Depresszios vagyok mit tehetek? Lent!
1. Szólni szülőknek és őszintén elmondani mi van.
2. Pszichológus és neki is őszintén elmondani mi van.
Szia!
Keress egy jóval vidámabb társaságot. Amióta beilleszkedtem egy új társaságba jelentősen javult a kedvem és nem csak a szar dolgokra gondolok. Keress elfoglaltságot vagy elfoglaltságokat (pl: edzés) és ne főként csak azon törekedj, hogy minél több időt vegyen el egy adott tevékenység. Én pl sok apró elfoglaltságokat kerestem magamnak. Egy jó banda is tud adni neked egy pofont, amitől te is rá tudsz jönni, hogy az élet lehet szép is csak azt az oldalát kell nézni. Fejben el kell döntened hogy neked ebből elég, boldog akarsz lenni. Akár ezzel a lánnyal együtt próbáljátok meg. Csináld azt amit szeretsz és próbálj meg pozitívan gondolkodni!
A depresszió nem egy betegség, hanem egy hangulat, ide nem gyógyszerek kellenek hanem sok sok beszélgetés, akár több emberrel is. Én imádom meghallgatni a barátaim problémáit és megpróbálni segíteni nekik. Nem vagyok rá büszke de én is próbálkoztam már öngyilkossági kísérletekkel de végül nemet mondtam rá.
kezdj el sportolni
én a taichit ajánlom
"Mitől alakult ki a depressziód? Ha nem tudod, akkor pszichiáterhez kell menned, mellette meg pszichoterápiára."
Ha ezt olvassa, és nem akar pszichomódszerekhez fordulni (márpedig nem akar: "nincs az az isten h en betegyem a labam oda"), akkor tuti, hogy most azonnal ki fog találni rá egy elméletet, hogy mitől alakulhatott ki - az a "depresszió", amiről még azt se lehet tudni, hogy tényleg depresszió-e, hiszen nincs róla diagnózisa, vagyis az is lehet, hogy egyszerűen a kamaszkor -, és akkor már nem is kell pszichiáterhez mennie a tanácsod alapján, hiszen már nem igaz, hogy nem tudja, hogy mitől alakult ki.
"Mentális betegségek ennyi idősen is kialalulhatnak, és minden esetben komolyan kell venni őket."
Igen, kialakulhatnak. És igen, komolyan kell venni őket, ha már kialakultak. De belebeszélni nem kell minden kamaszba, hogy ő mentálisan beteg, mert akkor tényleg az lesz.
"Ne hallgass azokra, akik azt mondják, hogy szedd össze már magad. Tudom, hogy nem tudod, mert a depresszió egy ilyen betegség."
Kérdező, azokra se hallgass, akik a neten keresztül diagnosztizálva állapítják meg, hogy beteg vagy! Sokkal valószínűbb, hogy egészséges vagy, csak mostanában nehéznek találod az életet, mert kamaszodsz, ami testi és lelki változásokkal jár, amik egyszerre jönnek, váratlanul furcsák, de a világ legtermészetesebb dolgai.
"Meg se halld, amikor azt mondják, hogy kicsi vagy még, hogy depressziós legyél. Pontosan mit érzel? Tudsz aludni, van étvágyad? Tudsz terveket készíteni a jövődre vonatkozóan? Van benned reménytelenség-érzés? Úgy érzed, hogy nem tudsz megfelelni az elvárásoknak? Ha ezek igazak rád, és nem látsz kiutat a jelenlegi helyzetedből, akkor ez bizony depresszió."
Ennél jobban nem is tudtad volna a szájába rágni, hogy mit kell éreznie...
"A tipikus kamaszkori "depihez" még fiatalnak tűnsz."
Vagyis épp te magad mondod, hogy túl kicsi még, hogy depressziós legyen? :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!