, nem hogy a plusz utazás.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!