Titeket is idegesít az emberek flegmasága, bunkózása, lenézése?
Elég sok emberrel találkozok a munkám miatt. Nem emberekkel kell foglalkozni, de nem tudom őket elkerülni.
Boltosok, raktárosok, szervizesek, vagy random emberek a bevásárló központok parkolójában.
Vannak olyanok, akikkel kontaktba keveredek, és köszönés helyett flegmaság van olyan dolog miatt, amiről egyikünk sem tehet, például egy rosszul összekészitette raklap miatt.
Konkrét eset egy szervizes emberrel történt.
Este 9 körül gond lett a céges autóval. Fönököm kinézett egy szervízt, ahova mondták, hogy este 10-ig érjek be. 9:50-re értem be a xar autóval, es szervizes reakciója a "jó estétre" olyan üvöltözés volt, hogy miért akkora kell nekm is menni stb stb. Alapból stresszes voltam, mert akkor még nem tudtam hogy jutok haza, ez is felhuzta az agyam. Nagyon kevésen múlt, hogy nem estem neki, és kezdtem ütni ott, ahol érem. Inkább ott hagytam, de még ordibál az ember után....
Mit éreznek az ilyen emberek? Ha egyszer (nem veletlenül) ott hagyjak őket, akkor miért kell még az ember után ordibálni? Miért kell flegmázni olyan dolog miatt, amiről nem tehet senki, ahelyett hogy csendben elvegeznénk a dolgunkat?
Te hogy tartod kordában magad az ilyen helyzetekben?
"Nagyon kevésen múlt, hogy nem estem neki, és kezdtem ütni ott, ahol érem."
"Mit éreznek az ilyen emberek?"
Az ilyen betévedő szerencsétlen hiszi, hogy 10 perc alatt elkészül sz@ra s hiszi, hogy boldog a szaki, ha zárás előtt még túlóráztatja sz@rával.
Na, most talán sejted a témát...
S mivel erre se voltál képes gondolni, ez látszódott is rajtad, ami alapból irritáló...
Legközelebb főnököd, olyas valakit kérdezzen, aki nem az irodába veri "tatát", mint ő maga...
Kedves pofibuki. Ugy sz@rozz, hogy semmit bem tudsz.
Senki nem mondta neki, hogy meg kell csinalnia! Annyi volt a szervizes feladata, hogy a csere auto forgalmiját, es a kulcsat kiadja, és PONT! Nem mondta neki senki, higy azonnal alljon neki, de meg annyi se, higy varjon meg, csak annyi, hogy ezeket adja nekem....
Minden rendben van! (Illetve lesz! :)
Teljesen érthető a felháborodásod és nem veled van a baj!
A helyzet az, hogy mindenki olyan, amilyen beállítottságú és amilyen ingerek érték az élete folyamán.
Valószínűleg mindenki sokkal pozitívabb lenne, ha nem kapott volna annyi negatív tapasztalatot, ami miatt kialakult ez a negatív spirál.
Ez egy ördögi kör, az emberek azért undokok, mert velük is undokok voltak az amúgy sem könnyű életükben, ezért ők is undokok lesznek másokkal, és így tovább..
Az emberek viselkedésén tudom, akármilyen elkeserítő, sajnos nem fogsz tudni változtatni, (vagy, ha igen, rámegy az életed és a saját boldogságod, így jobb, ha nem is akarod) de a saját reakciódon tudsz változtatni és ez meghatározza a végeredményt.
Én az ilyen helyzetekben igyekszem nem felvenni a negativitást, de ha ilyen ér, akkor inkább a másik helyzetébe próbálom képzelni magam és úgy beszélgetek vele, a legtöbb esetben megenyhül és hangnemet vált (Ebben segíthet Dale Carnegie - Hogyan szerezzünk barátokat és befolyásoljuk az embereket c. könyv, illetve Bob Burg - Meggyőzés mesterfokon c. könyve, mindkettő remek olvasmány)
Utolsó könyvként javaslom olvasd el Rafael Santandreu - A boldogság receptje c. könyvét, korábban én is sokat idegeskedtem a tiedhez hasonló helyzeteken, de ez a 3 könyv RENGETEGET segített.
Bele kell törődnöd, hogy sajnos magadon kell változtatnod, mert a világ körülötted nem fog megváltozni (nekem évekig tartott ezt megemészteni, tudom, nagyon rossz, de ha akarod, sikerülni fog!)
Biztos vagyok benne, hogy most neked ezekre van szükséged és helyre fogsz jönni! :)
Ne miattam, hanem magad miatt olvasd el a könyveket, amiket ajánlottam. Hidd el nem fogod megbánni! :)
Ne add fel, van remény! ;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!