Bunkóság ha valaki bemutatkozáskor csak a keresztnevét mondja meg?
Én nem tartom bunkóságnak, de még is megjegyzem magamban. De sajnos fordítva is igaz. Ha én mutatkozom be, akkor gyakran elfelejtem mondani a családnevem. Az is sokszor van, hogy utána rögtön eszembe jut. Pl "Pista. Kiss Pista". Amikor mutatkozom be. (Persze nem Pista vagyok. :D)
Szóval nem kell egyből bunkóságnak venni, lehet, hogy csak leblokkol/stb. Pl ha valaki egy munkahelyen életében először látja az igazgatót és bemutatkoznak egymásnak, akkor a természetes dolog, hogy a munkavállaló izgul/leblokkol ekkor előfordulhat ilyen eset.
Hát pedig a leendő beosztottaidat is illene megtisztelni azzal, hogy a teljes nevedet elárulod nekik. Rosszul veszi ki magát, ha nem teszed, mert azzal azt érzékelteted velük, hogy szerinted ők még annyit se érdemelnek, hogy rászánd azt a plusz egy másodpercet arra, hogy a vezetéknevedet is eláruld nekik.
Különben meg a saját apádnak, nagyapádnak, stb. sem adod meg a tiszteletet, ha elsunnyogod a vezetéknevedet, mert az olyan, mintha szégyellnéd, hogy kiknek a családjából származol.
A beosztottaid meg Janiból amúgy is ismerhetnek hat másikat, és akkor rólad hogy beszéljenek, hogy melyik Jani? Az Újjani?
Teljes név és kész, az a normális, az az illendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!