Ti kiket gyűlöltök jobban? A szép/csinos embereket vagy a nagyon gazdag embereket?
Szerintem ez is fekete-fehér gondolkodás, valaki van ronda, életképtelen, vagy milliárdos, irigylésremèltó szépségkirálynő.
Nem csak ezek a végletek léteznek szerencsére, különben a ronda csóró örökre sajnálkozhatna, hogy sosem ér a milliárdos szintjére és sosem lesz palotája.
A legtöbb csóró annak is örül ha a küzdèseinek köszönhetően normális, kényelmet életet tud magának teremteni, nem vágyik mindenki puccos, kirakat villákra, ami csak arra jó, hogy hencegjünk vele, másra nem, az is szép, ha van egy kényelmes otthonom, amiben jól érzem magam. Nem vágyik mindenki sportkocsikra, amit mindenki megbámul, csak arra jó, hogy mutogassuk. A legtöbb ember örűl egy minősègi kocsinak, ami jól megy, könnyű vezetni és kényelmes, szép, az semmire sem jó, hogy versengek a barátok közt, hogy kinek van drágább kocsija, ez csak olyan fölösleges pénzkidobás, amit a gazdagok megtehetnek, váljon egészségükre!
Ezek csak felszíni értékek, ezért sem irigylem. Manapsàg sok embet számára a gazdagság azt jelenti, hogy megvehetek minden fölösleges vackot, amit a fogyasztói társadalom elé dob sok profitra éhes vállalat.
Átlagos családból származom, de átlag feletti életszínvonalra törekszem, sosem vágytam arra, hogy nagyon gazdag legyek, viszont arra igen, hogy épp olyan legyenek az anyagiak, ami kielégiti a valódi szüksègletem, megkapjam azt, ami boldoggá tesz, ennél se többet, se kevesebbet, nem villogni akarok a vagyonommal, hanem a magam álmait valóra váltani. Szeretnék sokat utazgatni, szép otthon, szerető családdal.
Nem szeretnék csak egy vásárlás-mániákus valaki lenni, aki elmondhatja magáról, hogy “mindent megkaphat”, de az tökmindegy, hogy mit akar, a fő, hogy orrba-szájba vásárolhasson, ha ez tesz valakit boldoggá, csinálja, engem nem zavar:)
Párkapcsolatban sincs két véglet azok közt, “akiknek egy nő se jut” s “akik mindenkit megkapnak”. Bár mindkét végletnek rossz, nem irigylem azt, aki bárkinek csapja a szelet, mert ezek párkapcsolat szempontjából teljesen komolyanvehetetlen emberek.... viszont aki úgy érzi, hogy senki sem vonzódik hozzá, ott is nagy bajok lehetnek, neki is változtatnia kellene, rájönnie arra, hogy mi teszi visszataszítóvá, de erre nem az a megoldás rögtön abban gondolkodik, hogy ő is mindenkivel-flörtölő szívtipróvá akar válni és föltétlenül hozzájuk hasonlítani. Előbb tegye rendbe a dolgokat, ne akarjon a ló túloldalára esni, tehát ne abban lássa a megváltást, hogy minden nőnek tetszeni akar.
A nők/férfiak nagyrésze nem bájolog mindenkinek, helyesen megválogatják, hogy kivel kezzenek, nem akarnak mindenkit.
Én is átlagos szépségnek tartom magam(kiskoromban csúnyácska voltam), ma többen megfordulnak utánam, de nem érzem ettől magam jobb embernek, nem vágyom sokak figyelmére, számomra az a lényeg, hogy egy valakit találjak, akire páromként tekintek, és komolyan veszem őt.
Szép-csinos nőként mondom,egyáltalán nem olyan könnyű bármit elérni csak azért mert jobban nézel ki mint az átlag. Nagyon sok helyen épp ezért hátrány. Sosem volt olyan hogy akárkit megkaphattam volna.A rendes pasik akik bejöttek,és akár tetszettem is volna nekik nem is mertek hozzámszólni,mert azt gondolták hogy biztos nagyra vagyok magammal,velük le se állnék,de igazából nagyon szégyenlős,szorognós voltam mindig szóval én meg nem mertem kezdeményezni.Akik folyton rámakadtak,azok a közmunkások,a discoban a 30éves lepukkant prolik,szóval olyanok,akiknek azért van önbizalmuk mert nem tudják magukról,hogy szánalmas amit csinálnak. Ezért nagyon kevés párkapcsolatom volt,és azokból is csak egy hosszabb.
Szánalmas azért utálni valakit mert gazdag,vagy szép. Főleg azért ha valaki szép. Nem tehet róla.És arról se hogyha te esetleg csúnyább vagy.Ezt irigységnek hívják. Meg lustaságnak. Mert csinos akárki lehet egy kis odafigyeléssel.
Ha te ennyire gyűlölöd őket, mert “nem tettek semmit”, akkor szerinted mennyire gyűlölheti egy kerekesszékes ember a járó embereket, sőt a sportolókat? Hiszen ők sem tettek semmit a szerencséjükért, mégsem tapasztalok végtelen, dühös gyűlöletet rajtuk, pedig a te logikád alapján nekik is mindenkit utálniuk kellene. Vagy mennyire gyűlölheti egy fogyatékos a normális mentalitású, sőt intelligens tudosokat? Semennyire, legutobb aranyosan odafutott hozzám egy sérült kisfiú, hogy megölelgesse a lábszáram, elég aranyos volt, ahhoz képest, hogy hátrányos helyzetű.
A kerekesszékes emberek sem föltétlenül arra vágynak, hogy távfutó bajnokok legyenek, örülnek annak is, ha sikerül annyira felépülniük, hogy két lábra állhassanak, járni tudnak. Értelmetlennek hangzana, ha egy ilyen azt állîtaná, hogy felakar jutni segítség nélkül a Mount Everest csúcsára, vagy rekordot futni, nem? Épp olyan értelmetlen az, amikor iszonyúan szerencsétlen emberek panaszkodnak arra, hogy nekik az egyetlen álmuk az, hogy a legsikeresebbek közé tartozzanak. Kívánhatnák azt is, hogy legyen egy okés barátnőjük s okés meló, reális terveket kitalálniuk, minek versengenek a tehetősekkel, ha egyszer szerencsétlenek? A távfutó versenyekre sem jelentkeznek féllábúak:)
‘A csinos modell csajoknak is pl. csak megszületniük volt nehéz és emiatt egy egész életet boldogan, örömöket és élvezeteket habzsolva gondtalanul fognak leélni.‘
Tudod, hogy az ilyen nok hogy tudnak haszont szerezni a szepsegukbol? Ha vagy nemzetkozi modellek, vagy luxusprostitualtak. Azonkivul ha csak egy atlagos emberkent fognak elni, mindenki utalni fogja oket a kulsejuk miatt, peldakent itt ez a kerdes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!