Szerintetek bunkóság nőnap alkalmából felköszönteni egy nem bináris identitású embert?
"Ugye vagy férfinek vagy nőnek születsz"
Vagy interszexuálisnak,azaz hermafroditának.
Egy jó dokumentumfilm arra,hogy a nemiség nem csak biológiai,testi alapú,hanem belülről fakadó érzés is.
Ne köszöntsd fel.
#12 Az interszexuálisok vagy nők, vagy férfiak a kromoszómarendellenességük ellenére is (sok interszex rühelli, hogy őket is belesöprik ebbe az egész lgbtqiaxyz++++++ kategóriába, mert azt éreztetik velük, hogy ők kívülállók csak azért, mert van egy bizonyos rendellenességük) a gender meg úgy baromság, ahogy van. A gender max annyira érzés, mint fehér embernek lenni érzés; szóval van a letagadhatatlan fizikai valóság, és a többi már csak neveltetés kérdése. Ha nem lennének hülye nemi sztereotípiák, senki sem foglalkozna ilyen non-binary identitásokkal, de még a nemi diszmorfiás emberek sem éreznék olyan szarul magukat azért, mert "rossz testbe születtek" szóval ironikus módon a genderek elfogadására tett kísérletek csak tovább rontanak mindenen.
A dokumentum filmben arról is szó esik,hogy az interszexuálisoknál a szülők döntötték el,hogy milyen neműnek neveljék a gyereket.
Ezért külsőleg eltávolították az egyik nemiszervet.
Aztán mikor felnőtt a gyerek,pont ellenkező neműnek érezte magát.
Ezért is akarják eltörölni ezt a beavatkozást,hogy ne csecsemőkorban,hanem tini korban döntse el a gyerek,hogy a kettő közül melyik nemiszervét hagyják meg.
Nem bináris identitású xddd,hogy egyeseknek mennyi idejük van,ilyeneket kitalálni.De én nem ítélek el senkit,mindenkinek joga van hülyének lenni.
A kérdésre válaszolva:
Szerintem is kérdezd meg tőle,mit gondol erről,feltéve ha jó viszonyban vagytok,akkor nem sértődik meg.
Pontosan az interszexuálisok a bizonyíték arra,hogy a nem nem csak fizikai,biológiai adottság,hanem egy belülről fakadó érzés is.
Egy transgenrder személynek ez ugye nehezebben bizonyítható.Még egy interszexuálisnál mivel magyarázod,hogy mindkét nemiszerve(vagy annak bizonyos képletei megvoltak),aztán eldöntték,hogy fiú vagy lány legyen,és a dokumentumfilmben egy kutatás szerint az ilyen embereknél bizonyos % nem annak érezte magát,aminek "nevelték".
Ezért is lenne jó,ha ilyen műtétet nem végeznének a hermafroditákon már csecsemőkorban,mert akinél nem a megfelelő nemet hagyják meg fizikailag,annak az egész életét tönkretehetik vele.
Bár utólag is van lehetőség mesterséges nemiszerv kialakítására,de az már ugye nem olyan.
Pl,ha eltávolítják a petefészket,akkor utána már biztosan nem fog gyereket szülni pl soha.
Vagy a videóban kitérnek a nemi átalakító műtétre is,ahol elmondják,hogy a nőből férfivé operálás sokkal nehezebb.
Nem a csak kizárólag a nemiszervek határozzák meg a nemi önazonosságot.
Ha mondjuk egy férfi elveszíti a nemisezrvét,akkor ő már nem férfi?
Vagy,ha egy nőnek amputálják a melleit mondjuk rák miatt,akkor ő már kevésbé nő?
A nemiség igenis egy belülről fakadó érzés is.
Az oké,hogy részben a külső hatások miatt skatulyázzuk be magunkat.
Én gyerekkorban pl azt hittem,hogy transznemű vagyok,mert fiú létemre babákkal játszottam,és a társadlom szerint "lányos dolgaim" voltak.
Nem öltöztem női ruhába,de lányokkal barátkoztam,és nem érdekeltek a fiús dolgok.
Nekem pl később lett egyértelmű,hogy meleg vagyok,nem transznemű.
Ezzel csak azt akarom mondani,hogy a nemi önazonosság sokkal hamarabb tudatosul egy gyerekben,vagy foglalkoztatja ez,mint az,hogy milyen nemhez vonzódik(egy csak kora tinikor körül jön elő).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!