Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan tudna az ember egyről...

Hogyan tudna az ember egyről a kettőre jutni?

Figyelt kérdés

Engem mindig is érdekeltek az emberi életek és sorsok, érdekelt hogy annak, akinek összejött esetleg az élet vagy jobb munkát talált, az milyen tudás, szakismeret és kvalitások birtokában szerezte azt meg.

Nem szeretnék untatni hosszasan senkit sem, csak egy pár szót rólam dióhéjban:

Jelenleg 27 vagyok és ez az elmúlt 27 év nem volt éppen a legvidámabb időszak az életemben. Rossz család, rossz élethelyzet, rossz döntések az életben, se barátok, se ismerettség, se segítő családi háttér, egy közepes érettségi, néhány OKJ-s szakma (amik közül egyikben sem dolgoztam 1 évnél tovább), se felsőfokú végzettség, se komolyabb nyelvismeret (vagy az ezt igazoló papír). Az állandó kudarcok és rossz tapasztalatok miatt (mondjuk azt hogy számomra ismeretlen az élet "napos oldala") se motiváció, se ambíció. Állandó vegetálás, egyik rabszolgamunkából a másikba, állandó szó szerinti küzdelem a túlélésért, közben olyan gondolatok, hogy "abba kéne hagyni inkább ezt az egészet". Nagyjából ez vagyok én.

27 vagyok, de inkább egy 70 éves elfásult öregembernek érzem magam. Egyszerűen már semmiben sem lelem örömömet, „fáradt” vagyok mindenhez, mindenben a rosszat látom meg elsőként, lévén hogy szinte soha nem volt igazi pozitív tapasztalatom az életben. (Azt se tudom mit jelent az, hogy „szeretni” valakit.)

Rátesznek egy lapáttal azok a körülmények, amik jelenleg ebben az „áldott jó országban” fennálnak. Hiába menekülnék külföldre, rendes nyelvtudás és ismerettség hiányában nem sok esélyem van.

A kilátástalanság és a nyomor miatt volt már pár sikertelen öngyilkossági kísérletem is, de beszélni róla sokkal könnyebb, mint megtenni (nagyon nehéz leküzdeni az életben maradási ösztönöket, főleg ha az embernek nincs kellő bátorsága megtenni).

Ezért inkább folyton azt akarom, hogy „vigyen el az ördög” (érjen halálos baleset, legyek rákos, szúrjanak le az utcán, nem ébredjek föl másnap stb.) Sokszor azt kívánom, bár tényleg 70 lehetnék, így legalább már nem volna sok hátra.

Így valószínűleg érthető, miért is érdekelnek engem annyira azok az emberek, akiknek "összejött az élet". Meg szeretném őket ismerni (milyen a személyiségük, mi motiválja őket) hogy általuk próbáljak én is motivációt gyűjteni magamnak és próbáljak esetleges útbaigazítást kérni tőlük.

Tudni szeretném hogy egy olyan ember mint én – aki utálja saját magát, utálja az életet – hogyan szerezhetné vissza az életkedvét és a motivációját, hogy képes legyen kitörni abból a kilátástalannak látszó élethelyzetből, amiben ő él?

2017. dec. 12. 13:12
 1/4 anonim ***** válasza:

Én is így érzem magamat, de én már mindjárt ötven leszek. Neked még nem szabadna így érezned magad. Elhiszem, hogy megcsapkodott az élet DE akkor is helyzeti előnyben vagy hozzám képest. Téged még értékelnek az embertársaid, benned még látják a potenciált a munkáltatók, és bár nem hiszed el, de még hihetetlen energia is lakozik benned ahhoz, hogy megújulj.

Az élet viszont tényleg igazságtalan. Azoknak, akiknek összejött az élet, már születésükkor összejött: jó családi háttér, anyagi biztonság. Az esélyegyenlőség sajnos nem létezik. Néha, nyomokban itt-ott felfedezhető, de nem ugyanazzal az eséllyel indul az életben az, aki pl. a tanyára születik, mint az, aki a fővárosba. Nők és férfiak között sem létezik az esélyegyenlőség. De lehet ez ellen küzdeni, és te tudsz, mert az írásodból nem az süt, hogy depressziós lennél, aki már nem tud küzdeni, inkább csak az elkeseredettség. Azt pedig le lehet küzdeni.

2017. dec. 12. 15:48
 2/4 anonim ***** válasza:
Túl sokat gondolkodsz, túlreagálsz mindent. Tedd azt, amit éppen akarsz, cselekedj úgy, ahogy éppen érzel. Persze néha bölcsebb dolog az eszedre hallgatni, de ezt magadnak kell kitapasztalnod.
2017. dec. 12. 20:41
 3/4 A kérdező kommentje:

1-es válaszoló:

Igazából én nem tudom mit gondolhatok magamról. Sajnos benne vagyok a 22-es csapdájában. Nekem pontosan azért nem jön össze semmi, mert utálom magam és utálom magam, mert soha nem jön össze semmi. Ezért is érdekel mindennél jobban azok, akik pl. hasonló helyzetből indultak, de mégis eljutottak valahová. Gondolom azért jött össze azoknak az embereknek minden, mert nem utálták magukat. Itt nem az esélyegyenlőség a lényeg hanem az, hogy az ember legyen képes szeretni saját magát - ami véleményem szerint sokkal nehezebb, mint maga az élet.

2-es válaszoló:

"Túl sokat gondolkodsz, túlreagálsz mindent."

Hát talán lehet hogy "azért reagáltam túl" és azért agyalok túl sokat, mert pont így az ünnepek előtt sikerült elvesztenem a munkámat és most itt állok egy darab vas nélkül. (Töltött káposzta helyet valszeg a küszöböt fogom rágni.)

"Tedd azt, amit éppen akarsz, cselekedj úgy, ahogy éppen érzel."

Hát ha azt tehetném, akkor fognám magamat, nekiindulnék és meg sem állnék a határig, vissza se néznék. Valszeg csatlakoznék a "menekültáradathoz". :) Dehát tudjuk hogy ez egy elég nonszensz elképzelés.

De amúgy ha "tehetném" legszívesebben örökre itt hagynám ezt az országot, mert véleményem szerint jobb volna úgy éhenhalni idegenben, hogy ott legalább megvolna az esélyem arra, hogy jobb életem legyen mint itthon, ahol még csak reménykedni sem tudok ebben (a "kedves jó vezetők" elintézték ezt).

2017. dec. 13. 08:39
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha 27 vagy akkor igenis az elmúlt 27 év volt a legvidámabb időszakod, ugyanis nem volt több időszakod
2017. dec. 16. 01:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!