Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szemkontaktus problémával...

Szemkontaktus problémával küzd még valaki? Tipp, hogyan győzzem le?

Figyelt kérdés
Rettentően félek hosszabb ideig mások szemébe nézni, főleg ha ismeretlenek, de egy társaságba kerülök velük. Alapvetően sem vagyok egy nyitott személyiség, nehezen kezdeményezek beszélgetést. Sok kellemetlen szituációba kerültem már emiatt, de ha a szemembe néznek úgy érzem a lelkembe látnak. Elképesztően zavaró. Mit tudnék ellene tenni?

2018. febr. 28. 18:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
72%
Átérzem a helyzeted. Két feles után kezelhetőbb a helyzet. Szívás, hogy ez nem működik, ha a főnökömről van szó...
2018. febr. 28. 18:54
 2/13 anonim ***** válasza:
72%
Sajnos velem is ez a helyzet, bár mostanában próbálok tudatosan figyelni arra, hogyha valakivel beszélek, akkor a szemébe nézzek. Én is elég gátlásos és visszahúzódó vagyok, szóval nem megy ez olyan könnyen.
2018. febr. 28. 19:01
 3/13 anonim ***** válasza:
32%
Sokkterápiával győzd le. Kényszerítsd magad, hogy a szemébe nézz legalább néhány másodpercig annak, akivel beszélsz. Más módszer nincs.
2018. febr. 28. 19:07
 4/13 anonim ***** válasza:
38%

szociális fóbia én pszichiáterrel és gyógyszeres kezeléssel jöttem ki nagyjából belőle, de pl a leves kanalazás még most is nehéz társaságban

régen a szemkontaktustól úgy összerándultam mintha megcsapott volna az áram

2018. febr. 28. 19:14
 5/13 anonim ***** válasza:
78%
Azt hallottam egyszer ezzel a problémával kapcsolatban, hogy a beszélgető partner homlokára kell fókuszálni, és akkor neked nem kell szemébe nézned, a másik viszont úgy érzékeli. Persze ez csak egy bizonyos távolságból működik.
2018. febr. 28. 19:22
 6/13 anonim ***** válasza:
65%
# 5 ez a távolság nálam minimum 10m volt :D
2018. febr. 28. 19:24
 7/13 anonim ***** válasza:

Pl munkahelyen, télen nyáron egy napszemüveg.

Ultra cool leszel hidd el.

Bemész meeting-re, mondjuk egy Ray-Ban-t javaslok.

[link]

2018. febr. 28. 19:33
 8/13 anonim ***** válasza:
#6 és az mit jelent, hogy nagyjából kijöttél belőle? Most hány méter?
2018. febr. 28. 19:34
 9/13 anonim ***** válasza:
1,5
2018. febr. 28. 19:47
 10/13 anonim ***** válasza:
#9 Az már egész szép. Hajrá a továbbiakban!
2018. febr. 28. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!