Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért tartanak sznobnak?...

Miért tartanak sznobnak? Szerintem csak van önbecsülésem és szeretem az igényességet.

Figyelt kérdés

A legtöbb barátom, sőt a családtagjaim is sznobnak tartanak, meg ahogy fogalmaznak "elszaladt veled a ló".

Nem származom gazdag családból, igaz olyan szegényből sem, hogy ne lett volna mit enni.Emiatt a régió ismerősi köröm olyan kicsit egyszerűbb.

Egyetem alatt is dolgoztam, hogy meglegyenek a dolgok, amiket szeretnék.

A sznob jelző oka, hogy szerintük "furcsa" vagyok.

Nem használok tömegközlekedést, egyszerűen utálom.Ebből nekik az jön le, hogy biztos azért, mert felsőbbrendűnek érzem magam és utálom a nálam a nálam rosszabb anyagi helyzetben levőket.

Pedig a valóság az, hogy azért utálom a tömegközlekedést, mert kényelmetlen ,rugalmatlan,rossz a hőmérséklet, sok a kisebbségi....stb meg én csak hipermarketekben szeretek vásárolni, oda meg jobb autóval menni.

ja igen, meg az autó, azt mondják minek nekem ilyen drága meg ekkora (középkategóriás szedán) autó, amikor egyedül élek.Azért, mert szeretem a jó kiállású, elegáns autókat.

Az öltözködésemre is gyakran kapok kritikát.

Én nagyon szeretem a híres divattervezők által tervezett ruhadarabokat,mint Hugo Boss, Calvin klein,Ralph Lauren,Tommy Hilfiger semmi giccs, csak laza elegancia.

Erre kapom a megjegyzéseket, hogy úristen mennyit költök ruhákra, minek kell ilyenek hordanom, ilyet csak sznobok hordanak....stb

A másik ütközési pont, a munkahelyről való elképzelések.

Ők csak annyit látnak, hogy valami irodista vagyok, aki állandóan ingben van.A valóság az,hogy szoftverfejlesztéssel foglalkozom.

Amit kifogásoknak, hogy én azt mondom, nem mennék el sori munkára vagy közalkalmazottnak.Nem mennék el, sokkal kvalifikáltabb vagyok annál, van önbecslésem.

A helyzet az,hogy én mindig ilyen voltam, csak nem volt megfelelő végzettségem és állásom,hogy kibontakozzak.

Öltözködésnél, mindig szerettem a laza eleganciát, ugyanígy személygépjárművek terén is.

2018. jan. 14. 18:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Ez nem sznobság, csak nem vagy proletár. Sokban hasonlítunk, de én ide a városba nem veszek kocsit, újabban eléggé sokat dolgozom otthonról. 9-10 felé a tömegközlekedés sem vészes, nem lakom messze a munkahelyeimtől azokon a napokon, amikor bejárok (nem magáncégek). Ha valami nagyobb vásárlás van, nekem megéri taxizni. Nem vagyok feltétlenül márkamániás sem, de szeretem a csináltatott öltönyt, esetenként cipőt. A támogató hozzászóló is szimpi, de az az érzésem, én minimum egy dekáddal idősebb vagyok tőletek. Igyekszem sportolni (izomépítés, futás), vegetáriánus vagyok egy éve, figyelek az egészségemre. Sokat utazom a munka miatt külföldre, szeretem az idegen nyelveket. Régiségeket és antik könyveket gyűjtök. Sajnos kevés olyat ismerek mint én.
2018. márc. 3. 21:37
 12/22 anonim ***** válasza:
*azokon a napokon, amikor bejárok (heti két alkalom), nem teher a közlekedés
2018. márc. 3. 21:39
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

8:

Valószínűleg keresek úgy, mint te vagy a kérdező, én is szoftverfejlesztő vagypk, én is csak komoly cégekhez megyek dolgozni, szóval az anyagi helyzetünk nem különbözik lényegesen, nincs mire irigykednem, főleg hogy te és a kérdező életéből sem tudtunk meg semmit a felszínen túl. Ennek ellenére sznobnak tartalak téged és a kérdezőt, és nem az anyagi javaitok miatt, nem a ruhák, az autó, hanem a hozzáállás miatt, amit előadtok. Nekem nincs szükségem, hogy bármit is villantsak, anélkül is jól érzem magamat, arra költök, amire jól esik, nálatok nem ezt látom, hiaba fogod most bizonygatni az ellenkezőjét, nektek fontosak a státus szimbólumok, azt is élvezitek, ha irigykednek rátok, ha csak sznobnak neveznek, azokra is igyekeztek ráhúzni majd, hogy irigyek. A poén, hogy épp IT szektorban találkozni nagyon kevés ilyen piperkőc emberrel, de nem baj, hogy ilyenek vagytok, nem lehetnek az emberek egyformák, részemről nem minősítés a sznob, csak ténymegállapítás, rám is biztosan ugyanúgy lehetne aggatni jelzőket.

2018. jún. 11. 20:57
 14/22 anonim ***** válasza:
0%

,,A poén, hogy épp IT szektorban találkozni nagyon kevés ilyen piperkőc emberrel"

Ez sajnos így van,sok IT-s borzalmas igènytelen,a lakàsa köpedelem,ruhái kb. ilyen èpítèsvezetők veszik fel kint az èpítkezèsre,azt szoktam mondani ,,soselàtottízleltpinàt" versenyzők,a nők is ezt mondjàk a fejlesztő kollègàk 90%-ra kb bottal nem èrnènek hozzàjuk.

2018. jún. 11. 21:04
 15/22 anonim ***** válasza:
62%

szerintem egyáltalán nem vagy sznob.

Igényes vagy magadra, a környezetedre, nem éred be bármivel, ha van lehetőség jobbra is, mi ezzel a baj?

Ha pedig megteheted, hogy márkás ruhákat hordj, meg drága kocsid legyen, akkor miért ne vennéd meg ezeket? Csak azért kellene mindenből a legolcsóbbat venni, meg alacsony életszínvonalon élni, mert hogy "mit szólnak mások?" Ugyan már....

Azzal sincs semmi gond, hogy olyan munkát végzel amit megfizetnek. Miért mennél el gyárba sormunkásnak, ha egyszer van olyan dolog, amihez értesz, és kereshetsz is vele?

Szerintem az emberek egyszerűen csak irigyek, amiért te jobban élsz náluk. Pedig ahogy írtad, nem eltartott vagy, hanem dolgozol és a saját munkádból engedheted meg ezeket a dolgokat magadnak.

A lehetőség mindenkinek ott van, hogy sokra vigye, csak sokaknak egyszerűbb sírni, és utálni azt akinek sikerült, mint megpróbálni.

Nekem van olyan ismerősöm, aki mélyszegénységben, alkoholista szülők közt nőtt fel 6 testvérrel, ráadásul cigány is. De ma már sikeres, jól kereső mérnök. És azért mert akarta, és csinálta, nem csak rinyált és irigykedett arra, aki könnyebb helyzetből indult nála.

Ez a nagy helyzet. Szerintem ne törődj az irigyekkel és beszólogatókkal, hanem éld az életed, ahogy neked jól esik :)

2018. jún. 12. 09:18
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

15-ös ez igen,1.000.000 zöld ment virtuálisan.

Nagyon jól látod ezeket.

Sajnos ritka aki így gondolkodik.

Ha fele ennyi lenne ebben az országban akkor nem birka,megkeseredett nèpsèg lennènk meg kifogás mesterdiplomàkkal :)))

Ebben az országban ha jól mered magad érezni meg esetleg mersz prémium dolgokat birtokolni akkor te leszel a szemèt sajnos.

Mindenkinek ott a lehetősège,hogy jól èljen amit te soroltál fel 15-ös èlőpèlda,csak az a baj balázskàkkal van tele az ország nem törtető emberekkel.

2018. jún. 12. 09:32
 17/22 anonim ***** válasza:

14:

Az, hogy valaki nem trendy divatkövető, nem jelenti, hogy igénytelen, csak mások a priorításai. Ami pedig a nőket illeti, nem biztos, hogy a márkás ruhákkal az intelligens nőknél sokat lehet elérni, alkalmi kapcsolatoknál persze biztosan előny.

Nekem az az élet, amit kérdező körbeír, pontosan ugyanolyan sivárnqk tűnik, mint amit kritizáltok, de hangsúlyozom, ez csak a felszín, viszont ha ezt azokéval állítjátok szembe, akik szerintetek nem élnek, nem élvezik az életet, az arra utal, hogy nektek ez maga az élet, így viszont csak sajnálni tudlak titeket, láthatóan az igényességet is anyagi javakban méritek.

2018. jún. 12. 10:12
 18/22 anonim ***** válasza:

"Ebben az országban ha jól mered magad érezni meg esetleg mersz prémium dolgokat birtokolni akkor te leszel a szemèt sajnos."

Az előbb volt szó arról, hogy az átlag IT-s "igénytelenül öltözködik". Namost ez nem ugyanaz? Ő úgy érzi jól magát, aztán a piperkőcök meg lenézik emiatt.

2018. jún. 12. 10:15
 19/22 anonim ***** válasza:
Meg az is értelmezhetetlen számomra, hogy valaki "mert prémium dolgokat birtokolni". Ez azt feltételezi, mint ha valamiféle bátorság kellene hozzá. Na, ez a sznobizmus, nem az, hogy prémium dolgokat birtokolsz, érdekes, akik már több generációs értelmiségiek, azoknak eszükbe sem jut ilyesmi, akkor is ha prémium dolgaik vannak, akkor is, ha nem, a felkapaszkodott, első generációsoknak meg fontos ez a folytonos bizonygatás.
2018. jún. 12. 10:19
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Prémium dolgokban minden benne van.

Pl ételben is a garnélarák,marhahús(bélszín,hátszín),édesburgonya.

Ruhában is Hugo Boss például ahol nincs felirat szigórúan,de nézzél meg egy Boss bőrdzsekit pl barátnőm akar egyet,felpróbálta a boltban de én olcsóbban tudom németből,olyan volt benne mint egy dáma királynő napszemcsivel.

Teljes más érzet benne,teljes máskép érzed magad ilyen ruhákba.

Kajában is ezeket eszed nem leszel dagadék meg narancsbőrös sem.

Prémium nem véletlenül prémium,ad egy egzisztenciális élményt plusz teljesen máskép fogsz élni.

A legnagyobb coachok is mondják figyelj oda a külsődre nagyon,vajon miért?

Meg kocsiban is a prémium nem azért kell,hogy kirakjam a facera,hogy ,,nesztek b..ik nekem ilyen van",sőt engem ilyet soha nem fogsz látni,egy darab fotó nincs a kocsimról meg a lakásom cuccairól sőt nyaralásról sem pont ezért,hogy ne csámcsogjon se a magyar se a NAV.

Amúgy én a megjelenésemmel mindig intelligens szexi nőket bolondítottam meg,főleg amikor látják,hogy kisportolt is vagyok,mind intelligens nő diplomával akár.

Ez is hülyeség.

A stílus maga az ember,erre gondolok.

2018. jún. 12. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!