Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van barátkozás terén...

Miért van barátkozás terén nemi diszkrimináció?

Figyelt kérdés

Ha lányok írnak ki olyat, hogy magányos, meg nem tud magával mit kezdeni és hogy vágyik arra, hogy barátkozzon valakivel, akkor milliójával omlanak az olyan kommentek, amik együttérzők, támogatók, satöbbi.

Viszont ha srácok írják ki ugyanezt, akkor azonnal lehurrogják, meggyűlölik, kirekesztik, lenézik és amikor a legeslegnagyobb szüksége lenne támogatásra, segítségre, csak egy gerinctelen alávaló neurotipikus csürhével áll szemben, akik soha nem is akarják őt megérteni.

Legalábbis eddig nem találtam olyat, aki szívesen barátkozott volna velem, csak olyanokat, akik azt mondták, hogy szívesen barátkoznak, aztán hitegettek, ígérgettek, majd eltűntek annak ellenére, hogy azt ígérték, hogy bármi bajuk lesz, megmondják. És ez alávaló gyűlöletes viselkedés, ami rengeteg fájdalmat és traumát okozott nekem.

2017. dec. 31. 00:26
 1/6 anonim ***** válasza:

Én szívesen barátkozok veled

/lány vagyok/

2017. dec. 31. 00:28
 2/6 anonim ***** válasza:
46%

Valószínűleg a nemiszerep-elvárások állnak mögötte: a nők lehetnek sebezhetőek (tulajdonképp ez a dolguk), a pasik nem. Valóban szánalmas hozzáállás.

Viszont kérlek, ne használjuk pejoratív jelzőként a neurotipikust. Sok jófej NT ismerősöm van, akik még azt se bánják, ha néha NTs vicceket mesélek nekik :) A tapló nem attól tapló, hogy neurotipikus vagy neurodivergens.

2017. dec. 31. 00:37
 3/6 anonim ***** válasza:
62%

Két dolog: 1 ha lány ír ki ilyet, sokan valószínű (legalább részben) hátsó szándékkal közelednek 2 a fiúk/férfiak többsége nem tudja elviselni, ha egy másik ilyen szinten szánalmas (nem is arra értve, hogy nincs barátja, hanem, hogy egy ilyen típusú "segítségkérést" így kitesz).

+ 1 a hitegetés szerintem nemsemleges

tipp: írj rá azokra a lányokra akik ilyeneket írnak ki (vagy a többi fiúra, ha van hozzá gusztusod)

2017. dec. 31. 03:10
 4/6 anonim ***** válasza:
Nemen belül is van diszkrimináció. Egy ronda nő egy szépet egyéb esetben utálni fog, csak mert a másik nő szebb. Na erre mit lépsz. Ezek emberi gyarlóságok, hibák amikről te beszélsz.
2018. jan. 6. 20:12
 5/6 A kérdező kommentje:

#2 Személy szerint még nem találkoztam olyan NT-vel, aki huzamosabb ideig el bírt volna engem viselni, sőt barátkozni kezdett velem. Plusz akikkel találkoztam NT-k azok hangosak, agresszívek tudtak lenni, én meg ezektől bepánikolok, mert nem tudok mit kezdeni. Akik pedig az érdeklődési körömben mozognak, azok annyira jól játszanak, hogy nem tartanak rám igényt, megvannak nélkülem, így nincs meg az a pont, hogy a képességem arra használjam, hogy lenyűgözzek/segítsek/kapcsolatba lépjek másokkal.

#3 Próbáltam rájuk írni hátsó szándék nélkül, első szándékkal, de vagy bunkóztak velem, vagy nem is válaszoltak. Mint ha az emberek éreznék az Aspergernek nevezett átkot, amivel élni kényszerülök és emiatt gyűlölnének. Legalábbis normális magyarázatot senki nem adott, hogy miért hagynak magamra és miért bunkók és miért nem értenek meg. Azok pedig akik szánalmasnak tartják, hogy segítséget kér egy másik, azok tehetnek arról, hogy a NT típusú emberek felé neheztelő félelmetes előfélelmem van, tehát meg vannak pejoran itizálva.

#4 A logikád ott bukik el, hogy feltételezed a "ronda nő" létezését, ami értelmezhetetlen számomra. Nők között én csak olyat láttam eddig, hogy utál engem, vagy kedves hozzám, vagy semleges, de a semleges is inkább az "utál engem" függvény felé konvergál, amit nem tudok deriválni.

2018. jan. 7. 00:03
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem azért nem értenek meg mert aspergeres vagy? Több, mint valószínű, hogy te sem érted őket, nem látod azokat a jeleket amik árnyalják a kommunikációjuk, és ha csak a szavakra hagyatkozol, akkor persze, hogy azt tapasztalod, hogy hitegetnek, mert nem látod mikor siklanak félre a dolgok köztetek. Illetve nyilván megérzik rajtad, és azon ahogy megközelíted őket, hiszen egyértelműen kevesebbet érzékelsz a világból (legalábbis ilyen téren), mint a "normális" emberek. Az, hogy tovább panaszkodsz, nem változtat azon, hogy ezt egy férfitól/fiútól mindenki szánalmasnak fogja látni, és erre valószínű magad is rájöttél volna, ha nem akadályozna ebben az állapotod, szóval próbáld meg elhinni nekem.

Egyébként szerintem próbálkozz olyanokkal kapcsolatot teremteni, akiknek van fogalmuk arról, hogy mit jelent, hogy aspergeres vagy, illetve legyen az az első szűrőd, hogy ezt elmondod nekik, és megérteted velük, hátha alkalmazkodik, és így sikerül legyőzni ezt a kommunikációs gátat köztetek.

2018. jan. 7. 00:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!