Szerintetek bunkóság nőnap alkalmából felköszönteni egy nem bináris identitású embert?
Nem a melleid vagy a farkad hiánya dönti el h fiú vagy-e v lány, hanem az XX, meg az XY kromoszómák. Alapból persze...
Aztán úgy variálod magad ösztrogénnel meg tesztoszteronnal ahogy akarod.
#19 [link]
Ez itt egy tényleges interszex ember blogja, aki nem osztja a véleményedet. Nem kellenek műtétek ahhoz, hogy egy interszexuálisból nőt, vagy férfit faragjanak. Mellesleg marha jó az egész blog, hihetetlenül tud érvelni az illető, szóval ha nem csak lóbálni akarod az interszexeket, mint valami plecsnit, amivel a gender-teóriáid igazolod, hanem ténylegesen is érdeke, hogy mit akarnak mondani, akkor érdemes beleolvasni.
#20 Milyen érzés nőnek lenni? Milyen érzés férfinak lenni? Nő vagyok, de fogalmam sincs, hogy mit is kéne éreznem, szóval egy kis magyarázat jól jönne... Legyen az életem a smink, a magassarkú, és a pletyka, és legyen a legnagyobb vágyam, hogy a gyerekemmel babázhassak?
A nevelés felerősít bennünk különböző tulajdonságokat (a nőkben a feminitást, a férfiakban maszkulinitást) de egy ideális világban ezeknek nem kellene így lenniük. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy "én szorgalmas vagyok, mindenem a munka, jó matekos vagyok, és sosem mutatom ki az érzelmeimet, szóval ázsiainak érzem magam! ázsiainak lenni részben egy érzés, márpedig én érzem ezt!"
De a valóságban ázsiainak lenni nem jelent többet, mint egy bizonyos fajta testtel rendelkezni. (És voilà: [link] )
Babázni nem lányos, csak általában a lányok kezébe adunk babát. Szoknyát viselni nem lányos, csak a lányokra adunk szoknyát. A rózsaszínt szeretni nem lányos, csak a lányokkal azonosítjuk a rózsaszínt.
Más kultúrákban a rózsaszín fiús, és a fiúk hordanak szoknyát. Ezért bullshit az egész gender, amire a megoldás hogy kiirtjuk a sztereotípiákat, nem pedig hogy megerősítjük őket és újakat hozunk létre. Ha nem lenne ilyen szinten elkülönülve a fiúk és lányok nevelése, te sem érezted volna transzneműnek magad.
Mellesleg érdemes utána nézni, hogy a történelem folyamán hol és mikor voltak 3. nemek, mert általában erősen heteropatriarchális helyekre volt jellemző, amiket mélyen átszőttek a nemi szerepek.
A szabad embernek nem "gendere" van, hanem személyisége...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!