Miért akaratosak az emberek?
Nem az agresszív akaratra gondolok, amikor a gyerek addig üvölt míg meg nem kapja a játékát, hanem arra, hogy nem képesek egyből beletörődni abba ami lesz.
Pl.: Móriczkának van egy piros labdája, de ő focival szeretne játszani. Megpróbál kölcsönkérni az osztálytársától. Ebből konfliktus születik. Móriczka elkerülhette volna, ha megelégedik a piros labdájával.
Szval vmi ilyesmi akaratra gondoltam.
Jobb példa nem jutott eszembe.
Köszi utolsó.
"Nincs azzal baj, ha valaki szeretne egyre előrébb jutni és ehhez meg is vannak a céljai."
MERT szeretne előrébb jutni, és MERT vannak céljai. Így már megfelel, kérdező? Nem ártana egy kis szövegértelmezés.
Ja, hogy az eddig kapott válaszok neked nem megfelelőek. Bocs, nem vagyunk gondolatolvasók, hogy kitaláljuk, hogy számodra mi a jó válasz. Az is válasz a kérdésre, hogy nevelés kérdése a dolog, meg az is, hogy az embereknek céljaik vannak, és azért küzdenek. Beletörődhettem volna, hogy egy olyan cégnél dolgozom, ahol nem a teljes munkabérem után fizetik az adót, de nem törődtem bele, hanem kerestem a kiutat, és amikor kaptam lehetőséget, akkor azt elfogadtam, és felmondtam ott, ahol nekem nem voltak megfelelők a feltételek. Beletörődhetnék, hogy romlanak a fogaim (ez van, senki nem ússza meg, aki nem fényevő, tisztíthatod akárhogy), de inkább költök fogorvosra, mert különben fáj.
Különben meg ha a szülők nem nevelik az akaratos gyereket, hanem mindent megadnak neki, amiért az toporzékol, akkor ezt fogja megszokni, és később a szülők fejére nő, és másoktól is ugyanúgy el fogja várni, hogy mindent elé tegyenek, hiszen a szülei is kiszolgálták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!