Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy ISFP lány és egy ENTJ fiú...

Egy ISFP lány és egy ENTJ fiú kapcsolat szerintetek működhet?

Figyelt kérdés
(Elméleti a kérdés)

2018. febr. 24. 11:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
51%

Mint MBTI-guru INTJ, én azt tudnám mondani, hogy valószínűleg ez a létező legrosszabb párosítás attól függetlenül, hogy melyik típushoz melyik nemet párosítod. :D

Az ENTJ-k a természetükből fakadóan nem tolerálják az F jegyű emberek nagy részét, idegesítik őket, főleg az ISFP/ESFP/ISFJ típusúak, mert nincsen meg bennük a türelem az ő érzékenységükhöz - egy ENTJ nem fog leülni az érzelmeiről beszélve lelkizni, pedig az ISFP-nek erre szüksége van bizonyos időközönként egy kapcsolatban.

Az ENTJ nyers, uralkodó típus, akinek nincsen idegrendszere olyan emberekkel szöszölni, akik máshogyan gondolkoznak, mint ő, nem tudnak valamit olyan szinten csinálni, mint ő. Nekik a kemény, temperamentumos, logikus, akaraterős emberek a szimpatikusak, akik nem elnyomhatóak könnyen, hamar ráunnak egy olyan párra, akinek, ha azt mondják, "ülj a sarokba", rögtön lelkesen beszalad a legközelebbibe csak, hogy ne legyen vita.

Az ISFP-k művésziek, érzékenyebbek, a P és az F kombináció miatt valamelyest felelőtlenek, jobban szeretnek az árral sodródni, nekik az élet egy nagy kaland, amit inkább átélni és élvezni kell, mint taktikusan megtervezni. Az ISFP túlságosan a szívére venné azt a fajta nyersséget, amit az ENTJ képtelen levetkőzni, mert nem bántó akar lenni, csak ilyen a stílusa, megerőltető neki "finoman" viselkedni.

Ráadásul az ENTJ imád vitázni, versengeni, míg az ISF típusok rettegnek a konfliktusoktól, egy vitában nem tudják azt megadni a kompromisszumkészségük miatt az ENTJ-knek, amit várnak egy ilyen szituációtól. Az ENTJ még ingerültebb és kötekedőbb lesz, az ISFP pedig összetörik, megbántódik, sokáig gondolkozik rajta, hogy mit kellett volna másképp mondania - mindketten szenvednek. Az ISFP sokáig bánkódik, ha egy kapcsolat tönkre megy, az ENTJ azonnal továbblép,nem kesereg.

Szerintem nem sok rá az esély, hogy egyáltalán ez a két típus felkeltse egymás érdeklődését, az ISFP-nek az ENTJ túl bunkó és durva, az ENTJ-nek meg az ISFP túl puhány, gyenge.

2018. márc. 16. 21:45
 12/20 A kérdező kommentje:

#11 nagyon szépen köszönöm! :)

Én INTX vagyok (Az utolsó betű mindig 50%-50%-ra jön ki, többször néztem meg, mert ugyebár egy mérés nem mérés), de nekem van ISFP ismerősöm, és nem akaszt ki...csak úgy 10-ből 6 alkalommal. Engem főleg egy ENFP lány szokott zavarni, de akkor gondolom ez a személyiség típuson belül is különbözik.

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!

2018. márc. 17. 10:42
 13/20 anonim ***** válasza:

Szívesen :)

Ez a kiakasztás mérő szerintem attól is függ, milyen minőségben és mennyiségben töltesz együtt időt az adott személlyel - egy barát biztos más valamennyire, mint valaki, akivel egy fedél alatt érsz. Engem többnyire az ESFP-k idegesítenek, pár perc alatt teljesen kihoznak a sodromból, de sokszor az INFJ-kkel is olyan, mintha külön nyelvet beszélnénk, pedig csak egy eltérés van :D

2018. márc. 18. 18:24
 14/20 anonim ***** válasza:
92%

Szia!

Kérdező, ne is töltsd ki többször a tesztet, inkább vizsgáld meg az INTP és az INTJ jellemzését és hidd el, hogy az egyiket egy kicsit jobban magadénak fogod érezni. Az INTP introvertált gondolkodással vezet, az INTJ pedig introvertált intuícióval. Hasonló, de nem ugyanaz. Nézd meg, hogy miért felelős a Ti (intovertált gondolkodás) és miért a Ni (introvertált intuíció). Meg lesz az.

A bátyám ENTJ-A (megcsinálta a tesztet). Agresszív, tapintatlan, türelmetlen, hangos és összességében egy s_ggfej. A mai napig vérig tud sérteni, de igazából már elfogadtam, hogy ő ilyen. Tényleg abban méri az embereket, hogy mire képesek és miben lehetnének hasznosak. A barátnője ESFJ. Elméletben őket sem hoznánk össze. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a teszt nem szentírás, és bizony lebutított, de a sok interneten keringő marhasághoz képest egyáltalán nem egy atom nagy hülyeség. Tudtommal az MBTI-t nem is oktatják a pszichológia képzéseken, de mókának elmegy. :) Amúgy ha érdekelnek az ilyen személyiségtesztek, ajánlom az enneagramot. Azt hallottam, az hitelesebb. :)

2018. márc. 20. 16:58
 15/20 A kérdező kommentje:

Igen, tudom. Viszont nálam helyzettől függ, mert az egyikben így csinálom, a másikban úgy. Mindkettőnek utána jártam, és az a helyzet, hogy mindkettő illik rám, ami jobban belegondolva kicsit para... nem baj, jól elszoktam veszekedni magammal... XD

Négyszer töltöttem ki két különböző tesztet, egy-egy hét eltéréssel, az egyik tesztnél mindig 51:49%-ra esett a J:P arány, a másiknál pedig ugyanígy 51:49%, csak P:J-vel. A személyiségleírásokat is többször átolvastam (kissé túl sok időm van, nem? XD), hiába vannak különbségek az INTP és az INTJ között, ugyanúgy "megvan bennem" mindkettő (és az erő! XD).

Köszönöm a másik tesztet, annak is utánna nézek! :)

2018. márc. 20. 18:59
 16/20 anonim ***** válasza:
Nem!!!
2020. nov. 16. 03:33
 17/20 anonim ***** válasza:
Kognitív funkciók!!!
2020. nov. 16. 03:41
 18/20 anonim ***** válasza:

Isfp és entj teljesen ellentéte egymásnak, és nem működne. Stresszbe /grip be hozzátok egymást, már az elején nagyon unalmas lenne, de ha még is van valami, akkor sem működne mert mind a ketten ugyan azokat a funkciókkal rendelkeznek. És hosszútávon unalmas lesz a kapcsolat, sok konfliktussal.

ENTJ nek ideális pár - INFP, INTP, INTJ. INFJ. ENFP.

2020. nov. 18. 18:00
 19/20 anonim ***** válasza:

Nem a P - J számít, a funkciók. Intj nek Ni - Te-Fi - Se

Entj Te -Ni - Se-Fi

Intp Ti-Ne - Si - Fe

Isfp Fi-Se-Ni-Te

2020. nov. 18. 18:03
 20/20 anonim ***** válasza:
egyébként nem minden entj seggfej vannak kedves entj k is, akit én ismerek nagyon meglepett, de tényleg az csak enneagram típusa nem 8as hanem 3w4, tehát van egy érzelgős oldala, de nagyon eredményorientált is.
2020. nov. 18. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!