Egy szülő miért képtelen elfogadni ha a gyereke bűnöző lesz?
Akinek gyereke lesz, mindenki azt szeretné hogy problémamentes mintává váljon, olyanná amilyenek maguk a szülők voltak, feltehetőleg.
Viszont egyet elfelejt minden felnőtt, hogy az Ő részük azzal le van tudva, hogy megcsinálta, világra hozta. A személyiségről és annak fejlődéséről elfelejtkeznek egyszerű példa, a szülők normális rendezett családban nőttek fel, sosem volt rendőrségi ügyük. A gyerek viszont már tizenévesen deviáns, neki megy akár 2 embernek is, ilyenkor pedig csodálkoznak hogy kire ütött? De azt nem ismerik el sokféle személyiség van a világon, és ez adottság. Pl 100 magyarból 95-en törvényesen dolgoznak, és csak a maradék 5-ből lesz olyan szintű ember akinek minden forintja feketén folyt be.
Nagyobb híres/hírhedt gengsztereket is világra hozott valaki(Al Capone, Escobar, Luciano, Bonnano) mégis tizenévesen már pénz behajtással foglalkoztak, az évek előrehaladtával pedig már öltek hogy fennmaradjanak a konkurenciában. Biztos volt családjuk, mégis külön utat választottak, lehetett volna belőlük átlagos dolgozó ember, mégsem álltak be a "sorba"
Mert a legtöbb szülő, mármint a normális szülő nem arra büszke, hogy a gyermeke bűnöző.
Én elég öntörvényű ember vagyok, eléggé lázadó a társadalom bizonyos nézeteivel szemben, de azt én is belátom, hogy a bűnözés rossz, .És ami rossz, azt a szülő nem szeretné a gyermekének.Ráadásul magát a szülőt is megbélyegzik emiatt, szégyent hoz rá a bűnöző gyermek.Ez kinek jó??
Láttam műsort és olvastam hírhedt emberekről, nos, szinte kivétel nélkül olyan családokban nőttek fel, ahol sérültek valamilyen szinten.Valamilyen lelki törés, trauma keletkezett bennük, ezért váltak bűnözőkké, deviáns emberré.Nyilván nem minden rossz családban felnövő gyermekből válik bűnöző, de nagyobb az esélyük rá.
Nem muszáj beállni a sorba, ha nem teszik, de nem csak a bűnöző lét az alternatíva.Lehet vállalkozó, művész, élhet nomád életet, ha nem akar társulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!