Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha megnyernétek a 90 millió...

Ha megnyernétek a 90 millió eurós euro jackpotot, akkor mire költenétek?

Figyelt kérdés

Kb. 27 milliárd Ft.

Nyílván egy egészséges embernek ez élete végéig elég, de mi az amire feltétlenül költenétek?

Én spec. vennék egy belvárosi lakást, egy középkategóriás hybrid autót, meg lehet hogy megpróbálnék kiadatni egy olyan kutya/macskakaját ami minőségi, de kb. nonprofit. Vagyis kb. kommersz macskakaja áron adnám a minőséget.

Adnék pár ismerősömnek kb. 10 millió Ft-ot, hogy egyetem alatt ne kelljen dolgozniuk, így eredményesebben elvégezhetik.

De senkinek sem mondanám el, hogy nyertem... Valami kisebb nyereményt hazudnék.

És Ti?

2018. febr. 9. 14:03
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
Hát elvitték... Illetve nyert egy magyar is 47 millát. Csak nem innen valaki? :D
2018. febr. 9. 21:51
 22/39 anonim ***** válasza:

Kezdeném úgy hogy elköltöznék például Angliába. Ott vennék egy birtokot rajta valami 17-18-dik századi eredetű épülettel.

Vennék pár autót, eljárnék utazni, és alapvetően élném azt az amolyan úriemberes nyugodt életet.

2018. febr. 10. 00:18
 23/39 anonim ***** válasza:
48%

Vennék egy csodállatosan elfeküdve óvott és felújított patika állapotú 1600 köbcentis, négy kereklámpás zsigulit és én lennék a legkirályabb keleti úrproli európában :-D

Amúgy tényleg kéne... amilyennek még új-szaga is van :-D

2018. febr. 10. 01:55
 24/39 anonim ***** válasza:
31%
Itt az élő példa, hogy az emberek mennyire nem tudják felfogni, hogy mekkora is valójában egy ekkora nyeremény. Kimerül az elköltés egy autóban meg házban
2018. febr. 10. 21:08
 25/39 anonim ***** válasza:
76%
"Itt az élő példa, hogy az emberek mennyire nem tudják felfogni, hogy mekkora is valójában egy ekkora nyeremény. Kimerül az elköltés egy autóban meg házban" - Evés közben jön meg az étvágy, de valahol el kell kezdeni. Tudod, először mindenki azokat a problémáit oldaná meg, amik most a legégetőbbek lennének. Aztán hidd el, biztos, hogy lennének ám egyéb ötletek is, miután az elsődlegesek megoldódtak. :-)
2018. febr. 10. 21:13
 26/39 anonim ***** válasza:
100%
Na miért te mire költenéd akkor?
2018. febr. 10. 21:57
 27/39 anonim ***** válasza:
41%

Nyomogathatjátok a minuszt... Fáj az igazság gondolom...

Egyébként leírtam az első oldalon.

Az magától értetődik, hogy valaki megveszi a számára álamoautó, álomlakást/házat. De ez még mindig csak - az itt leadott válaszok esetében - 100 milió forint alatt van. Szóval az összeg kevesebb, mint 0,5%-a! Ezért kicsinyes az egész.

Ahogy írtam korábban is, alapvetően ingatlanba fektetném nagy részét. Ekkora összegnél sokféle képpen. Budapesti, fekventált lakóparkokban kis lakások (25-35 m2), de akár komplett lakópark építtetése is, ipari ingatlanok, és szántóföld. Ez lenne a nagy része. Nyilván ezek lassabban megtérülő, de biztosabb beruházások. Mellette, ha unatkozik az ember, akkor néhány ígéretes cégbe be tudja vásárolni magát.

2018. febr. 11. 09:36
 28/39 anonim ***** válasza:
56%

27-es, ez nem kicsinyesség, hogy mások olyan problémáikat akarnák először megoldani, ami a szemük előtt van, és ezért nem látnak más lehetőségeket, még ha a pénz adott is lenne. Mint írtam, evés közben jön meg az étvágy, de előbb az éhséget kell csillapítani, majd utána jöhet a desszert, amiről éhesen nem is álmodtál.

Ismered ezt a képet? [link]

2018. febr. 11. 10:03
 29/39 anonim ***** válasza:
29%

Ismerem a Mashlow piramist, sőt a kritikáját is:)(Nem elfogadható, hogy a szintek egymásra épülnek és amíg nem teljesül az egyik, addig a felette lévők nem relevánsak... de ez nagyon messzire mutató téma:))

Ez nem ezen múlik, az emberek nem tudják felfogni az összeg nagyságát. Anno az egyik egyetemi tanárom vezette le sokkal kisebb összeggel ezt a problémakört. Ha meghatározod, hogy egy ekkora nyereményt normál munka melett mennyi idő alatt keresnéd meg, akkor érted meg igazán, hogy mennyire felfoghatatlanul magas összeg, ezért nem tudnak az emberek tervezni vele. Aki keres nettó 150.000et és az ölébe hullik 15.000 évnyi fizetése...

2018. febr. 11. 10:13
 30/39 A kérdező kommentje:

És miért is kéne 27 milliárdnál többet szereznie valakinek? Minek kellene mindenáron befektetni valamibe?

Amúgy egy igéretes cégbe nem feltétlenül tudnád magad bevesárolni... Oda nagyon kevés ez a pénz. Oda azért 1-2 trillió kellene. A világ leggazdagabb embere jelenleg Jeff Bezos és 26 trillióra tehető a vagyona.

Persze 20 milliárdból, vagy éppen 20 millióból is megvehetsz akár egy egész céget, de az zságbamacska lesz, még ha valamennyire értessz is hozzá.

Kb. a hollywoodi sztároknak van ennyi pénze, de komoly üzletembereknél ez a vicc kategória.

A világ 5-10 000 legazdagabbja közé sem férnél be vele, sőt kifejezetten távol lennél tőlük.

2018. febr. 11. 11:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!