Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A muzulmánok hogy képesek...

A muzulmánok hogy képesek ilyen embert prófétának tekinteni?

Figyelt kérdés

A kérdést Mohamed személyére értem, nem magára az iszlám vallásra, ezért raktam ebbe a kategóriába, és nem provokálni szeretnék.

Engem érdekelnek a vallások, sokat olvastam mindegyikről, de nem tudom megérteni, hogy a muzulmánok hogy képesek azok felett elsiklani, amiket Mohamed tett az életében. Hogy lehet egy ilyen személyt Isten prófétájának tekinteni és szent személynek tartani?

A muzulmánok által prófétának tekintett Mohamed:

- szexuális viszonyt folytatott egy 9 éves lánnyal

- rabszolgákat tartott

- elvette a menyét feleségül

- támogatta még a gyerekek lefejezését is

- 11 felesége volt

- támogatta a terrort és megölette azokat, akik nem értettek egyet vele

- lopott, nem tekintette a nőket egyenrangú félnek a férfiakkal

- támogatta a nők megerőszakolását, ha azok nem engedelmeskedtek

- verte a saját feleségeit

- támogatta a megkövezéseket

- követelte, hogy a nők fedjék el mindenüket

- megverte vagy megverette azokat a gyerekeket, akik nem akartak imádkozni

- támogatta az öngyilkos merényleteket

- támogatta a szexuális életet kiskorúakkal

- kapzsi és mohó volt

- amikor rájött, hogy se a zsidók se a keresztények nem akarnak áttérni, gyűlölettel fordult feléjük és meg akarta ölni az összeset (a Korán a közepétől a végéig tele van zsidó és keresztény gyűlölettel, a Koránban legalább 25 vers szól arról, hogy a hitetleneket öljék meg)

És a Koránban szerepel, hogy Mohamed a tiszta szent erkölcs, az abszolút követendő példa mindenki számára.

Én ezt nem értem. A békés, normális muzulmánoknak nincs ezzel gondja?

Se Jézus, se Mózes nem volt ilyen, se Buddha se senki. Én például nem tudom a muzulmán vallást hitelesnek tartani azok után, hogy ezeket mind olvastam Mohamedről.

Ti mit gondoltok?

Ti tudnátok követni egy olyan vallást, amelynek a "prófétája" ma kb életfogytiglanra lenne ítélve egy börtönben?

Ha valaki egy arab országban megtenné ezeket, amiket Mohamed csinált, kivégeznék.

Most nem vallásháborút akarok indítani, csak kíváncsi vagyok, hogy mit gondoltok arról, hogy egy ilyen személyt prófétának tekintenek és szent embernek még azok a muszlimok is, akik amúgy senkinek sem ártanának.

2017. dec. 11. 09:49
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Előre leszögezem, hogy nem kritikát szeretnék megfogalmazni az iszlámról, vagy bármilyen más vallásról. Csak gondoltam, a témába vág, amit egy muszlim ismerősöm mondott erről a feleséges dologról, mikor rákérdeztem. Azt mondta, hogy a Koránban nincs bizonyíték arra, hogy Mohamed lefeküdt volna minden feleségével. Abban az időben (egyes helyeken még ma is) egy nő csak azzal tudta "bebiztosítani magát", ha minél előbb férjhez ment. Így biztosan biztonságban volt, gondját viselték, ugyanis az iszám előírja, hogy a férjnek kell eltartani a feleségét. Az iszlámban (egyébként az Ószövetség szerint is) az unokatestvér a legközelebbi rokon, akivel házzaságot lehet kötni. Így sokszor előfordult, hogy ha egy asszonynak mondjuk meghalt a férje, vagy elváltak, akkor más rokona (unokatestvér vagy távolabbi) feleségül vette, de ez nem ugyanaz a "házasság", mint amit a szerelmeddel kötsz, csak azt a célt szolgálta, hogy a nő rokonod ne az utcára kerüljön, amiért nincs, aki eltartsa. Ugyanez történt, ha egy lánynak meghaltak a szülei és nem volt bátyja, egy idősebb távolabbi férfi rokon feleségül vette, így lakhatott az ő házában és eltartották. Ez nem feltétlenül jelentette azt, hogy lefeküdt a férjével, egyszerűen csak ez az egy megoldás létetett (és sok helyen létezik) arra, hogy egy nő rokonod ne az utcára kerüljön, mert ugye az iszlám világban nincs olyan, hogy egy nő egy olyan férfival él együtt, aki nem az apja, férje vagy testvére, egyedül pedig nincs semmilyen lehetősége bevételhez jutni. Elvileg Mohamednek is ezért volt ennyi felesége, persze volt köztük, akivel szerelemből házasodott össze. És persze abban az időben sok házasság azért köttetett, hogy minél jobb hatalmi pozícióba kerüljön a férj, minél több családdal kapcsolatba kerüljön.
2017. dec. 12. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!