Sokan miért nézik ufónak azokat, akik viszolyognak a mikrózott, újra felmelegített ételektől?
Engem eleinte a saját családom is "úrfinak", finnyásnak meg minden hasonlónak tartott, mert nem vagyok hajlandó újra felmelegített,különösen megmikrózott ételeket megenni.
De, utána már hozzászoktak.Kirántott húsból soha nincs kisütve mind, csak amennyit megeszünk, a többi panírozva bekerül a hűtőbe és másnap kivan sütve.
A munkahelyemen is,amikor átmegyek a teakonyhába egy kávéra és valaki mikrózza az előző napi ételt én amilyen gyorsan csak lehet angolosan távozok a konyhából, a szagát sem bírom a mikrózott ételeknek.
Természetesen ezért nem a szakács a hibás, bármilyen jól is főz egy szakács/feleség/anyuka/barátnő,másnap megmelegítve nem lesz olyan finom, mint frissen tálalva.
Munkahelyen úgy oldom meg az ebédet, hogy kimegyek enni.Van itt két gyorsétterem hagyományos ételekkel (rántott sajt,rántott camambert, csirkesaláta....stb) ott szoktam enni.Frissen sütik, szinte az orrom előtt.
900-1300 forintból finom friss ebédet lehet náluk enni.
Gyakran megkapom idegenektől is,hogy micsoda finnyás vagyok ilyen finnyás pasi nem kellene....stb
Erre azt szoktam mondani, van aki nem eszi meg a paprikát meg kidobja a salátából a rukkolát.Az sem finnyásság,hanem egyéni ízlés kérdése.
Ez a finnyásság meg egy koholmányfogalom a 19. századból, meg a 20. elejéről,amikor élelmiszer szűkében volt az ország.Manapság teljesen érvényét vesztette.El kellene már felejteni.
Nincs finnyásság,csak egyéni ízlés.
Ettől nem lesz senki "úrfi", engem pl. a főtt cékla, meg bármilyen ecetes savanyúság szagával lehet kikergetni a világból. Volt, hogy szüleim elől hagyták a savanyúságot, és mikor odébb tettem, a kezemre folyt az ecetes leve. Sok önuralom kellett, hogy ne vágjam az egészet a szemétbe, majd rókázzam le. Apám meg a spenóttól meg a tejtől fázik, nem mindenki mindenevő.
A kérdésre: az emberek azért nézik egymást ufónak, mert ha nem tennék, abból kéne kiindulniuk, hogy ők azok. :)
Igazából szíved joga hogy mit hogy eszel, ha te nem bírod a mikrós kaját akkor nem eszed meg és kész. Ha nem adsz ezzel plusz munkát másoknak (nem kell külön újat sütni-főzni neked hanem te szépen csinálsz magadnak) akkor senkinek semmi köze hozzá. De azt is meg kell érteni ha az ominózus "szakácsnak" a mindenappi egyéb feladatai mellett nincs már ideje vagy kedve külön a te számodra frisset sütni ha a többieknek mind megfelel a mikrózott. A munkahelyi kajálással szerencséd van ha van annyi kajaszüneted hogy ki tudsz menni. Nekem volt hogy 15 percem volt az ebédre-wc-re stb-re együtt, ha akartam volna sem tudtam volna elővarázsolni egy friss kaját ennyi idő alatt és ezzel nagyon sokan vannak így.
Amúgy én a lefagyasztott és újramelegített főtt kaját nem tudom megenni, vízízűnek érzem, míg sok ismerős bizonygatja hogy milyen finom az meg időtakarékos meg minden. Meg amúgy is van kb 10 alapanyag amit hajlandó vagyok megenni, épp ezért nem is várom el senkitől hogy mindig nekem tetsző menüt állítson össze, van két kis kezem és főzök magamnak.
azt eszel amit akarsz , de más dolgába ne szólj bele
ez a szagát se bírom rész erős volt finnyás "kisasszony"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!