Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van kapcsolat a gyereknevelés,...

Van kapcsolat a gyereknevelés, és a gyerek felnőttkori viselkedése között? Milyen nevelési koncepcióval lehet felnőttet nevelni?

Figyelt kérdés
Én úgy gondolom, hogy igen, ugyanis a magyar felnőttek 90%-a gyerek. Mivel verték gyerekkorukban, megtanulták, hogy az erő az egyetlen érvényes igazodási pont. Tehát többnyire meghunyászkodnak az erősebbnek (hatalom, hatóság, kopasz kigyúrt bmw), de ha nem látja senki, kiviszik a sittet a sínek mellé, mindenkit átvernek, lehúznak. Nem azért nem dobják el a szemetet, mert szennyezik a környezetet, hanem, mert látják mások. (35/f, mérnök)

2018. márc. 15. 00:04
 1/4 anonim ***** válasza:
Persze, hogy van kapcsolat. Én a szeretet-igazság elvével nevelném a gyerekem. Ebbe sok minden beletartozik, amit most nem fejtenék ki.
2018. márc. 15. 00:15
 2/4 anonim ***** válasza:
Saját magamon tapasztalom, hogy van.
2018. márc. 15. 00:19
 3/4 anonim ***** válasza:
52%

A gyerek személyiségét nem igazán lehet befolyásolni, van aki normális hosszú nyugodt életet él, és van aki más útra téved.

Halvány emlékeimben még előttem van ahogy a család, nagyszülők óvnak a széltől is, biciklizni úgy mehettem el hogy X időben pl ebédkor jelentkezek, mindig elmondták hogy senkivel ne álljak meg beszélgetni.

Mégis ez az idő elmúlt, középsuliban már csak akkor érvényesültem, ha én ütöttem az elsőt annak érdekében hogy a tanév végéig senki ne kóstolgasson, pont mint a börtönben, és ez koránt sem cigány iskola volt, pusztán a hormonok irányították a tizenéveseket.

Ki lett próbálva a füves cigi, szintetikus drog, mert ugye érdekelt, ettől függetlenül elkerülhettem volna ha annyira elzárkózok ezek elől.

Szóval egy gyereknél már legkésőbb tizenéves korban megmutatkozik hogy milyen jellem lesz, az én átlagom 2-es 3-as volt, és mi képeztük a zűrösebb részét az osztálynak, ha nem a sulinak, akik akkoriban 4-es átlag alá nem kerültek soha akkoriban, azok olyan személyiséggel is bírtak, tipikus szülők kedvence, jó gyerekek akik kimaradtak mindenből, ha két osztály öltözött a tesi órára és félreértésből verekedés lett, elfordultak, ránk sem néztek mert féltek hogy kapnak ők is.

Ma már van aki több éves kapcsolattal rendelkezik, egyiknek gyereke is lett mert olyan a munkája ami mellé vállalható volt, én meg nem tartok úgy igazán sehol mert sodort az élet, bár normális szakmám lett, és a kereseti lehetőség is elfogadható itthon, mégsem váltam felnőtté, pl dudált már rám úgy egy idióta hogy nem számolt azzal ha megállunk a lámpánál kiszállok és megkérdezem mi a gondja.

25F

2018. márc. 15. 00:50
 4/4 anonim ***** válasza:
Én a tudomány elvével nevelnék gyereket.
2018. márc. 15. 05:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!