Szerintetek is rombolhatja a masik ember onbizalmat es onkepet az ha egy jo alaku vagy epp egy 40kilos lany azt mondja magara hogy dagadt? -Tizen evesekrol van szo-
Én rájöttem, hogy lányok/fiúk nagy része nem önbizalomhiányos, hanem a dicsérő szavakat várja. Barátnőmön is észrevettük, hogy csak azért sajnáltatja magát, hogy majd elkezdjék dicsérni xd
Aki meg tényleg önbizalomhiányos, annak össze kell rakni a lelkét, mert gondolom nem csak úgy egyik napról a másikra lett az.
Nem hinném, hogy összefüggésbe kéne vonni a két esetet. Egyrészt egyetértek a fenti válasszal, õk nem gondolják komolyan. Másrészt én is állíthatom 165cm/55 kilóval kövérnek érzem magam, aminek az lenne az oka, hogy nálam soványabb lányokhoz hasonlítgat magam. De ettõl függetlenül nem fogom elítélni azt sem, aki 70 kilos, kicsit teltebb ismerõseimre nem nézek rossz szemmel csak azért, mert saját magammal szemben nagy elvárásaim vannak. Mindenki más, az önbizalom személyes dolog, nem föltétlenül összehasonlításból keletkezik.
Amúgy meg az élet minden területén megfigyelhetõ ez a jelenség. Pl. suliban gyakran azok sírnak, hogy rossz jegyet fognak kapni, akik elsõ tanulók között vannak. Vagy egy munkanélküli megrezzenne, ha egy jó állásban lévõ emberke azt mondaná, hogy nincs megelégedve a munkahelyével. Vagy valaki panaszkodik rossz házasságra, mert nem vitték el Bahama-i nyaralásra, míg más házasságokban csak ütnek-aláznak otthon.
Nem nézi egyik a másikat, nincs mindig összehasonlítgatás, mindenki a saját életét éli:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!