Az embereket miért zavarja az, ha vki kövér?
Miért érzik úgy, hogy a kövérség olyan bűn, mint pl. a tömeggyilkosság?
Nem tök mindegy neked, hogy ki mit eszik? Nem mindenki nyúl, hogy füvön rágódjon.
Nekem semmi bajom a kövér emberekkel általában. A kövér emberek közül azokkal van bajom, akik nincsenek tekintettel másokra, például a buszon szó szerint rám ülnek, mert hiába tudják, hogy nem férnek el az ülőhelyen, akkor is le kell nekik ülni. Pont mellém, mert én ugye kis vékony vagyok, és mellettem könnyebben elférnek.
Vagy azokkal, akik undorító módon, csámcsogva esznek nyilvános helyen (tudom, sok vékony ember is így eszik, őket is pont ugyanennyire utálom, de valamiért kövérből több ilyen van). Leül veled szembe egy malac módjára evő ember, kilóktól függetlenül az étteremben, és el is ment az étvágyad.
Illetve amikor nyáron jobban izzadnak, és mondanám, hogy nem tehetnek róla, de az igazság az, hogy de, nagyon is tehetnek róla.
Szóval nem a tény zavar, hogy kövérek, még az se, hogy sok betegségük lesz, amit az én adómból finanszíroznak, hiszen nekem is bármikor lehet a stresszes életmódból fakadó betegségem. Csak az zavar, ha nem figyelnek oda másokra, és nincsenek tisztában magukkal.
Ugyanolyan ez, mint mikor egy dohányos rágyújt az utcán a legnagyobb tömegben. Nekem nincs bajom a cigifüsttel, holott nem dohányzom, de nagyon sok ember van, akit borzasztóan zavar, és elkerülhető lenne, dohányozhatna például a tömegtől három méterre félreállva.
Remélem, érthető volt, mit akarok mondani. Ettől függetlenül sosem fogok inzultálni egy kövér embert se, még csak csúnyán se nézek rájuk. Magamban tartom a véleményem, de attól még van véleményem. Gondolom, te nem vagy ilyen, mint a fentebbi példák emberei, és ezért ki is kéred majd magadnak, hogy ezzel azonosítalak, úgyhogy ennek elejét veszem, és szeretném elmondani, hogy nyugi, nem feltételezem azonnal egy kövér emberről, hogy bunkó is. Csak sok ilyet láttam.
Az meg, hogy melyik nő nyújt esztétikus látványt, nem igazán érdekel, főleg a férfiakat szoktam megnézni. Ott is van alsó-felső súlyhatár, amin túl már nem vonzó számomra az illető, ez van.
Mindig lesznek emberek, akik szeretnek másokat bántani. Tök mindegy, hogyan nézel ki. Ők nem csak a kövéreket találják meg, hanem mindenkit. Aztán keresik a sérthetőt rajta.
A kövérSÉGGEL (nem az emberekkel) annyi a probléma, hogy népszerűsítik, ajnározzák, miközben rohadtul veszélyes és egészségtelen. Ezzel párhuzamosan a mozgó, étkezésükre figyelő, átlag testalkatú embereket anorexiásozzák, betegezik, bántják. Ez rendkívül unszimpatikus és unintelligens hozzáállás, a veszélyeiről nem beszélve. És sajnos ez - tetszik vagy sem - sokszor pont a lusta emberektől jön - akik nagy számban túlsúlyosak is.
Kérdező, belőled fröcsög a rosszindulat, a bántás és igenis irigy vagy. Most ezzel kit akarsz becsapni? :D Lenézően beszélsz másokról (kb. mindenkiről), többnek tartod magadat. Mire fel? Könyörgöm... Ezzel nem fogod tudni kompenzálni a túlsúlyodat. Diéta és mozgás - a nagy eszeddel tudhatnád, hogy rajtad csak ezek segítenek. :) Ne legyél rosszindulatú, zabálj csak tovább és legyél igénytelen (igenis az vagy) ha erre vágysz. Nem kell magadat sajnáltatni. Sokat érsz az eszeddel, ha nem tudod magadat befizetni egy rakás programba, mert még a seggedet sem tudod felemelni hozzá, illetve ha elpatkolsz 40 évesen.
Ja, még a gebékhez: Képzeld, én is gebe vagyok - nagyon!, de mozgok és egészségesen eszem. Az eredményeim mindig tökéletesek, egészséges gyerekeim vannak. Mint bármelyik emberi lény, én is elpatkolhatok bármikor, de egészséges étkezés és mozgás mellett valljuk be, a hozzád hasonlókkal ellentétben kb. 0 az esélye, hogy pusztán az életmódom miatt tegyem azt idejekorán. :D
A 13# -nal a pont!
Ugyan ugy bantasz masokat, csak mas kategoriaban. Holott te se vagy tokeletes.
Es nem hiszem el, hogy te igy jol erzed magad. Egyszeruen csak beletorodtel, hogy vag az eszed, ezert te jobb vagy-jobbnak hiszed magad. Ezzel probalod kompenzalni azt, hogy tulsulyos vagy. Holott a ,,hulyese,, es a koverseg nem egyenlo promlema, az utobbinal eletveszelyes betetsegek alakulhatnak ki fiatalkorra. Ez pedig nem jo, nem jo jatek. Csak sokan rojnak bele, mert most nincs semmi tunete. Aztan ha gyalogolni kell 1 km-ert, felmegy a pulzusod 6000-te es kapsz egy tok jo kis rohamot, amiert felhizlaltad magad annyira, hogy egy egyszeru emberi tevekenysegre vagy mar kepes.
A csaladrol ne is beszeljunk, mit erezhet mig te komoly bajokkal kuzdesz.
A parvalasztasrol megint lehetne egy sort irni, de nem fogok.
Nem zavar, ha valaki kövér, nem is tartom bűnnek, sőt, egyre nagyobb tereket hódít az elfogadás és a plus size divat. Tele van az insta 150-200 kilós lányokkal, akik bikiniben pózolnak meg táncolnak és több tízezer rajongójuk van.
Nekem mindegy, más mit eszik, de az egészséges életmódhoz nem kell füvön rágódni, ez idiótaság.
De ha valaki két pofára tömi a hamburgert meg a csokoládét, és munka után nincs fél órája sétálni egyet vagy bármit mozogni, az magára vessen.
Te vagy az élő példa, hogy nem mi ítélünk el, hanem te saját magadat, és nem téged néznek le, hanem te mindenki mást.
Árad belőled a tömény gyűlölet, szerinted mindenki hülye, főleg azok, akik sportolnak és nem kövérek. Aha. De azért ők a gonoszak.
Mindenki buta, mindenki hülye, mindenki drogos meg alkesz, csak te vagy király.
Nem tudom elképzelni, hogy lenne olyan ember, aki rád irigykedik. Nem tűnsz okosnak, hiába hangoztatod. Egy intelligens ember nem viselkedik így a többiekkel.
Te inkább egy elkeseredett, dühös, kövér szerencsétlenség vagy, aki haragszik az egész világra a saját nyomora miatt.
Nagyot tévedsz abban is, hogy a vékonyak ugyanazokban a betegségekben szenvednek és halnak meg, mint a kövérek. De felőlem nyugodtan hitegesd magad, cseszegess másokat, sajnáld tőlük az adódat.
Ilyen viselkedéssel nem csak kövér maradsz, de barátaid sem lesznek. Egy sem. Gonosz vagy és undok.
Nézz inkább jó mélyen magadba, mert saját magaddal van leginkább problémád. Nagyon is zavarnak téged a plusz kilóid, de lusta vagy tenni ellene, nincs akaraterőd, ezért inkább hazudsz magadnak és az egész világnak.
Megjegyzem, attól nem lesz valaki igényes, hogy tanult és művelt. Ha közben kifolysz a szék két oldalán, -20 fokban is izzadsz, és egy napot sem bírsz ki pizza meg fánk nélkül, akkor bizony k**vára igénytelen vagy.
Minimális mértékben sem adsz a jó megjelenésre, sem pedig az egészségre. Ezt igénytelenségnek hívják, akármennyit is olvasgatsz közben a gép előtt poshadva.
Bocsi, de téged nem azért nem kedvel senki, mert nagydarab vagy, hanem azért, mert egy utálatos, bunkó paraszt.
Kövér lányként mondom, hogy tedd rendbe a dolgokat a fejedben. Elhiszem, hogy nagyon okos és intelligens vagy. Ezért próbáld meg felfogni, hogy nem azért kell lefogyni, mert mások csúnyán néznek rád, hanem mert a kövérségnek súlyos egészségügyi kockázatai vannak. Alapvetően a hozzáállasodon kéne változtatni, életmódot kell váltani. Rengeteg jó ételt lehet készíteni egészséges alapanyagokból. Pl: cukor helyett xilit/eritrit, búzafinomliszt helyett teljeskiörlésű, zab, tönköly, stb. A kész ételeket is el kell felejteni. Én minden lecseréltem és kb 1 hét volt mire tenylegesen elkezdtem érezni az ízeket. Megdöbbentő, hogy a cukor hogy elnyomja az etelek ízét.
Mozgást pedig mindenképp be kell iktatnod napi szinten. Az ember arra lett "kitalálva", hogy mozogjon. Te viszont ülsz egész nap. Elhiszem, hogy dolgozol egész nap utana pedig sietsz haza, de esténként egy fél órás séta bele kell, hogy férjen az idődbe. Hétvégén pedog olyan programokat kell szervezni, ahol aktívan pihenhetsz, én pl a túrázásra kattantam rá. Nem tudom hány éves vagy de én fiatalom is érzem, hogy a kövérség nagyon megviseli a szervezetemet ezért próbálok változtatni a dolgokon mert előbb-utóbb komoly problémákhoz fog vezetni ez az állapot.
(Plusz még zárójelben megjegyzem, hogy ami káros anyagot beviszel a szervezetedbe, annak 70%át az élelmiszerrel teszed.)
Nekem semmi bajom a kövérekkel. A vékonyakkal sincs. Voltam 172 centihez 52 kg, aztán meghíztam, mert a lelki gondjaim miatt pótcselekvésből egyfolytában zabáltam. Jó, nem néztem úgy ki soha mint egy mamut, de igenis felszedtem 20 kilót, ami magamhoz képest kövérnek számít.
Mostanában kezdek úgy-ahogy helyrejönni lelkileg és most kezdek megint átszokni az egészségesebb életmódra. Én alapvetően szeretek futni és biciklizni, szóval nálam nincs gond a sporttal. Nem mások miatt csinálom, magam miatt. A minap szembementem a tükörrel es nem volt épp üdítő látvány, ahogy a combomon rengett a háj. A párom minden nap elmondja, hogy gyönyörű vagyok és imád, de amíg én nem vagyok magammal megelégedve addig nem érdekel.
Egyébként nem tudsz (és nem is kell) megfelelni mindenkinek. Ha elégedett vagy magaddal és szereted magad, akkor lehetsz 200 kiló is vagy 40 kiló is.
Nem zavar, addig a pontig, míg el nem kezd handabandázni, hogy "genetikailag ilyen", meg "ő beteg".
Aha, ezeknek a 99%-a ZABÁL, és AZÉRT kövér. Ezzel semmi baj, csak ne hülyítsen másokat a nyilvánvaló hazugságaival.
Mondja ki - magának is -, hogy sokat eszek, azért vagyok dagadt.
Egyébként, a kövérség esztétikailag is undorító - főleg nyáron -, izzad, sokuk meghal egy kis sétától, ráadásul lekezelően beszél velünk, merthogy "füvet eszünk".
Holott nem, csak nem derogál a mozgás, mint neki.
Egyébként az is érdekes, hogy a kövérség pont az egyetlen olyan forma, amit nem lehet evés nélkül elérni. Aki nem eszik, az fogy, basszus. Ne akarja már senki megmagyarázni az ellenkezőjét. Nagyon - nagyon kis arányban vannak azok, akiknél tényleg valamilyen öröklött betegség okozza. A többi csak életmód, a betegséget meg utóbbi hozza.
Ezzel ellentétben az átlagos vagy sovány alkat evés vagy zabálás mellett és nélkül is lehetséges. De ez csak erre a két formára igaz.
És igen, attól még megkaphat mindent a szervezeted, hogy sovány vagy átlagos vagy és nem zabálsz két pofára. Tehát az is egy tévhit, hogy minél nagyobb vagy, annál több a hasznos plusz. Zsírban nem raktározod azt, ami kell az élethez. Lehet, hogy egy 40 vagy 60 kilós egyénben több a hasznos anyag, mint 120 kilós társukban. Lehet hogy húsban, gyümölcsben és zöldségben dús ételeket esznek, amiktől nem lesz 100 kilós valaguk, de a szervezetük napi szinten megkap mindent. - Ha e mellé még túl jó anyagcsere és 1-2 rossz szokás (pl. 2-3 óra alatt csipegeted el pakolászás közben azt, ami másnak egy helyben fél óra) is társul, könnyen lehetsz úgy sovány, hogy amúgy tök egészséges vagy. Ilyenkor a megfelelő mozgásforma a megoldás, kell egy kis izom.
A betegség vs. soványság témában is nagy kavarok vannak a fejekben... A soványság - ha betegséghez társul, csak egy EREDMÉNY, nem okozója a betegségnek. Pl. Crohn-betegség: Lefogyhatsz tőle, de NEM! a soványság a veszélye, hanem hogy mindened kifogy, elzáródik a beled stb, stb és puff, meghalsz. A felszívódási zavarokban szintén nem a soványság a veszély, hanem hogy kiürül egy fontos raktár mondjuk. (Lásd kálium - ha több vagy kevesebb van, le is állhat a szíved. Ez amúgy egy elég szűk tartományban mozog. Nekem is gyakran van alsó határon valami miatt, ezért sok banánt és paradicsomot eszem.) A rákos betegeknél a kezelések eredménye szintén, de ott sem ez jelenti a veszélyt.
Egy kis kisebb részt tesznek ki azok, akik mondjuk anorexiások és azért soványak. Náluk is az a veszély, hogy a raktárak kiürülnek és leáll valamelyik szerv. NEM a soványság a veszélyes ezekben az esetekben, hanem az LEHET veszélyes, ami okozza.
Tehát a sovány és a normális alkat önmagában nem ok a temetésre (ezeknél még lehet minden oké belül), egy kövér embernél viszont 120%, hogy az a felesleg nyírja a szervezetet. És akárki akármit mond, nem a semmitől rakódik oda a sok zsír. Olyan NINCS, hogy a semmiből állítson elő a szervezetet 20 - 50 kiló felesleget. Tegyél magad elé egy ekkora zsákot. Brutál mennyiség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!