Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Létezhet olyan, hogy valakiből...

Létezhet olyan, hogy valakiből teljesen kihalnak az érzések?

Figyelt kérdés
Egyre jobban azon kapom magam, hogy egyszerűen már nincsenek érzéseim! Régebben olyan szeretettel nyitottam mindenki felé, viszont állandóan csak a visszautasítást meg a kiközösítést kaptam! Egy ilyen folyamatos rossz tapasztalat kiőlheti az emberből az érzéseket??

2018. jan. 3. 09:07
 1/9 anonim ***** válasza:
49%
Nem. Egyszerűen kizártad őket és nem akarsz róluk tudni mert régebben fájdalmas volt érezni. Így védekeztél. Persze nem vagy sem pszichológus sem orvos de szerintem ez a helyzet. Ha szeretnél ismét érezni akkor kezdj el az érzéseidre figyelni.
2018. jan. 3. 09:22
 2/9 anonim ***** válasza:
47%
Teljesen nem. Lehet, hogy annyira mélyen érintett a visszautasítás, hogy most már csak azért sem adsz teret az érzelmeidnek, mert nem szeretnél csalódni. Ez amúgy egy hülye felfogás, majd elmúlik ha megbékélsz a múltbéli sérelmekkel. Ehhez viszont idő kell
2018. jan. 3. 09:29
 3/9 anonim ***** válasza:
59%
Nem inkább csak elnyomtad őket.Egy váratlan dolog előhozhatja őket akár egy rajz,zene,egy másik ember kedves megnyilvánulása,egy mondat ami megérint.
2018. jan. 3. 09:35
 4/9 Lazy Lover ***** válasza:
78%
Igen èn ilyen vagyok
2018. jan. 3. 09:53
 5/9 anonim ***** válasza:
54%
Simán lehet betegség is, nem csak lelki eredetű problémákra kell gondolni.
2018. jan. 3. 10:16
 6/9 anonim ***** válasza:
79%

Illetve az is lehet, hogy gyenge vagy érzelmileg. Lehet hogy erős voltál, de nem az számít most.

Oscar Wilde-nak van egy meséje, az a címe, hogy az infánsnő születésnapja. Ezt ha elolvasod, lehet hogy egy picit hatni fog rád.

Volt amúgy nekem is egy olyan időszakom, amikor hasonlóan éreztem én is, de mint kiderült, rossz emberekbe vetettem a bizalmamat.

Alighanem, neked is ez lehet a problémád. Olyan emberekre van szükséged, akik megbecsülnek, megérdemelnek téged.

Másokkal meg egyáltalán nem szabad foglalkozni.

Könnyű azt mondani, hogy kiölik belőled az érzéseket, te inkább csak nem akarsz küzdeni már.

Az érzéseid /hacsak nem jutunk el traumatikus szintekig/ nem fognak drasztikusan megváltozni a negatív hatások miatt.

Az az emberi, amikor ezeket a negatív hatásokat kitanulmányozod, és végül előnyt kovácsolsz belőlük. Ehhez viszont foglalkoznod kell magaddal, és keresned embereket akik mint mondtam, megérdemelnek.

2018. jan. 3. 12:38
 7/9 anonim ***** válasza:

Egyébként az érzés nélküliség tipikusan a pszichopaták jellemzője, úgyhogy igenis létezik ilyen.

Persze te nem tűnsz annak, számodra elég lehet egyetlenegy ember is, aki kiránt ebből az állapotból. Bennem is hasonlók zajlottak le éveken keresztül, aztán egy lány felkapcsolta a pinyóban a lámpát.

2018. jan. 3. 14:39
 8/9 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok, részben azért, amiért te, részben azért, mert én nem akarok ebben a társadalomban élni, ahol az erőszak többet ér, mint a jó szó.
2018. jan. 3. 22:07
 9/9 anonim ***** válasza:

Igen, aztán az élő szövet leolvad a fémvázadról :D

Valószínűleg azért nem nyílsz meg, mert szorongsz, ami szintén érzelem. Ha teljesen híjján lennél az érzelmeknek, akkor nem bezárkóznál, inkább megjátszanád magad, hogy manipulálj és kihasználj másokat. Létezim még az alexitímia nevű állapot, amikor az ember nem tudja azonosítani az érzelmeit, emiatt is hihetex, hogy nincsenek.

2018. jan. 3. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!