Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az MBTI változhat?

Az MBTI változhat?

Figyelt kérdés
Ha most kamaszként kitöltöm, akkor felnőttként lehetséges, hogy teljesen más jön ki?

2018. febr. 16. 20:20
 1/7 Gál Zoé ***** válasza:
26%
Sőt még az is lehetséges, hogy 10 perc múlva teljesen más jöjjön ki.
2018. febr. 16. 20:31
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem igazán, elvileg nem kéne változnia sokat, pláne nem 10 percenként. Vagy ha mégis ez van, akkor keress egy pszichológust gyorsan...
2018. febr. 16. 22:08
 3/7 anonim ***** válasza:
63%
Eddig kb. 4 ember töltette ki velem, 3 különböző eredménnyel. Az emberek változnak. Más voltam 15 évesen, 18 évesen, 20 évesen, 22 évesen és most 25 évesen is.
2018. febr. 17. 03:15
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A korábbi válaszadók látszólag nem értenek az elmélethez nyomokban se, mert annak PONT AZ A LÉNYEGE, HOGY AZ EMBER EGY ADOTT TÍPUSSAL SZÜLETIK. Ha normális a teszt, és te is normális, átgondolt válaszokat adsz, akkor nem változik meg.

Típuson belül se minden ember egyforma, így változhatnak, ahogy öregszenek, de nem fog a típusuk megváltozni ettől, ugyanazok az alaptulajdonságok lesznek meg bennük, csak egy-kettő finomabban, mások dominánsabban.

Ha valaki megfelelő környezetben nevelkedik, amiben nem akarják belenevelni egy másik típus jellemzőik, akkor mind a négy szempontnál minél nagyobb százalék fog tartani a fő jegyed irányába :) Nekem például minden értékem 90% felett van ugyanannál a betűnél, attól függetlenül, hányszor és mikor töltöm ki.

Nagyon durva esetekben az utolsó betű, a P és a J cserélődhet fel, de ehhez nagyon brutális traumának kell érnie az embert.

Teljes váltás akkora személyiséghasadás lenne, amibe beleőrülne az ember, úgyhogy ha más jön ki... akkor a kitöltő személynek a válaszaiban van a hiba, túlságosan hangulatától függően választja ki őket... :D

2018. márc. 16. 21:54
 5/7 anonim ***** válasza:
#4: Te magad írtad: Elmélet. Akkor az elmélet ezen pontja hiányos vagy a sok kérdésből álló tesztek szimplán rosszak.
2018. márc. 16. 22:17
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
#5-ös: Minek nevezzem, ha az MBTI az egy személyiségelmélet? A fizikában is elméleteknek nevezzük a felfedezéseket, mégis vannak olyan szegmenseik, amiket nem kérdőjelezünk meg, mert működnek. Ha változik, akkor vagy az ember közelíti meg rosszul a kérdést, nem nézi elég objektívan, vagy a teszt rossz.
2018. aug. 22. 02:01
 7/7 anonim ***** válasza:
Persze, eddig 3 különböző eredményt dobott ki. 14 évesen INFP voltam, 16 évesen ENFP, legutóbb ENTP (valójában nagyon F-T között vagyok, ilyen 50-50 százalékkal. Introvertált legutóbb nyolcadikos koromban voltam). Az ember változik egyrészt, másrészt ezek egyáltalán nem fixek, százalékosan írja ki mind a négy elemére, hogy mennyire vonatkozik rád. Ha te belövöd magadat pont a közepére, hogy mindenből 50-50 százalékot dobjon ki, akkor akár még a szöges ellentéted is lehetsz egy másik kitöltésre, csak kicsit kellene megváltoztatnod a válaszaid.
2022. dec. 5. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!