Ki járt már dániában? Szerintetek is nagyképűek a dánok?
Az ember ember mindenhol,változatosak vagyunk,a világban mindenhol vannak nagyképűek,szolidak,ilyenek,olyanok.
Nekem csak egy Dán vezetéknevű ismerősöm van,ő elég nagyképű.
Voltam ott, nekem nem tűntek annak.
Sokkal figyelmessek egymással, mint itthon.
"Te is találkoztál mind az 5,7 millióval hogy ilyen kialakult biztos képed van róluk? Csak nehogy azt mondja valaki a magyarokról aki ezt az 1 darab kérdést látja, hogy ők milyen korlátoltak és, előítéletesek..."
Na ez visszájára sült most el, mert a magyarok többsége valóban korlátolt és előítéletes :DD
Évekig éltem kint, és a nyelvet is beszélem.
Nem mondanám őket nagyképűeknek, de tény, hogy nem tartják sokra a kelet-európaiakat. Ennek leginkább valószínűleg az az oka, hogy nagyon sok vendégmunkás él kint, akik alapvetően nem valami magas színvonalon dolgoznak, és többségük még angolul is alig tud, nem hogy dánul. A dánok nem értik, hogy miért vannak ott ennyien. A nem-skandinávokkal szemben alapvetően bizalmatlanok. Amit a korábbi hozzászólók írtak (kedvesek, segítőkészek, barátságosak), nos mindez csak álca. Persze, kedvesek pár percig, de ezt inkább azért csinálják, hogy megfeleljenek a saját lelkiismeretüknek - és nem jótét lélekségből.
Az olyan egyetemeken és munkahelyeken, ahol tanulnak/dolgoznak dánok és nem-dánok is, a dánok alapvetően sosem vegyülnek a nem-dánokkal. Persze mosolyognak, megisznak velünk egy sört, lájkolnak facebookon, de nagyjából ennyi. Egy dán ember gyakorlatilag soha nem fog megnyílni egy nem-dánnak, hisz sokszor még honfitársai, sőt saját maga előtt is titkolja az érzéseit.
Elég bonyolult egy nép, és higgyétek el, ez a Világ Legboldogabb Nemzete-dolog mögött is rejlik egy, s más...
25f
Ne haragudj, de miért kéne sokra tartaniuk minket?
Nekik a nem turista magyarok, egyszerűen csak vendégmunkások, divatosabb szóval élve bevándorlók.
Akik pedig itthonról külföldre mennek dolgozni (jó részük) nem rendelkezik valami magas végzettséggel. Éppen ezért csak azokat a munkákat tudják vállalni mindenhol, amit az osztrák, a német, a dán stb. egyszerűen nem akar vállalni. Tipikusan ilyenek a mosogatói állások, segédmunkák stb. Kapni fogom a lepontozást, de én se tartanék sokra itthon mondjuk egy bangladesi segédmunkást, aki nemhogy magyarul, még angolul is alig tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!