Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » "Sajnálom" Ti tudtok ezzel...

"Sajnálom" Ti tudtok ezzel kezdeni valamit?

Figyelt kérdés
Sokszor mondják, de én speciel nem megyek semmire a másik sajnálatával. Szerintem a tettek számítanak. Az, hogy sajnálja-e, hót leszarom. Ti is éreztetek így?
2017. dec. 28. 16:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Kell ahhoz egy bizonyos fokú intelligencia, hogy őszintén átgondold és sajnáld egy adott lépésedet. Ugyanúgy kell ahhoz is értelem, hogy ezt kulturáltan tudd elfogadni. Sokaknak egyik sem megy, szerintem ez szomorú.

Nálam nem üres frázis, ritkán is mondom, de el tudom fogadni is bizonyos helyzetekben, mert nem egy duzzogó óvodás vagyok.

2017. dec. 28. 16:59
 12/16 anonim ***** válasza:
Erre nem lejet helyes választ adni mivel te csak megerősítést vársz kérdező.
2017. dec. 28. 17:34
 13/16 anonim ***** válasza:
Az optimális az, mikor nem bánt meg senki, de ez szinte elkerülhetetlen az emberi kapcsolatokban. Empátia kifejezése a sajnálom szó, benne van a megbánás és a bűntudat, mert fájdalmat okozott. Mégis mit fogadnál szívesen egy ilyen szituációban?
2017. dec. 28. 17:34
 14/16 anonim ***** válasza:
Na jó, de amikor valaki állandóan rinyál, és nem fogadja meg a tanácsokat, nem hajlandó változtatni, nem hajlandó sehova eljönni, csak rinyál-rinyál-rinyál és sajnálja magát, akkor arra már nem lehet mást mondani, csak hogy "sajnálom". Ha nem tetszik neki, akkor meg ne siránkozzon...
2017. dec. 28. 18:13
 15/16 anonim ***** válasza:

Másik értelemben véve pedig értelmileg és érzelmileg fejlett emberek körében szokás bocsánatot kérni, akkor is, ha tettekkel nem tudjuk jóvátenni a hibánkat.

Ha te erre a szinte nem érsz fel, az téged minősít, nem azokat, akik őszintén sajnálják és nem félnek kimondani.

2017. dec. 28. 18:14
 16/16 anonim ***** válasza:

"valaki megbánt és azt mondod, hogy sajnálod amit tettél"

Nem érsz vele semmit, ha a másik fél kimondja ezt a szót, de legalább érződik, hogy tudatában van, hogy el×tt valamit. Még mindig jobb, mint sunyítani...

2017. dec. 28. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!