Létezik olyan félelem, fóbia, hogy a hivatalos ügyek intézésétől való félelem?
Én mindig görcsölök, ha valami fontos hivatalos ügyet kell intéznem. Minden apró betűre odafigyelni, mindent banyújtani, megfelelő határidővel, stb...
Most pl. jelentkezek egyetemre, és félek attól hogy nem nyújtok be valami dokumentumot, és ezért nem vesznek fel.
Máskor volt, hogy nem kaptam egyetemi támogatást, mert valamit nem nyújtottam be. Utálom a hivatalos ügyeimet intézni, ha gazdag leszek, csak erre fogok tartani egy titkárnőt, aki mindent megcsinál.
Én is ilyen vagyok, sokáig még telefonálni is képtelen voltam.
Ez nem fóbia, vagyis nem olyan értelemben, ahogy te gondolod.
De létező jelenség. :) Nekem sokat segített, hogy rá voltam kényszerítve (vicc, de olyan szakmát választottam, ahol mások ügyeit intézem... :D). Még most is gyűlölök intézkedni, szívdobogást kapok, halogatom amíg lehet, de még így is, sokkal könnyebben meg tudom csinálni, mint anno.
Hajjaj, létezik és kb. minden ember szenved ettől a fóbiától. Már Shakespeare is írta:
The pangs of dispriz’d love, the law’s delay,
The insolence of office,
Ez visszadöbbent. E meggondolás az,
Mi a nyomort oly hosszan élteti
Mert ki viselné a kor gúny-csapásit,
Zsarnok bosszúját, gőgös ember dölyfét,
Útált szerelme kínját, pör-halasztást,
A hivatalnak packázásait,
S mind a rugást, mellyel méltatlanok
Bántalmazzák a tűrő érdemet
Ha nyúgalomba küldhetné magát
Egy puszta tőrrel?
Ha létezik, akkor én is ebben szenvedek :D Én is mindig tiszta stresszben vagyok, ha valami ügyet kell intéznem, még akkor is, ha csak telefonon. De ha meg be is kell menni személyesen, az még rosszabb. Mindig attól félek, hogy valamit félreértek, bunkó lesz az ügyintéző, stb.
Szóval nem vagy ezzel egyedül.
Én is végzős vagyok, átérzem a helyzeted. Nekem alkalmassági vizsgára is menni kell, szóval dupla stressz. :D
Szerintem ezt csak akkor fogod tudni végképp legyőzni, ha mindent magadnak intézel, az egyetemi jelentkezés is lehet egy jó próba erre. Muszáj lesz megszokni, előbb-utóbb mindent magadnak fogsz csinálni.
Utolsó vagyok:
Annyit kifelejtettem, hogy júliusig van időd a dokumentumfeltöltésre, ne parázz ennyire. Olvasd el sokszor a tájékoztatót, hogy mikor mit kell csinálni, engem ez néha megnyugtat. :D
Szociális szorongásos zavar, talán.
Ne aggódj, ki lehet ebből jönni.
Én már csak a telefonálástól parázok a többitől nem.
Túl sok gondolkozol, hagyd abba. Minnél többet csinálod annál olajozottabban megy, ez már csak ilyen sajnos, nem az az igazán bátor aki mer, hanem aki legyőzi a félelmét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!