Hogy sikerült megtanulni bánni a pénzzel?
Kamaszkènt kaptam havi 600Ft alap higénia dolgokra (sampon, balzsam, tusfürdő) ezek sokà kitartottak, 3-6 hónapig. Természetesen a legolcsóbb sajátmárkàsakat.
Ruhát 1-2 évente kaptunk rokonoktól, fehérneműt évi egyszer vettünk a piacon.
Most viszont nem havi 600, de havi 60 ezer megy el ugyanezekre, és nem érzem, hogyan.
És (szerintem) semmivel se nézek ki csinosabban, mint kamaszként.
Ugyanígy az élelmiszer.
Akkor egyszerű ételeket ettünk, édesség csak ritkàn volt, most azt eszek, amit szeretnék, de ez is pénz.
Költségvetés vezetése segíthet?
Vagy a költő pénzem lekorlátozàsa ha azért màr nem is 600, de mondjuk 3000Ft-ra havonta?
24l
*megtanulnod
Valaki hasonló cipőben?
Mert szórod midnen baromságra, aminek a 99%ára NINCS szükséged.
Havi 60? Bakter sokan annyiból élnek!
Én egyszerűen: fizu után befizetem a rezsit, kb-re összeszámolom, mennyi a kaja a hónapra - azt félreteszem.
Marad x összeg, abból pedig gazdálkodok.
Nem nagy dolog.
KEresek 3000 frankot, 1800 a lakás+Krankenkasse+rezsi, a kaja durván 300.
A maradék meg marad a többire.
Nekünk úgy sikerült megtanulni bánni a pénzzel, hogy ki van centizve.
Párom 150 ezer forintot keres.
60 ezer az albérlet, 40/hó a kaja, ez eddig 100.
A maradék 50 gázszámla, telefonszámla, mosószer,takarítószer, és tusfürdő,testápoló, sampon-balzsam, kutyakaja.
(A szüleim külföldön élnek, ha segítség kéne anyagilag természetesen kapnánk, kapunk is, de azzal méginkább spórolunk)
Nekem van egy költségvetés füzetem, és hó végefelé kiírom a következő havi kiadásokat. A blokkokat gyűjtöm, így àtlátom az egészet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!