Szerintetek a bajba jutott szegény embereknek a sorsa érdekel valakit?
A családom ilyen helyzetben volt kiskoromban. Mikor anyukámmal csináltak egy rádió interjút erről, akkor a szociális munkások csak megfenyegették, hogy ha nem marad csöndben, elvesznek minket (gyerekeket) tőle.
Az adomány szép dolog, de pl ruha adománynál a jó darabokat kiválogatta magának egy főorvos meg a neje, ami nekik nem tetszett, azt még áttúrták az ismerősök és a szegényeknek csak a maradékot tették ki.
Az élelmiszer csomagok tényleg hasznosak, de általában egy évre elegendő sűrített paradicsom volt benne.
Az iskolámban utólag jöttek csak rá, hogy szükséglakásban lakunk és az "ilyenek" a másik, a szegény iskolába járnak, ami tele volt roma gyerekekkel, lepukkant volt és onnan sehova nem vették fel az embert. De maradtam a sznob suliban, ahol szétaláztak 7 évig mert én voltam a hátrányos.
Az osztályfőnököm 4.-ben mindenki előtt közölte, hogy hozott pár szatyor ruhát anyukámnak, mert az neki már nem kell mi meg úgy se tudunk venni.
Az iskolai színdarabban a tesómnak azt mondta a tanító, hogy ne legyen királylány, inkább szegény lány legyen, mert azt úgy is tudja, hogy kell.
Szóval az én tapasztalatom szerint nem érdekel senkit, sőt ott rúgnak beléd, ahol tudnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!