Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi ez a kutya=gyerek felfogás...

Mi ez a kutya=gyerek felfogás sokaknál?

Figyelt kérdés

Társaságban hangzott el az a kérdéskör, hogy ki mit tenne meg egy kutyáért. Van, aki messzebbre elmenne, én viszont kevésbé. Ezzel sokakat megleptem. Hüledezve kérdezték tőlem, hogy egy gyerek is ennyire hidegen hagyna? Azt feleltem, hogy a gyerek nem hagyna hidegen! A sajátomért a világ végére is elmennék, de még a máséért is, ha az a csöppség csak rám számíthatna. De egy kutyáért hadd ne törjem kezem lábam. Igaz, nincs is kutyám.

Szóval vannak, akiknek furcsa, hogy egy gyereket többre tartok és érzéketlennek gondolnak. Itt is sok kérdés alatt látom ezt a felfogást. Mi ez és miért lett szinte divat?

2018. márc. 1. 14:05
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
23%

10#, miért is? Mert nem tartom normális értékrendnek hogy gyerekként tekintenek a kutyára? A kutya családtag, önzetlenül szeret, hűséges, de nem egy gyerek.

Amúgy jövőre lesz kutyánk, de nem egy tenyésztett csivava, hanem egy menhelyes utcai vegyes.

2018. márc. 1. 14:34
 12/27 anonim ***** válasza:
Azt írtam pont hogy nem vagyunk egyformák,én elfogadom ha Te máshogy gondolkozzol igyekezz Te is így tenni.
2018. márc. 1. 14:36
 13/27 anonim ***** válasza:

Az, hogy kinek melyik a fontosabb attól függ, hogy ki mennyi érzelmi energiát tett bele a "kapcsolatba".

Vegyünk két embert.

Az egyik egy tanyán él a családjával, nagy kert, és a kertben van 3-4 kutya, akiket etet és időnként játszik velük.

A másik ember egyedül él egy albérletben a városban és van egy kiskutyája. Mindennap leviszi 3-4szer sétálni, enni ad neki, játszik vele stb. Egyedül lakik, és mikor hazaér a kutya az egyetlen, aki üdvözli, de az nagyon boldogan, csóválja a farkát, ráugrik, egyből játszani akar vele stb.

Na most, a második embernek nyilván sokkal fontosabb a kutya, sokkal erősebb vele az érzelmi kapcsolata. A második ember esetében simán elképzelhető, hogyha párja lesz és gyereke, a kutyája ugyanolyan fontos lesz, mint a gyereke. Az első ember esetében ez elképzelhetetlen.

2018. márc. 1. 14:50
 14/27 anonim ***** válasza:
0%

természetesen össze sem hasonlítható egy állat értéke egy emberrel..

gyerekért akár életet is állatért viszont csak ésszerű keretek között..

mondom ezt egy vakvezető képességű kutyával

2018. márc. 1. 14:54
 15/27 anonim ***** válasza:
11-es ki szólt hozzád? már bocs. Én a kérdezőnek írtam.
2018. márc. 1. 15:15
 16/27 A kérdező kommentje:
Attól még hogy nincs kutyám, nem jelenti azt, hogy nem törődnék vele, ha lenne. Egyszerűen csak nem úgy, mint egy gyerekkel. Ha gyerekem és kutyám is lenne, minden szükségletét megadnám a kutyának, de még többet adnék a gyereknek. És ha olyan fordulatot venne a sors, hogy választani kell (ehhez azért extrém helyzet kell) akkor a kutya megy, gyerek marad. De akkor sem az utcára teszem a kutyát, hanem elrendezem a sorsát lehetőség szerint a legjobban.
2018. márc. 1. 15:22
 17/27 anonim ***** válasza:
75%
Nem egyenlő, de azért vannyk "hasonlóságok". Már legalábbis olyan értelemben, hogy normalis ember felelősségel tartozik a kutyájáért. Ha beteg, allatorvoshoz viszi, ha netán elkóborol, mindent megtesz, hogy megtalálja és nem intezi el annyival, hogy csak egy kutya, majd lesz másik, stb.
2018. márc. 1. 15:28
 18/27 anonim ***** válasza:
15%
Kerdező NE legyen kutyád, de lehetőleg semilyen allatod! Nem vagy alkalmas rá!
2018. márc. 1. 15:29
 19/27 A kérdező kommentje:
Mert te aztán tudod... Kérlek tisztelj meg egy értelmes válasszal. Ha ez nem megy, akkor keress másik kérdést.
2018. márc. 1. 15:47
 20/27 anonim ***** válasza:

Sosem értettem az ilyen kérdéseket, miért agyalják ki emberek az állatokról.

Nyilván, valamilyen trauma van evvel kapcsolatban, az állatokat nem szerető emberek pontosan tudják jól, miket akarnak hallani az emberek.

De ettől még nem fogják szeretni az állatokat, sőt....bármire is képesek.

Ismerem a helyzetet.

Nálam eszembe nem jutna dönteni kutya, és gyerkőc között, egyik sem korlátozná a másikat, és okosan kellene kezelni a helyzetet kettőjükkel.

Sok esetben a gyerek kárára tartanak állatokat, ez válthat ki traumát emberekből.

2018. márc. 1. 17:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!