Miért adják fel az emberek ilyen könnyen az egymással való kapcsolatukat?
Végre feltette valaki ezt a kérdést. Én is ezt látom. Régebben hiába baxtunk ki egymással, vesztünk össze vagy utáltuk egymást akár hetekig, utána mindig békülés következett. A környezetemben azt látom én is, hogy egy butaságon felhúzzák maguk az emberek és örök haragot fogadnak.
Válasz: Mert ilyen buták lettek az emberek. Tökéletes leányálomként idealizálják a barátságokat, így csalódnak és az első összeveszéskor inkább azt mondják, Ez nem fog menni. Valószínűleg valami internetes népbetegség ez is.
De ha mindenki így áll hozzá a dolgokhoz, akkor sosem lesz tartós emberi kapcsolatuk. Párkapcsolat esetén dühítő ez, amikor az első néhány hónap után megjelenik egy kisebb probléma, amit csak le kellene kommunikálni, és ehelyett inkább csak otthagyják a másikat. És persze ezek után mindenki csodálkozik, hogy miért nincs egy rendes, hosszabb távú párkapcsolata.
Nemrég keveredtem egy olyan szituációba egy másfél hónapos kapcsolatban, hogy volt egy kisebb problémánk, mindketten észrevettük, !még meg is beszéltük, és egy nevezőre sikerült jutnunk!, ennek ellenére elhagyott, pedig bizonygatta, hogy fontos vagyok neki, és milyen jól érzi magát velem. Nem tudom egyszerűen felfogni az ilyen szituációkat.
Kérdező!
Valóban nem lesz tartós kapcsolatuk, de ez az ő bajuk. Nem a te hibád, ha valaki képtelen felnőtt ember módjára kezelni a súrlódásokat. Még a legjobb párkapcsolatokban is előfordulnak kisebb-nagyobb viták. Aki nem tud/akar a másikhoz alkalmazkodni, az igényeit nem veszi figyelmebe és még megoldani sem hajlandó a felmerülő problémákat, az párkapcsolatra alkalmatlan. #4-es voltam.
Én is sűrűn elgondolkozom ezen. Szerintem az emberek döntő többsége egy kapcsolatból csak hasznot akar, vagy azt hiszi hogy az egy olyan dolog mint egy animébe vagy filmben. Egyszerűen nem képesek felfogni hogy a másiknak is vannak érzései, igényei, meg negatív tulajdonságai. Én is mindig úgy járok amúgy, eltelik a szerelmi időszak aztán volt kapcsolat, nincs kapcsolat, egyszerűen ilyenek az emberek.
18/F
Na, akkor én leszek az első válaszoló, aki szkeptikus.
Az egész leírásod feltételezés, vagy maximum a TE személyes tapasztalatod. Innentől, mivel nincs semmilyen statisztikád, ami igazolná az állításodat, én is jönnék egy hasonlóan saját, kiragadott példával:
Nektek nincs olyan idős rokonotok (nagyszülők, stb.) akik képesek voltak még évtizedekkel ezelőtt összeveszni valakivel és nem szólni utána a másikhoz soha többet? Például nagymamám már szerintem azt se tudja, min veszett össze a testvérével, 1 utcára laknak egymástól, de sosem láttam őket beszélni egymással. És rengeteg ilyet tudnék mondani a közelebbi környezetemből az idősek részéről. Pedig amikor ők összevesztek még nem volt internet, meg fentebb emlegetett dolgok. Akkor hogy is van ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!