Hogy lehet ennyire okos?
Ilyen a testvérem, sokoldalú. Azt csodálom rajta, hogy mindennap leköti az idejét valami újjal, ezért nem unatkozik. Bár nem föltétlenül idealizálnék valaki azért, mert sokoldalú. Vannak olyan embertípusok, akiket elképesztően sok minden érdekel, de csak felszínesen, bármire nyitottak, de nem sok dologban mélyülnek.
Ugyanígy tudnék csodálni olyan embert is, aki kevés dologhoz ért, de abban nagyon elmélyült, fantasztikusan precíz tudással bír a saját megrögzült szakmájában. Ehhezképest az olyan emberek, mint a barátod, talán mindenben *jók*, de semmiben sem remekelnek. Persze ettől még lehet figyelemreméltó személyiség.
Nekem is volt olyan barátom, akin elképesztőnek tartottam a nyitottságát, de ő mégis azt vallotta, hogy nincs elájulva magától, mert mindenben felszínes az érdeklődése. Amiket felsoroltál, abban nem sok extrémet látok.
Ki mondta, hogy nem tanul? Szerintem csak blöfföl, vagy előzőleg fiatalkorában sokat tanították, elvárták, hogy sokat olvasson gyerekként.
Egyik ismerősöm nagyon fiatalon elképesztő számomra; karrierista, több nyelven tud beszélni, nagyon önálló, egyedül él, nagyon felnőttként viselkedik, utazgat a világban és építi a karrierjét (amiben a szülei segítik, akiknek saját vállalkozásuk van). Őt is a szülei hajtották kiskorától fogva. Én idősebb vagyok, mégsincs még olyan jövőképem kialakulva az életemben, mint neki. Látszik rajta, hogy nagyon nyított, bármiről lehet vele beszélgetni, nem csodálkozom rajta, egyszerűen csak teljesen más életet élt, mint én, sok elvárás vette körbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!