Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért akaratosak az emberek?

Miért akaratosak az emberek?

Figyelt kérdés

Nem az agresszív akaratra gondolok, amikor a gyerek addig üvölt míg meg nem kapja a játékát, hanem arra, hogy nem képesek egyből beletörődni abba ami lesz.

Pl.: Móriczkának van egy piros labdája, de ő focival szeretne játszani. Megpróbál kölcsönkérni az osztálytársától. Ebből konfliktus születik. Móriczka elkerülhette volna, ha megelégedik a piros labdájával.

Szval vmi ilyesmi akaratra gondoltam.

Jobb példa nem jutott eszembe.

2018. jan. 1. 10:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Dehogynem, a válaszokban ez is benne van: azért, mert ambícióik vannak, előbbre akarnak jutni, többet akarnak.
2018. jan. 2. 13:11
 12/13 anonim ***** válasza:

Köszi utolsó.

"Nincs azzal baj, ha valaki szeretne egyre előrébb jutni és ehhez meg is vannak a céljai."

MERT szeretne előrébb jutni, és MERT vannak céljai. Így már megfelel, kérdező? Nem ártana egy kis szövegértelmezés.

2018. jan. 2. 16:08
 13/13 anonim ***** válasza:

Ja, hogy az eddig kapott válaszok neked nem megfelelőek. Bocs, nem vagyunk gondolatolvasók, hogy kitaláljuk, hogy számodra mi a jó válasz. Az is válasz a kérdésre, hogy nevelés kérdése a dolog, meg az is, hogy az embereknek céljaik vannak, és azért küzdenek. Beletörődhettem volna, hogy egy olyan cégnél dolgozom, ahol nem a teljes munkabérem után fizetik az adót, de nem törődtem bele, hanem kerestem a kiutat, és amikor kaptam lehetőséget, akkor azt elfogadtam, és felmondtam ott, ahol nekem nem voltak megfelelők a feltételek. Beletörődhetnék, hogy romlanak a fogaim (ez van, senki nem ússza meg, aki nem fényevő, tisztíthatod akárhogy), de inkább költök fogorvosra, mert különben fáj.

Különben meg ha a szülők nem nevelik az akaratos gyereket, hanem mindent megadnak neki, amiért az toporzékol, akkor ezt fogja megszokni, és később a szülők fejére nő, és másoktól is ugyanúgy el fogja várni, hogy mindent elé tegyenek, hiszen a szülei is kiszolgálták.

2018. jan. 2. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!