Mi ez a kutya=gyerek felfogás sokaknál?
Társaságban hangzott el az a kérdéskör, hogy ki mit tenne meg egy kutyáért. Van, aki messzebbre elmenne, én viszont kevésbé. Ezzel sokakat megleptem. Hüledezve kérdezték tőlem, hogy egy gyerek is ennyire hidegen hagyna? Azt feleltem, hogy a gyerek nem hagyna hidegen! A sajátomért a világ végére is elmennék, de még a máséért is, ha az a csöppség csak rám számíthatna. De egy kutyáért hadd ne törjem kezem lábam. Igaz, nincs is kutyám.
Szóval vannak, akiknek furcsa, hogy egy gyereket többre tartok és érzéketlennek gondolnak. Itt is sok kérdés alatt látom ezt a felfogást. Mi ez és miért lett szinte divat?
De! Az hogy megszólitottál már a kérdésed nem releváns! Az.meg engem pont nem érdekel, hogy szerinted engem mi minősít! Szerencsére egy névtelen és arctalan azaz egy szamomra SENKI véleménye nem hoz lázba! Szerintem a megnyilvánulásaid jobban minősítenek téged.
És az, hogy a válaszom nem lett 0%-os ergó csak te nyomtál rá piros kezet engem igazol! Na csók csaladnak!
Bármit megtennék, hogy megmentsem a kutyám életét, és bármit megtennék, hogy megmentsem egy gyerek életét (másét. Sajátom nincs.)
De ha lenne 100 ezer forintom, és annyi lenne a kutyám életmentő műtétje, meg a te gyereked életmentő műtétje, akkor bizony nem adnám oda neked, hogy hagyjam meghalni a saját kutyám, hanem a kutyámra fordítanám, te meg kérj kölcsön a rokonoktól, vagy vegyél fel hitelt. Miért? Mert enyém, és szeretem. Neked nincs kutyád, de van gyereked, így ezt nem értheted. Nekem van kutyám, de nincs gyerekem, így nem érthetem a te nézőpontodat. A kutyámat egyébként nem úgy szeretem, "mintha a gyerekem lenne" (sokan mondják ezt), hanem pont úgy, mint a kutyámat...
Szerintem mindenki többre tart egy gyereket a kutyánál. Csak más mértékben. Nem kell ebből ekkora ügyet csinálni.
Nyilván némi félreértés volt, vagy a mértékbeni nem egyetértés, csak fel nem fogom hogy a társaságod ennyire nem fogadja el ha valakinek más a véleménye? Ez rendszeres? Miféle társaság ez? A tied, vagy máséba csöppentél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!