Mi ez a kutya=gyerek felfogás sokaknál?
Társaságban hangzott el az a kérdéskör, hogy ki mit tenne meg egy kutyáért. Van, aki messzebbre elmenne, én viszont kevésbé. Ezzel sokakat megleptem. Hüledezve kérdezték tőlem, hogy egy gyerek is ennyire hidegen hagyna? Azt feleltem, hogy a gyerek nem hagyna hidegen! A sajátomért a világ végére is elmennék, de még a máséért is, ha az a csöppség csak rám számíthatna. De egy kutyáért hadd ne törjem kezem lábam. Igaz, nincs is kutyám.
Szóval vannak, akiknek furcsa, hogy egy gyereket többre tartok és érzéketlennek gondolnak. Itt is sok kérdés alatt látom ezt a felfogást. Mi ez és miért lett szinte divat?
Én már nagyon unom ezt a kutya-gyerek dolgot, de eddig nekem főleg gyerekesek tolták az okítást.
Nem értem miért kell szembeállítani a két dolgot, meg generálni a feszültséget. Nekem van kutyám, macskám, kutya-macska szerető vagyok, de megértem, ha valaki nem kedveli őket. Cserébe hagyják meg és értsék meg, hogy én meg szeretem az állataimat, és mindent megtennék értük, és nyilván, ha lesz gyerekem értük is mindent meg fogok tenni, amit egy gyerekért meg kell tenni!
Egyre több kutatás mutatja, hogy a kutyák sokkal értelmesebbek és empatikusabbak, mint azt képzeltük (azaz a kutyások ezzel tisztában vannak).
Digo, tudod mennyibe kerül az állatorvos és milyen macerás a felelős kutyatartás? Erről beszéltem. Egyesekből süt a primitív rosszindulat.
Miért fáj nektek, hogy valaki törődik a kutyájával. Valószínű, hogy aki ennyire felelősségteljes, jobb szülő is lesz.
Nálam ezerszer többet ér egy kutya, mint egy ember!!
Es erzelmi trottyosok nem, nem azért mert lehet ütni, verni, es meghunyaszkodik ha rakiabalok mint ahogy multor sokan nekem estetek...
Egyszerűen csak elment a kedvem a gyerekektől, lasd a miertjét a "családi kapcsolatok" temakorben...
Nem vagyunk egyformák ennyi,de persze nem kellene csodálkozni senkinek ,hogy Te így érzel.
Én a világvégére is elmennék a kutyámért,és ha lenne gyermekem érte is.
Szóval nincs kutyád. Így már értem is...
Ha lenne akkor megtudnád, bár neked ilyen felfogással ne legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!