Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Idős (ebb) ek miért szóltók...

Idős (ebb) ek miért szóltók le minket fiatalokat?

Figyelt kérdés
Például azért mert okostelefon generáció vagyunk és az interneten nöttünk fel, na és akkor mi van? Ti is nyomtátok volna régen gyerekként vagy fiatalként, ja hogy akkor még nem volt és ezért kell irigyeknek lennetek ránk? El kellene inkább fogadnotok hogy a világunk nélkületek fog tovább menni egyszer majd és e fajta mentálitásnak ( internet, okostelefon, számítógép,TV, modern kor szar, bezzeg régen) a jövőben nyoma sem lesz mert szépen kifejezve elmúltok ahogy az a régi világ is elmúlt és a mostani fiatal generációnk modern felfogása és természetessége érvényesül.

2018. jan. 23. 20:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
87%

Én még szerencsére pont belefértem abba, hogy abban az időben tölthettem a gyerekkorom (vidéken) amikor ezeknek még nyomuk se volt. Egésznap kint voltam, mászkáltam, olyan helyeken futottam mezítláb amibe most belegondolva elképedek, hogy hogy bírtam. Patakpart, erdő, szántóföldön szalmabálákon ugráltunk. Amikor az útszéli villanyoszlopokon kigyúlladtak a lámpák akkor tudtuk, hogy haza kell menni. És még mennyi mindent, szép emléket sorolhatnék....

Most meg...

A 2006-os születésű öcsém szinte az egész gyerekkorát itthon tölti, tablet és számítógép előtt.

Hiába kérjük, hogy mozduljon ki. Nem akar.

Na ez is egy szempont, hogy bezzeg az ő idejükben....!!!!

2018. jan. 23. 22:08
 12/19 anonim ***** válasza:
70%

Nem vagyok még középkorú se, de "ezek a mai fiatalok" sajnos a média és a fogyasztó társadalom rabjai. Íme az általad leírt modern (modern felfogású) ember.

Gondolj bele, régebben mielőtt még beindult volna ennyire a technológiai fejlődés, tényleg sokkal szebb volt minden.

2018. jan. 23. 22:11
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az ilyen régi szép idők áradozásokról mindig ez a kép jut eszembe: [link]

Gyengébbek kedvéért, anno mi voltunk a kárhozott generáció, mert ahelyett, hogy árkokban dagonyáztunk volna félmeztelenül, Pokemont néztünk, mostanra meg már mi sajnáljuk a mai fiatalokat. Még gyengébbek kedvéért: a világ folyton változik, azért tartjuk a gyerekkorunkat szebbnek, mert akkor voltunk gyerekek. 20 év múlva jön majd a "de szép is volt még a fészbuk és tabletek idejében, bezzeg a mai fiatalok..." :D

2018. jan. 23. 22:32
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Reméltem, hogy értelmes kérdés lesz, de sajnos tévedtem. Pedig fontos téma a generációk közötti különbségek és nézeteltérések, de sajnos elrontottad a gyerekes vagdalkozásoddal. És mielőtt nekem esel, húsz éves vagyok, tehát elvileg egy oldalon kellene állnunk, de sajnos nem tudok úgy melléd állni, hogy ilyeneket írsz.
2018. jan. 23. 23:09
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Így működik a világ. Minden generáció azt hiszi, hogy okosabb az előzőnél és bölcsebb a következőnél.
2018. jan. 24. 01:18
 16/19 anonim ***** válasza:
65%
Pedig tényleg egyszerűbb és szebb világ volt egy 20 éve. Én is úgy nőttem fel ahogyan írtáK többen is. Szaladgáltam, sárban tapostam, fára másztunk, hernyókat gyűjtöttünk. Az egész utca együtt bandázott, sötétedéskor meg uzsgyi haza. Valahogy sokkal önállóbb gyerekek voltunk. Unokatestvéreim teljesen másképp nőttek fel. És ami számomra elképzelhetetlen, hogy ők nyári szünetben unatkoznak... Eszükbe se jut kimenni a levegőre. Csak a számítógép, tablet, tv, ostoba műsorok. Mindenhova cipelni kell őket, agyon vannak féltve, még a szedvicsüket se képesek egyedül emgcsinálni. Ez persze a szüleik hibája is. De sajnos baromi nagy baj van a mostani gyerekekkel. 26/N
2018. jan. 24. 06:54
 17/19 anonim ***** válasza:
Csak hogy árnyaljuk a képet, az én gyerekkorom pokoli lett volna számítógép és internet nélkül. Rengeteg ano est caput (így már remélem elég kultúrált :P) kortársam volt, akik terrorizáltak, csak mert megtehették, a többiekkel meg csak nem volt közös témánk, így aztán semlegesek voltunk egymás számára. Nyitott voltam az engem érdeklő dolgokra, de az iskolában olyan szarul tanítanak mindent, hogy volt kb. két-három tantárgy, amitől nem vették el a kedvem egy életre (németül pl. soha a büdös életben nem leszek hajlandó megtanulni, annyira rühellem azt a nyelvet ált. iskolás koromból). Hét éves koromban vettünk egy számítógépet, egy-két hétre rá be lett kötve az internet, és csoda történt. Találtam normális embereket, akikkel tudtam kommunikálni. Ha valami érdekelt, utánanézhettem. Új hobbikat fedeztem fel, amik azóta is színessé, szórakoztatóvá teszik az életemet. Nekem az internet volt a vidék, a sárban futkosás, a gyerekkor. És nem azért, mert itthonülő vagyok. Falun lakunk, gyakran kijárok, ha messzebb nem, hát az udvarra ezt-azt csinálni, vagy csak élvezni a jó időt. Szeretem az állatokat, a természetet. De technológia nélkül most egy beszűkült, szorongó ember lennék, aki utálja a világot. Ezek eszközök, rajtunk múlik, hogy mire használjuk őket. A gyerekek (és az emberek) többsége véleményem szerint már jóval az elektromosság felfedezése előtt is korlátolt idióta volt. Amúgy nekem lenne a legtöbb okom a panaszra, hisz mikor a kétezres évek végén felkapták a féceszt, azt kb. úgy éltem meg, hogy az unalmas, irritáló csürhe, akik előlmenedéket találtam a neten, betört az ÉN életteremre :D Szerintem a többséget csak az zavarja a "mai fiatalságban", hogy emlékeztetik őket, ha kölyökként a kezükbe nyomnak egy okostelót, akkor most pont ilyenek lennének ők is.
2018. jan. 24. 11:40
 18/19 anonim ***** válasza:
0%

Nem szóllak le, de a generációtok 95%-a okosszar nélkül meg van lőve.

Térképismeret, általános ismeretek minimálisak, számolni nem tudtok fejben, a helyesírást inkább hagyjuk.

Könyv ismeretlen fogalom... nekem is volt számítógépem, mégis olvastam az azon való lógás helyett.

28n

2018. jan. 24. 11:55
 19/19 anonim ***** válasza:

# 18/18

helyesírás: nem árt, ha vki tud helyesen írni, de erősen túlértékelt dolog ez ma már a digitális világban, a rövidítések korában

számolás: teljesen felesleges, ott a mobilon a számológép

könyv: szintén erősen túlértékelt dolog, ha x dolognak utánanézel a neten naponta, sokkal értelmesebb leszel, mint ha könyveket olvasnál, ráadásul az a tapasztalatom, h ezeknek az önérzetes könyvmolyoknak max. a szókincsük bővül, de egy 5 soros szövegeket nem tudnak értelmezni

igazából nem látom, h a mai fiatal generáció annyira rosszabb lenne, mint az idősek, sőt…

elég végignézni a mai idős embereken, és elfog a röhögés, h ők kritizálják a mai fiatalokat: tohonya, műveletlen, elhízott hőbörgők, akik azt se tudják, ki a köztársasági elnök, vagy h mi az a szénhidrát

a kérdésre válaszolva: azért, mert az időseket frusztrálja az, h nem értik a világot, és a „tudásuk” teljesen elavult és használhatatlan ma már, meg ha ma fiataloakt már nem tartják „láncon”

2018. okt. 8. 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!