Miért ilyen hanyagok az emberek, ha kommunikációról van szó?
Számtalanszor előfordult, hogy interneten elkezdtem beszélgetni emberekkel (fiúként főként lányokkal) és nagyon nagy részük, tisztelet a kivételnek úgy beszélget, hogy A-ra B-re válaszol egy minimálisat és pont. Az még csak-csak előfordul, hogy új témát súrolnak, de arra is rá kell csapni amint felhozzák, meet máshogy nem lehet kihúzni belőlük az infót. De az még gyakoribb, hogy kérdezek tegyük fel valamit, vagy mondok valamit, és rákerdez megint vagy rávágja, hogy ó, ő ugyan arra már nem emlékszik. Facebookon csak kicsit kéne feljebb tekerni és elovasni az előző két üzenetet, de itt gyakorin is az üzeneteknél ott a kereső, rá lehet keresni a névre, és voilà, vissza lehet keresni, ha valami nem tiszta.
Én már nagyon unom, hogy nem értik az emberek miről beszélek, mikor visszautalok egy korábbi beszélgetésre, vagy csak szimplán elbeszélünk egymás mellett mert időközben elfelejtette, mi is a téma ha pl napokon átível a beszélgetés és csak az utolsó üzenetre böfög vissza valamit. Nekem természetes, hogy felfrissítsem a memóriám, ha esetleg nem világos, hogy xy-t mire írta az, akivel beszélek. Nem kell órákat kutakodni érte, legfeljebb néhány perc, de akkor már nagyon lassú vagyok és máris élvezhetőbb a beszélgetés.
Most olyanokról beszéltem, akik vagy ők maguk kezdeményezték a beszélgetést vagy azt állították, hogy akarnak beszélgetni és minden rendben van. Emiatt az egész még dühítőbb.
Ezen az oldalon sajnos én is sok olyan emberrel beszéltem, akiknek nem erőssége az önkifejezés. De szerencsére egyszer írt nekem egy lány, akivel tök jó beszélgetésbe elegyedtem, hasonló problémáink vannak, így meg tudjuk osztani egymással a tapasztalatainkat. Nem beszélünk gyakran, de ha írunk egymásnak, mindig levél hosszúságú üzeneteket váltunk, ami sosem unalmas, mindig tartalmas és érdekes.
UI.: sokan csak unalomból chatelnek, lusták hosszú üzeneteket írni, de ilyenkor felmerül bennem a kérdés, hogy miért a beszélgetést választották?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!