Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak én érzem vagy általában...

Csak én érzem vagy általában tájékozottabbak a férfiak, mint a nők? (Főleg olyan 25 éves korig)

Figyelt kérdés

Nem az a célom a kérdésemmel hogy egymásnak ugrasszam a két nemet. Férfi létemre, nagyon is tisztelem és szeretem a nőket, szóval a kérdés nem ellenük irányul, pusztán személyes tapasztalataimon alapuló "ténymegállapítás".

Jelenleg egyetem tanulok, és felfigyeltem arra hogy nem nagyon lehet a lányokkal például politikáról, természettudományokról, intelektuálisabb témákról beszélni, mert vagy nem érdekli őket, és ezért egyáltalán nem követik, vagy pedig teljesen hülyeségeket beszélnek. Ez igazándiból a 18-25 éves korosztályra vonatkozik főként, ugyanis 30-40 felett azért már a nők többsége is behozza a lemaradását, és sokszor még komolyabban ellehet velük beszélgetni mint egy férfival, többet között azért mert egy érdekesebb, más szemszögből látják a dolgokat, és talán kevésbé lesznek fanatikusak egy adott dolog iránt.

Félre ne értsetek, azért ismerek pár lányt akik igenis képben vannak, és bármiről ellehet velük beszélgetni, de a többségük, akikkel körbe vagyok véve, nem ilyen. Még a lány ismerőseim és a barátnőm is sokszor mondja hogy a férfiakkal komolyabb témákról lehet beszélgetni, és nem ugyanazt fujják folyton mint a lányok. Na persze az is igaz, hogy a másik oldalon meg a férfiak képesek a végtelenségig is lealacsonyodni.

Lényeg a lényeg, ti is azt tapasztaljátok hogy a lányok, általában később kezdenek el foglalkozni, érdeklődni a világ "nagy" dolgaival, mint a férfiak?

A KÉRDÉS NEM ARRA IRÁNYUL HOGY KI AZ OKOSABB!

Köszi a választ mindenkinek!

2017. dec. 14. 22:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
Cherrytree... te egy ronda feminista vagy, ugye ?
2017. dec. 15. 05:56
 12/18 Sunshinedoll ***** válasza:

Kinek hogy, én világ életemben egészségügyi meg természettudományos területen dolgoztam meg tanultam, és mindenhol többségben voltak a lányok, és a kiemelkedő, kitűnő tanulók, hallgatók is mind lányok voltak.

Akikkel én beszélgetek, az összes barátom, fiú vagy lány, értelmes és nyitott ember, akivel nem tudok engem érdeklő dolgokról elbeszélgetni, de szerintem kevés olyan ember van, akinek pont ugyanolyan az érdeklődési köre, mint nekem, és minden engem érdeklő témát ki tudok egyetlen egy emberrel meríteni.

Nekem mondjuk az is g-ci unalmas, ha valakivel nem lehet könnyebb témákról elbeszélgetni és mindenből politikai meg erkölcsi monológot kreál. Bocs, néha szeretnék csak úgy cseverészni és nem fellengzős dumákba belebonyolódni. Volt egy olyan pasim, aki a legkisebb sz-rságokból is vallási vitákat meg politikai eszmefuttatásokat erőltetett ki. Totál fárasztó és lelombozó volt.

De most elég ostobaság lenne felróni akárkinek, hogy nem érdekli az, ami engem meg igen. Én se tudok BÁRMIRŐL elbeszélgetni, mert nem érdekel akármi meg minden.

Én inkább azt vettem észre, hogy a legtöbb lány nem beszélget olyan dolgokról, amikhez nem ért, vagy nincs kellő tudása róla, míg a pasik akkor is okoskodnak, amikor nincs releváns tudásuk vagy tapasztalatuk valamiben, és ezt mondjuk simán félre lehet érteni, és azt következtetni belőle, hogy óó, a pasikkal bármiről el lehet beszélgetni. Meg a pasik szerintem alapból túl, a lányok meg alul becsülik a tudásukat és tájékozottságukat.

Pl. volt olyan pasi, aki nekem próbált elmagyarázni (helytelenül) olyan dolgokat, és engem kioktatni olyanokról, amiket én 4 éve kutatok és amiből két diplomadolgozatot írtam :D

2017. dec. 15. 11:40
 13/18 anonim ***** válasza:
88%

8-as hát baromira nem.

Inkább tanulnak,fejlesztik képességeiket,mintsem vitákkal vagy politikával vesztegessék az idejüket(az értelmesebb,okosabb lányok).Az én osztályomban pl.van egy lány,aki színjeles tanuló mindenből és soha nem beszél politikáról vagy bármi másról,beszélni se nagyon beszél.A tanulással,órával,dolgozatokkal kapcsolatban viszont igen,de a felszínes hülyeségeken,mondjuk amiről a fiúk.lányok beszélnek(traktor,hajtípuss,smink,körmök),arról nem.

A múltkor viszont mikor a magyar politikáról volt szó,ő is megszólalt,de nem támadóan,nem úgy hogy vitát akar generálni,hanem egy kész tényt állított fel és egy teljesen értelmes dolgot.

Szóval azért,mert nem beszélnek róla,nem azt jelenti,hogy nem tájékozottabbak,csak nem akarnak beszélni erről,mert lehet fontosabb dolgokkal vannak elfoglalva,vagy nem akarnak hosszabb témába belebonyolódni.

2017. dec. 15. 14:52
 14/18 anonim ***** válasza:

“fontosabb dolgokkal vannak elfoglalva”

“nem érdekel a politika”

Áruljátok már el, hogy mi fontosabb és érdekesebb a jelenednél és a jövődnél? Ugyanis mindkettő szorosan összefügg a politikával, ez eddig nem jutott eszetekbe?

2017. dec. 15. 16:29
 15/18 anonim ***** válasza:
90%

Áruld már el,miért kellene mélyen belemerülnie mindenkinek a politikába?Hogy létezik-e a Soros-terve,vagy mi.

Politikáról hiába beszél az ember,ha tenni meg nem tesz semmit.Ezért is kár folyton erről beszélni.A kérdés meg arra vonatkoztat,hogy miért tájékozottabbak a férfiak?Nem tájékozottabbak,csak míg a férfiak egy része csak okoskodik,addig a nők egy része nem szól bele,mert értelmetlennek látja.Emiatt pedig nem tájékozatlanok.

És nem kell mindenbe belevezetni a politikát.

2017. dec. 15. 17:10
 16/18 anonim ***** válasza:
90%
Nem. Szerintem te olyan vagy, mint az apám, aki szeret beszélni idegen kultúrákról, de nem szereti a zene. Ha engem nem érdekel a guatemalai muflonok párzása, akkor "veled nem lehet semmiről se beszélgetni". Ellenben, ha zenéről van szó, akkor "már megint azokat a szemét sz**r izéket olvasod?" - mondta arra, hogy rocktörténeti könyveket gyűjtök. Te is azt hiszed, a másik tájékozatlan, mert nem tudja, amit te.
2017. dec. 15. 19:51
 17/18 anonim ***** válasza:

" és talán kevésbé lesznek fanatikusak egy adott dolog iránt. "

Ez hogy jön ide?

2017. dec. 15. 19:55
 18/18 anonim ***** válasza:

Egyébként 17-esnek igaza van.

Kérdező,ha egy lányt nem érdekel a politika,természettudomány,az nem azt jelenti hogy tájékozatlan és hogy te vagy tájékozott,hanem hogy TE tájékozott vagy a politikával kapcsolatban.

Mint mondtad-a gasztronómia stb.-ben tájékozottak,akkor meg?

Az más,ha úgy írod ki a kérdést,hogy miért érdekel kevesebb nőt a politika,akkor konkrétabb választ kaptál volna.De így ráaggatni valaki azt,hogy tájékozatlan,csak mert nem beszél a politikáról stb-.ről.Inkább jelenti azt hogy hiszed magad okosnak.

2017. dec. 15. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!