Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Felnőttek! Ti szeretitek a...

Felnőttek! Ti szeretitek a neveteket?

Figyelt kérdés

Én utálom az enyémet. :(

Eddigi tapasztalataim szerint akinek gyerekes a neve, felnőttként is azzá válik, míg egy komoly név a viselőjét "elegánssá", "felnőttes, érett" gondolkodásúvá teszi.

2018. jan. 19. 15:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon szeretem, elég ritka, sokak szerint öreges nevem van. Mindig is úgy éreztem, hogy 100 évvel ezelőtt kellett volna születnem, így illik is hozzám.
2018. jan. 19. 20:35
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Én is utálom az enyémet, bár szerintem az hülyeség, hogy akinek komoly neve van, az maga is komoly lesz és fordítva...Az én nevem elég hivatalosan, komolyan hangzik, mégis nagyon gyerekes vagyok.

Meg amúgy az előző hozzászólóknak annyit, hogy attól még, hogy ti nem vesztek komolyan pl. egy Eperke nevű embert, neki még nem kell emiatt gyerekesnek éreznie magát :D Ráadásul lehet, hogy most furán hat mondjuk egy ilyen név, de a mostani divatosabb nevek is így kezdték "pályafutásukat"...Jó pár évvel ezelőtt az egyik rokonunk terhes lett és kitalálta, hogy ha kislánya lesz, Hanna lesz a neve, erre az összes rokon elkezdte cikizni ezt a nevet, hogy Pff Hanna, még jó, hogy nem kanna, lol. Most meg az egyik legnépszerűbb női név :/

19L

2018. jan. 19. 20:58
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretem az enyémet, leginkább amiatt, hogy nem tucatnév, soha nem is volt az, sőt, már hosszú évek óta benne sincs a top100 női listában. Így kicsit olyan különleges hatást kelt, persze korántsem az :)
2018. jan. 20. 12:52
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretem a nevemet, bár gyerekkoromban nem szerettem. Ma már örülök neki, nehezebben becézhető, ami csak jó, elég komolyan is hangzik, nőies; modern, de mègis klasszikus hangzású. Az èn korosztályomban még nem volt gyakori név (kèsőbb az lett), pl. suliban nem volt soha, kivel összekeverjenek, ez tetszett.
2018. jan. 20. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!