Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan derítsem ki, hogy...

Hogyan derítsem ki, hogy miért lettem ennyire érzékeny?

Figyelt kérdés

Valójában mindig is érzékeny voltam, de úgy az utóbbi 1 évben ez olyan szintre fokozódott, hogy már szinte bármin képes vagyok sírni. Akár szépet látok, akár szomorút. Elég, ha csak belegondolok egy helyzetbe és már könnyes a szemem, mert annyira beleélem magam. Ha pedig történik valami, ami különösen hatással van rám (meglepnek egy váratlan helyzetben, ne adj' Isten baj van), rögtön elkezdek sírni.

Mit tehetnék, hogy ezen változtatni tudjak? Kellemetlen, hogy bármikor sírva fakadhatok és ennyire a lelkemre veszek mindent. Viszont sejtem, hogy ahhoz, hogy változtatni tudjak ezen és erősebb legyek, rá kellene jönnöm, mi miatt alakult ez így. Tudtok adni tippeket, hogy ezt hogyan tegyem? Esetleg aki volt, vagy most van hasonló helyzetben, ti mit tesztek?

2018. jan. 7. 12:37
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem annyira fontos, hogy miért alakult ki ez a dolog. Az embernek folyamatosan változik a személyisége ahogy tanul, tapasztalatokat szerez, öregszik. Nálad már kialakult az érzékenység, szerintem felesleges a múlton merengeni, inkább a jelenben kellene megtanulnod kezelni a dolgot.

Egyébként én is ilyen érzékeny vagyok, mindig is ilyen voltam. Mára már viszonylag jól kezelem, mert nem igazán tartható állapot, ha valaki folyamatosan sír mindenen. Ha valaki megbánt vagy kiabál velem, akkor végighallgatom, tudatosítom magamban, hogy ez őt minősíti, nem feltétlenül velem van a baj. Attól még otthon egyedül ugyanúgy kisírom magam :D Vannak szituációk, amikor muszáj erősnek lenni, háttérbe szorítani az érzelmeidet, hogy mások támaszkodhassanak rád. Nekem kellett jónéhány negatív tapasztalat és pofon is az élettől, hogy megerősödjek. Az ilyen helyzetekben tanulsz meg kiállni magadért, megfelelően reagálni a helyzetekre a folyamatos sírás helyett.

2018. jan. 7. 14:19
 2/2 anonim ***** válasza:
Osztom az előző véleményét! Szerintem az egyetlen különösebb ok, amiért érzékenyebb lettél az az, ami minden ember életében fenn áll: ahogyan felnövünk, több hatásnak leszünk kitéve, szaporodnak a felelősségeink és problémáink, több stressz ér, mint korábban.
2018. jan. 7. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!