Jolhangzik kérdése:
Van igazsag az eletben?
Figyelt kérdés
2017. dec. 21. 20:02
4/11 anonim válasza:
Nincs. Ha lenne nem kellene olyan sok embernek szenvednie. Az egész élet értelmetlen. Sose fogom megérteni miért kell egyes ártatlan kisbabáknak meghalnia, de még sorolhatóak lennének az ilyen esetek...
5/11 A kérdező kommentje:
Zarojelesen megjegyzem, szerintem nincs. Aki hasonloan erez, annak az sem uj, hogy sokszor elgondolkozott az eleten, es hogy o milyen ember, es valoban megerdemli mindazt amit kap az elettol. Aki szerint van, annak azt kell mondjam nyissa ki a szemet, es nezzen korul a vilagban, vagy akar mar a szuk barati koreben is. Ott is talalni olyan embert aki nem erdemli meg azt amivel rendelkezik, legyen az barmi...
2017. dec. 21. 20:26
7/11 anonim válasza:
Elmondom a történetem, és majd eldöntöd, hogy van e igazság. Pár éve a feleségemet elütötte a zebrán egy motoros 80 km/órás sebességgel. A motorosnak semmi baja nem lett, a feleségem azonnal szörnyethalt. A gázoló még bocsánatot sem kért, mire én közöltem, hogy kiverem az összes fogát, de egy csapással. Erre engem beb***tak a zárt osztályra + kérték elmeorvosi kivizsgálásomat. A tárgyaláson ÉN voltam megbilincselve, nem a gyilkos. Semmilyen büntetést nem kapott, még a jogsiját is visszakapta. Azóta megnősült, én meg egyedül maradtam, és tönkrementem a gyászban.
9/11 anonim válasza:
Rossz oldalrol kozelited meg a kerdest. Az igazsag mindenkinek a sajatja. Ami a te igazsagod, nem biztos, hogy mase is az. Nem ugyanazt az utat jarva, de ugyazt a celt elerve, az egyiknek igazsag(os), a masiknak nem. Az elet nem erdemekrol szol, hanem megtapasztalasokrol, minek altal fejlodunk. A letezesunkben pedig a fejlodes a cel. Nem anyagilag - de akar az anyagiak altal -, nem igazsagosan - de akar az igazunk altal -, minden megtapasztalas, veszteseg, csalodas, pozitiv, vagy negativ vegkimenetel azt a celt vetiti elenk, amiert ezeket ateljuk: a fejlodest. Ami most igazsagtalannak tunik, az egy kesobbi igazat (jo celt) szolgal. Nem latjuk elore. Mint ahogy szulokent nem latjuk be egy csecsemohalal igazsagossagat, pedig abba benne van a megtapasztalhato veszteseg mindenfele fajdalmas dimenzioja, amivel tobbekke valunk egykori onmagunknal. Tul vagyunk egy kotelezo lecken, amiert elunk, es amivel fejlodunk. Mentalisan. Korforgasban, ahogy a termeszet is pulzalva megujul es meghal, mi is csak szuletunk, es meghalunk, eletrol-eletre, megtapasztalasainkkal a lelkunket fejlesztve, ami resze annak az univerzalis egesznek, amit Istennek hivunk. Es itt mellozom a vallast. Ne iteld igazsagtalannak egybol az elet igazsagtalannak tuno dolgait, mert a tortenesek minden esetben egy celt szolgalnak: a fejlodesed, ami pedig jo. Meg ha nehez is.
10/11 anonim válasza:
Nézőpont kérdése, ha anyagilag nézzük, akkor van... tanulni kell és olyat kell tanulni, amihez értesz/kedved van, és máris lehet egy csomó olyan dolgod, amit más kis gyökerek szerint nem érdemelsz meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!