Mit jelent az, hogy hiperérzékenység?
Ezt a cikket ajánlom:
Egyébként nagyon sokfélék lehetnek a hiperérzékeny emberek, attól függ, ki mennyire tudatos, illetve gyakran a környezetnek nagy szerepe van abban, hogyan éli meg az adott személy a saját hiperérzékenységét.
Én az vagyok. Nagyon sok gondom volt/van belőle, de már inkább becsülöm, mint hogy elutasítsam. Nagyon, NAGYON érzékeny vagyok mindenféle hatásra, nagyon jó hallásom van, látásom, és érzem az "energiákat" a környezetemben.
Az érzelmeket egy másik skálán érzem. Ha most arra gondolnék hogy mennyire sajnálok X közeli ismerőst amiért rossz dolog történt vele, akkor pár másodperc múlva elsírnám magam, hogy egyszerű példát mondjak.
Ha érdekel valakit, privátban tudok mesélni róla.
Én is hiperèrzèkeny vagyok, szerintem az empátiám is "nagyobb" mint az átlag embernek. Bár nekem nincsenek olyan kifinomult èrzèkszerveim mint az egyik előző válaszolónak, rossz a látásom , de szerintem ennek semmi köze hozzá.
Nekem is sok problèmam volt és van belőle. Sokszor elsírtam magam kisiskolás koromban felelèsnèl, ha azt éreztem nem teljesítek jól. Nagyon magamra veszek mindent. És nagyon elszomorodom mások szomorúságán is. Nèha irigylem azokat, akik kicsit közömbösebbek. Valahol olvastam, hogy az emberi agynak egyfajta vèdelmi mechanizmusa a közöny vagy pl ha látsz valakit elcsúszni egy banánhèlyon , és kineveted, ez is egy fajta védelmi mechanizmus.
Talán fejlődtem , felnőttem azóta, stressz helyzetben nem sírok. De egy szomorú filmem, vagy cikkben, ahol valaki szenved, vagy ha egy közeli hozzátartozómnal(de akár kevèsbè közeli) törtènik rossz...zokogok.
Érzékenység=határozottság
Hiperérzékenység=nagyon határozott,magabiztos jellem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!