Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért gondolják sokan, hogy a...

Miért gondolják sokan, hogy a szegények ápolatlanok és igénytelenek?

Figyelt kérdés

Az egész gyerekkorom szegénységben töltöttem. Használt ruhàk, kínais cipő, melegvíz hiánya, fűtés hiànya...

A fiatal felnőtt korom sem indult jobban.

Nem jöttek ki a számítàsaink külföldön elsőre, így maradt a szobabérlés (3-an egy idegennel 16 négyzetméteren), meleg víz, fűtés maradt vágyálomnak, ahogy a rendszeres étkezés is. Volt idő, amikor csak a munkahelyemen tudtam enni (pékségben dolgoztam, ingyen ettünk).

21 éves koromban még a 13 éves kori ruháimat hordtam.

Most is szegények vagyunk, de már nem annyira. Mindketten diákok vagyunk a párommal, munkából (+az ő ösztöndíja) tartjuk fenn magunkat.

Vannak új ruháim, de csakis leárazáson vásárolok. A fizetésem kis százalékát költöm magamra, a többit elviszik a kiadások meg a megtakarítás.

Mindenemre nagyon vigyázok, sok dolgot kézzel mosok.

Ennek ellenére ha összebarátkoztam valakivel (többnyire nálam idősebbekkel), mindig meg voltak lepve, hogy létezik, hogy elvileg szegény vagyok, mégis ápolt vagyok, rendezettek a ruhàim, van telefonom...

Miért mindenki a hajléktalanokra és a koldusokra asszociál a "szegény" szó hallatán? És miért kéne szakadtnak és ápolatlannak lennem?

Nem éri el a nettó összbevételünk az alsó középosztály legalsó határát sem, tehàt statisztikailag szegények vagyunk

2017. dec. 20. 11:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
*az elfeküdt haj sem igénytelen, pl volt ofőmnek pont annyira volt rövid a haja, hogy elfeküdni még el tudta, tehát, hogy beállt valahogy egy tincs; rosszul száradt meg pl hajmosás után hátul szóval, és akkor az a tincs ott neki elállt. És látszódott rajta, hogy lehetetlenség lett volna ezt fésűvel megoldani, mert ki volt fésülve, rendezetten állt, csak nem lefelé , hanem így picit hátralógott az a 3 centiméter , és nem így ment le | ,hanem így / , kicsit ferdén. Tehát az is rendben volt. De tehát kócos és kócos között is van különbség, pl arra az adott volt fiúosztálytársamra akkor lehet , ráfért volna egy fésülködés, de még ígyis jólállt neki, és szerintem ő ezt tudta. :)
2022. máj. 6. 12:38
 12/15 anonim ***** válasza:
*ja és erős szálú volt a haja az ofőmnek, lehet, hogy még hajhabbal,zselével se tudta volna lefelé állítani, amúgy szép volt a haja, nem volt zsíros, gondozta. (Ez meg egy tanárnő volt, akit még fölhoztam példában.)
2022. máj. 6. 12:40
 13/15 anonim ***** válasza:
*Neki még rövidebb haja volt, mint annak a fiú voltosztálytársamnak.
2022. máj. 6. 12:41
 14/15 anonim ***** válasza:

*szal volt ofőmnek kicsit ilyen madárka-szerű fejecskéje volt (nem volt besütve a haja) , volt egy kis frufruja, meg hátul a nyakánál olyan 2-3 centit lelógott. Mármint, nem a nyaka alá, hanem ahol a feje meg a nyaka találkozik; az alá.

De tehát jól nézett ki, az a lényeg. Meg a fiú volt mate-em is kócosan. Ő is jól nézett ki úgy. Meg amikor úgy érezte, nagyon hosszú lett volna már a haja, mindig levágatta. Ahogy a volt ofő is. A tanárom általános iskolában volt a tnaár, a srác meg középsuliban volt az osztálytársam.

2022. máj. 6. 12:43
 15/15 anonim ***** válasza:
Ez is egy szokásos ostoba kérdés. Te állítasz valamit, hogy sokan gondolnak valamit, és egy egész abszurd dolgot kérdezel utána. Te honnan tudod, hogy mit gondol sok ember?
2022. máj. 6. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!