A cigányok és a muzulmánok mentalitása hasonló?
Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy mit gondoltok a következőkről. Ausztriában egy gyárban dolgozom, nagyobb részt törökök a munkatársak. A csoportvezetőnk egy szlovákiai magyar nő, aki mellesleg cigány és felvette az iszlám vallást is. Lehet, hogy én reagálom túl, vagy mert elég érzékeny vagyok ezért gondolom azt, hogy valahogy nem tudok ezek közé az emberek közé beilleszkedni. Folyamatosan úgy érzem, hogy a törökökkel kivételeznek.Csak egy pár példa: a héten történt, hogy az lett volna a feladatom, hogy a legyártott motorokat bevizsgáljam, már a műszakot üzemzavarral kezdtük 1 órát késtünk emiatt, siettem és a gépet elfelejtettem átállítani, a Volvóról a Fiatra, így a csoportvezető azt mondta, h nem is tudom csinálni, és átküldött a gépsorra dolgozni. Másik eset, múltkor sok üzemzavar volt egymás után egy gépen, amin dolgoztam, és erre a csoportvezető azt mondta, h az egyik török nő jöjjön helyettem oda dolgozni, mert ő nem olyan ideges, mint én és jobban kiismeri magát az üzemzavarokkat. Mellesleg nála is ugyan úgy szarakodott a gép mint nálam. Egy hónapja történt, hogy két török nővel volt problémája több embernek is, mikor szót emeltek ellenük, persze a két töröknek lett igaza, és inkább az osztrák lányt rúgták ki, aki másfél hónapja dolgozott ott, nyilván nem tudott minden gépen dolgozni, és mellesleg ez a két török elég rondán is beszélt vele. De mivel a csoportvezető jó barátnői így nekik lett igazuk. Én mikor a céghez jöttem, kb 2 hónapig csak az anyagokat töltöttem, ami mellesleg elég megterhelő napi 8 órában, nem hagytak betanulni a gépeken. De ha egy török kutya jön ők bezzeg egyből betanulhatnak. Az egyik török nő, akire panaszkodtak, például késett 1 órát, mellesleg kb 20percre lakik a gyártól, és már többször előfordult, de persze ez nem baj, mert a csoportvezetővel 4 éve együtt dolgoztak és jó barátnők, és persze neki nem kell a szar munkát csinálni. Érdekes én még egyszer sem késtem, mindig minimum fél órával kezdés előtt ott vagyok, és én 50km-re Sopronból ingázok a gyárba. Volt még több eset is, de nem akarok itt regényt írni, csak érdekelne, hogy nektek van-e hasonló tapasztalatotok, és hogy mit gondoltok erről az egészről. Mellesleg a 4 műszakos meló mellett még az egyetemet is próbálom befejezni, ezt sajna páran tudják is.2015. okt. 31. 10:30
2/5 Titusztitusz válasza:
Nem...A CIGÁNYOK és a MUZULMÁNOK mentalitása nem hasonló...Legfőképpen azért nem, mivel a "cigány" az egy etnikumot jelent, míg a "muzulmán" az egy vallás neve...Viszont a cigányok, és pl. az ARABOK-TÖRÖKÖK mentalitása már tényleg hasonló jelleggel bír nagy átlagot véve, mivel mindegyik nevezett náció tagja, un. "mediterrán" alkat...És a "mediterrán" típusu emberek-népek mentalitása meglehetősen nagy hasonlóságot szokott mutatni egymással...De ezt a hasonlóságot NE KEVERJÜK pl. a kultúrával, ugyanis kultúrális téren azért igen nagy különbségek vannak a fent nevezett etnikumok tagjai között, bármennyire is nem ez szűrődik le első látásra pl. a jelenlegi társadalmi folyamatok során leszűrt képböl...
3/5 anonim válasza:
Nem az ő mentalitásukkal van gond hanem a tiéddel. Viszed ezt a magyar nagymellényes vonalat közben egy képzetlen megbízhatatlan ember vagy és ezt kint nem értékelik.
4/5 anonim válasza:
Meg volt, és semmi probléma nem volt. Persze én nem úgy mentem oda, hogy mit akarnak ezek az alja népek én vagyok itt az übermensch magyar, hanem normálisan emberként kell velük bánni és megadni azt a tiszteletet ami egy felettesnek jár. Akkor nincs semmi gond.
5/5 anonim válasza:
Minden munkahelyen vannak hülyék ,és ezt én (részben) törökként mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!