Idős (ebb) ek miért szóltók le minket fiatalokat?
Én még szerencsére pont belefértem abba, hogy abban az időben tölthettem a gyerekkorom (vidéken) amikor ezeknek még nyomuk se volt. Egésznap kint voltam, mászkáltam, olyan helyeken futottam mezítláb amibe most belegondolva elképedek, hogy hogy bírtam. Patakpart, erdő, szántóföldön szalmabálákon ugráltunk. Amikor az útszéli villanyoszlopokon kigyúlladtak a lámpák akkor tudtuk, hogy haza kell menni. És még mennyi mindent, szép emléket sorolhatnék....
Most meg...
A 2006-os születésű öcsém szinte az egész gyerekkorát itthon tölti, tablet és számítógép előtt.
Hiába kérjük, hogy mozduljon ki. Nem akar.
Na ez is egy szempont, hogy bezzeg az ő idejükben....!!!!
Nem vagyok még középkorú se, de "ezek a mai fiatalok" sajnos a média és a fogyasztó társadalom rabjai. Íme az általad leírt modern (modern felfogású) ember.
Gondolj bele, régebben mielőtt még beindult volna ennyire a technológiai fejlődés, tényleg sokkal szebb volt minden.
Nekem az ilyen régi szép idők áradozásokról mindig ez a kép jut eszembe: [link]
Gyengébbek kedvéért, anno mi voltunk a kárhozott generáció, mert ahelyett, hogy árkokban dagonyáztunk volna félmeztelenül, Pokemont néztünk, mostanra meg már mi sajnáljuk a mai fiatalokat. Még gyengébbek kedvéért: a világ folyton változik, azért tartjuk a gyerekkorunkat szebbnek, mert akkor voltunk gyerekek. 20 év múlva jön majd a "de szép is volt még a fészbuk és tabletek idejében, bezzeg a mai fiatalok..." :D
Nem szóllak le, de a generációtok 95%-a okosszar nélkül meg van lőve.
Térképismeret, általános ismeretek minimálisak, számolni nem tudtok fejben, a helyesírást inkább hagyjuk.
Könyv ismeretlen fogalom... nekem is volt számítógépem, mégis olvastam az azon való lógás helyett.
28n
# 18/18
helyesírás: nem árt, ha vki tud helyesen írni, de erősen túlértékelt dolog ez ma már a digitális világban, a rövidítések korában
számolás: teljesen felesleges, ott a mobilon a számológép
könyv: szintén erősen túlértékelt dolog, ha x dolognak utánanézel a neten naponta, sokkal értelmesebb leszel, mint ha könyveket olvasnál, ráadásul az a tapasztalatom, h ezeknek az önérzetes könyvmolyoknak max. a szókincsük bővül, de egy 5 soros szövegeket nem tudnak értelmezni
igazából nem látom, h a mai fiatal generáció annyira rosszabb lenne, mint az idősek, sőt…
elég végignézni a mai idős embereken, és elfog a röhögés, h ők kritizálják a mai fiatalokat: tohonya, műveletlen, elhízott hőbörgők, akik azt se tudják, ki a köztársasági elnök, vagy h mi az a szénhidrát
a kérdésre válaszolva: azért, mert az időseket frusztrálja az, h nem értik a világot, és a „tudásuk” teljesen elavult és használhatatlan ma már, meg ha ma fiataloakt már nem tartják „láncon”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!