Csak én érzem úgy, hogy divat lett utálni a karácsonyt? Szerintem nincs baj a karácsonnyal, és kicsit sznobság lett utálni.
Az egészben az a szomorú, hogy amit már novemberben erőltetnek (szeretet, család, békés ünnep) az erőltetésnek hat az emberekre. Amit itt olvasok a kommentekben is. Nem a dömpinggel van baj, hanem azzal, hogy az ember hazugságnak érzi és ezért besokall tőle.
Imádom a karácsonyt. Nem is magát a karácsonyt, inkább a fényeket, a díszeket, a mikulásos figurákat, a finom szezonális sütiket, csokikat, illatokat. Ahogy betoppan a boltokba a hangulat (október vége) már karácsonyi lázban égek.
De nem tudok besokallni, mert nem érdekel, hogy hogyan akarják lenyomni a torkomon. Saját elképzelésem szerint élem át, nem érdekel a sokadik cuki reklám.
Nem vagyok hajlandó bedőlni a maszlagnak, hogy ciki ha nem egy szuper kütyüt ajándékozok. Ez fejben dől el. Az ember önmagának rontja el az élményt. Erről nem a multik tehetnek.
Nem divat lett,hanem egy kötelező nyálas cirkusz az egész,amit sokan nem szeretnek.
Felfordul minden,sokak számára hatalmas idegi,anyagi és lelki nyűg az egész,és puncsozni kell mindenkinek.
A 12-es egy soros válasza nem azt mutatja, hogy megtisztelt azzal, hogy végigolvasta.
A többieknek köszönöm. de azzal értek egyet, amit a 11-es írt.
Mert a karácsony szent ünnep kellene hogy legyen, nem pedig mirólunk és az ajándékainkról kellene hogy elsősorban szóljon.Azért tűnik erőltetettnek, mert nem úgy, nem azt ünneplik, amit kellene.
Pedig én még csak nem is vagyok egy szentfazék..
emlékszem a régi szép, szertartásos karácsonyainkra, amikor a nagymamámék (az öregek) olyan gyönyörűen énekelték a gazdagon megterített asztalnál a szép szent karácsonyi dalokat az énekeskönyvből.Nyugalom volt, nem siettünk sehová, mégis kész lett minden, pedig otthon sütöttünk, nem bolti volt a bejgli.Az együttlét volt a fontos, az ajándék csak hab volt a tortán.Ajándékot végül is kaphattam bármikor és általában szerencsére megtudtuk venni év közben, amire szükségünk volt, de karácsonyi dalokat énekelni együtt, szakajtóban tojást tenni az asztal alá, hogy egész évben jól tojjanak a tyúkok, mézes diót enni hogy "szépek és édesek" legyünk egész évben, nos azt csak az évben egyszer lehetett, szóval ez volt a karácsonyban az emlékezetesebb.
"De végig olvastam csak nincs kedvem regényt írni"
Akkor mi értelme, Értelmeset írni lusta vagy, keveset akkor minek? Többieknek köszönöm.
Mézes dióról nem hallottam, én azt bármikor eszem. :)
Karácsonyi dalokat mi éneklünk, mióta gyerek is van a családi körben újra.
És a bejgli is otthoni. Van, akinél bolti? Azt nem is gondoltam volna, szerintem az durva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!