Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szemkontaktus problémával...

Szemkontaktus problémával küzd még valaki? Tipp, hogyan győzzem le?

Figyelt kérdés
Rettentően félek hosszabb ideig mások szemébe nézni, főleg ha ismeretlenek, de egy társaságba kerülök velük. Alapvetően sem vagyok egy nyitott személyiség, nehezen kezdeményezek beszélgetést. Sok kellemetlen szituációba kerültem már emiatt, de ha a szemembe néznek úgy érzem a lelkembe látnak. Elképesztően zavaró. Mit tudnék ellene tenni?

2018. febr. 28. 18:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
2018. febr. 28. 19:53
 12/13 anonim ***** válasza:
Én pont fordítva vagyok ezzel. Mindig a szemét keresem másoknak, és ha belenézek valaki szemébe, akkor alig bírok elnézni másfelé. Volt már párszor hogy 10-15mp-ig néztük egymást mire valamelyikünk (általában ők) elnézett. Én azt tanácsolnám hogy kezdetnek nézz a saját szemedbe a tükörben mondjuk 10 percig, úgy hogy 1x sem veszed le a tekinteted a tükörképedről. Ha ez megy és nem zavar egyáltalán, akkor próbálj meg utána a családtagjaid szemébe vagy barátaid szemébe nézni hosszú ideig(10-15mp kb kezdésnek), és mindig azután vedd le a tekinteted róluk miután ők is elnéztek rólad. Egyébként volt már párszor hogy valamire nemet mondtak nekem én meg csak néztem rájuk kb 4-5 másodpercig csendben, és utána meggondolták magukat. Olyan emberrel is történt ilyen akivel 10 perce ismertük egymást. Szóval rengeteget számít egy erős tekintet. Remélem segítettem legalább egy kicsit. :D
2018. febr. 28. 21:51
 13/13 anonim ***** válasza:
Én sem tudok/szeretek szemkontaktust tartani, de nem érzem problémának.
2018. márc. 1. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!