Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szegénynek számítunk ez alapján?

Szegénynek számítunk ez alapján?

Figyelt kérdés

A bevételünk alapján igen, de mivel egyikünk sem dolgozik teljes munkaidőben úgymond (egyetem mellett diákmunka), így ez nem teljesen mérvadó.

Albérletben élünk, a számlákat, bérletet rendben ki tudjuk fizetni, illetve élelmiszert venni is.

De mindig otthon főzök, étterembe csak ünnepekkor megyünk.

Valamennyit minden hónapban igyekszünk félretenni, így van egy kis megtakarításunk. De ha hónapokra kiesne mindkettőnk fizetése, akkor már nem tudnánk megélni.

Ruhákat, higéniai dolgokat tudok venni, ha szükségem van rá.

Nyaralni évi egyszer el tudunk menni, de vagy egy hétvége valamelyik szomszéd országban, vagy rokonoknál vagyunk.

2017. dec. 31. 17:08
 1/10 A kérdező kommentje:
huszonéves pár, ha ez számít
2017. dec. 31. 17:08
 2/10 anonim ***** válasza:
Sok ember él hasonlóan , szóval olyan átlagosan éltek. (Magyarországhoz viszonyítva)
2017. dec. 31. 17:10
 3/10 anonim válasza:
100%
Hát, Mészáros Úrhoz képest mindenképpen szegények vagytok :D
2017. dec. 31. 17:14
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem számít annak, pont kitudtok jönni belőle.Az meh nagyon dicséretes, hogy még félre is raktok belőle
2017. dec. 31. 17:16
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha félre is tudtok tenni, akkor semmiképpen nem vagytok szegények. A hazai többségnek semmi megtakarítása nincs és még az is középrétegnek számít idehaza.
2017. dec. 31. 17:18
 6/10 anonim ***** válasza:

Szerintem egyszerűbb lenne ha nagyjából összeget írnál.

De a leírásod alapján átlagosnak tűnik a helyzetetek. Na meg ahogy írod, egyetemistáknál még nem nagyon lehet erről beszélni.

2017. dec. 31. 17:19
 7/10 anonim ***** válasza:

Nálunk ugyanez. Én nemrég kértem meg párom kezét, ott az utazás plusz gyűrű, plusz egyéb el is vitte az utóbbi egy hónap megtakarítását. Hát de mi másra ha nem erre kell költeni! :D

Én magamat nem tartom szegénynek, pusztán épp feltörekvőnek. Ez most egy ilyen szakasz, anyagilag kicsit stagnálni kell a panelban és megszeretni a főtt tojás+főzelék menüt. Majd lesz egyetem végén, vagy után idő amikor nem kell hetekig matekozni a pénzzel, hogy mondjuk Szegedről csak úgy egy napra elmenjünk a Mátrába túrázni, vagy épp Budapestre programra.

A diákmunka számomra egyedül az ami visszataszító, mert amellett hogy szotyiért dolgozok, rengeteg tuskó munkást kell elviselnem. Igazából ez az ami nagyon leszív agyilag.

Együtt vagytok, szeretitek egymást, és számíthattok a másikra. Ez szerintem egy 40 négyzetméteres albérletet is élhetővé tud tenni, ráadásul ott van előttetek a tudat, hogy csak átmeneti.

2017. dec. 31. 17:21
 8/10 anonim ***** válasza:
72%

Annak. Az életvitel minimális, ezenkívül a megtakarítás is.

Szerintem egy havi 300-350 közös kereset kell ahhoz, hogy TÉNYLEG félrerakhass, ne csak gyűjtögesd amit aztán nyaralásra, hirtelen kiadásra aztán ki is kell adnod.

Persze, mindjárt változik megint a minimálbér, kitudja megint mennyit dobnak az árakon, szóval, lehet holnap már nem lesz aktuális az összeg..

2017. dec. 31. 17:44
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Harmadik világbeli éhezőkhöz képest elképzelhetetlenül gazdag vagy , egy átlag osztrákhoz képest csóró vagy,idehaza meg átlag középszint. Minden csak viszonyítás kérdése.
2017. dec. 31. 18:07
 10/10 anonim ***** válasza:
átlag kispolgárnak számítotok. nem vagytok csórók, de csak hajszál választ el tőle (ne adj' Isten lebetegedik egyikőtök, akkor felkopik az állatok)
2017. dec. 31. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!