Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Olyan szomorú ezt látni a...

Olyan szomorú ezt látni a társadalmon nem? 16/L

Figyelt kérdés

(Lehet kicsit hosszú, de olvasd el kérlek, mert szerintem megér 5 percet)

Egyszerűen imádom a karácsonyt, és a decembert. Kiskorom óta a legkedvesebb hónap a számomra. Imádom a készülődést az ünnepre(díszítés, sütés-főzés, fa vásárlás és díszítés, karácsonyi ajándék készítés/vásárlás). Az egész ünnep feelingje annyira csodálatos. És hívő vagyok (de nem gyakorlom ) de nekem ez az ünnep nem Jézus születését jelenti legfőképpen, hanem a szeretet ünnepét. Ilyenkor mindenki lenyugszik és a szeretteivel foglalkozik, a nyugalomban és szeretetben. CSAK az a kis bökkenő, hogy alig van ilyen ember. Manapság sok emberrel beszélek, akiket az se érdekel, hogy egyáltalán van karácsony. Nem tudom, milyen megfontolásból nem szeretik és nem veszik figyelembe a karácsonyt, biztos van rá okuk, de ha az egész évben egyszer sem szeretünk tiszta szívből, nyugszunk meg és engedjük el a problémáink pár napra, hogy boldogok legyünk, akkor mikor? Így is egy rideg világban élünk, amiből lassan eltűnik a szeretet, így ráteszünk még egy lapáttal. Én tudom, higy vannak az életben nagyon szomorú sorsok, de olyan szomorú ez az emberi gyarlóság.. Rossz látni, hogy manapság sok szülő viselkedésén a gyereke felé, egy csepp szeretet sem látszik. Mindenki bunkó mindenkivel (persze tisztelet a kivételnek). Alig mosolygunk rá másokra, mert a saját problémáinkkal törődünk és nem vesszük figyelembe azt, higy egy mosoly is mennyi mindenre képes. Vagy lehet, hogy vannak emberek akik nem tudnak mit kezdeni a szeretettel?? Lehet, csak én gondolkodom még ilyen "gyerekesen", hogy az életet a szeretet mozgatja igazán, és nem nehéz szeretni. Hozzám lehet vágni, hogy "Te még gyerek vagy, nem tudsz semmit az életről.." de igen tudok. Az én családi életemben is voltak nehéz pontok, vannak és lesznek is. Mivel semmi nem tökéletes és mindig lesznek konfliktus helyzetek, DE csak a te nézőpontod kéne megváltoztatni és máris máshogy éreznél. És igen gyerekes vagyok és büszke vagyok rá.. Szerintem a gyerekektől is kéne pár dolgot tanulni a felnőtteknek , nem csak a gyerekeknek tőlük.. Sokkal másabb lenne a világ. És kérlek titeket, akik belevannak fásulva az életükbe, hogy próbáljatok találni olyan dolgokat amik boldoggá tesznek titeket és sikerülni fog felismerni a szeretet és tovább adni, mert nagyon szomorú látni, ahogy a társadalom egyre negatívabb.. és nagyon sok velem egykorú gyerek nem is akar családot alapítani azzal a címszóval, hogy "ebbe a világba minek?!". Bár én nem ezek közé tartozom, de valamilyen szinten igazuk van, csak annyiban nincs, hogy családot alapítani nem a világnak kell, hanem magunknak és a párunknak akit szertünk. Lehet, hogy tényleg ezzel feldühítek valakit, lehet, hogy valaki egyet fog érteni de engem ez már nagyon zavart és gondoltam kiadom magamból. Lehet, hogy rosszul gondolom, mert én tényleg eddig szeretetben éltem, a szüleim nagyon szerettek/nek és biztos, hogy vannak olyan emberek akik sajnos nem mondhatják el ugyanezt, úgy ahogy a szüleim se igazán de a gyerekeiket és egymást is nagyon szeretik, szóval semmi nem lehetetlen. Néhány embert eszméletlenül idegesít a pozitivitásom, hogy állandóan mosolygok, de a barátaim, a családom és az osztálytársaim is mindig megnevettetek és szeretnek. Nem tudom, ez mennyire baj,de megváltozni nem fogok, szóval lehet itt szidni, nem igazán fogom magamra venni, mert én csak a véleményem mondtam el amivel tudom, hogy sokan nem fognak együtt érteni. És a legvégére, legalább a karácsonyt töltsétek el szeretetben, csak ez a pár nap legyen szent az évben. És tudom ajánlani Ady Endre- Karácsonyi rege című versét.

(A kérdés kivan rakva ünnepek a kategóriába is, de rájöttem, hogy ezt inkább ide kéne besorolni😕) Boldog Karácsonyt mindenkinek előre is!😊🎅🎄❄☃🎀

2017. nov. 18. 14:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"de ha az egész évben egyszer sem szeretünk tiszta szívből, nyugszunk meg és engedjük el a problémáink pár napra, hogy boldogok legyünk, akkor mikor? "

Az a baj, hogy nem tudják elengedni magukat az emberek. Ott vannak egymás nyakán olyan emberek , akik nem szeretik egymást.

" de olyan szomorú ez az emberi gyarlóság.. "

Attól, hogy egy napra kikapcsolják magukban -legalábbis próbálják- a gyűlöletfaktort, attól másnap ugyanúgy menni fog a "hacacáré".

"sz látni, hogy manapság sok szülő viselkedésén a gyereke felé, egy csepp szeretet sem látszik. "

Na igen, ez pl szívás, mert a gyerekek nagyon meg tudják sínyleni, hogyha nem szeretettejes közegben nőnek fel, születnek bele. De az emberek közül rengetegen ma már képtelenek a szeretetre. Amúgy ilyen végletek jelennek meg most szerintem, hogy vannak, akik nagyon tudnak szeretni pl úgy általánosságban, és vannak, akik nagyon nem.

"vannak emberek akik nem tudnak mit kezdeni a szeretettel?"

Na igen, én tudok olyan embereket, akik lehet, hogy szeretnék, de csak felületesen, nem is igazán "mélyen" megfejteni a szeretni képes emberek lelkületét, szóval csak felszínesen, felületesen, de nem sikerül nekik -tán pont mert felületesek, de ez nem hiba feltétlen, csak ők ilyenek, vagy nem tudom- na szóval nem sikerül nekik megfejteni, és ez stresszeli, frusztrálja őket, és ezért talán megpróbálják rávenni az adott közösség, közeg többi tagját, hogy közösítsék ki azt a másikat, mert ő nem érti, de ezt nem fogalmazza meg, csak megpróbálja "sz@r alaknak" beállítani a másikat.

" és nem nehéz szeretni."

Hát de van, aki meg sem próbálja, mert nem érdeke, vagy nem kényszerült még bele olyan nehéz helyzetbe, szerintem ez nem egyszerű dolog. Én a reinkarnációban hiszek, és van amit el lehet felejteni és újra tanulni pl, énszerintem a szeretet, meg a lelki kötődések, az is olyan. Ha egy adott helyre születik, akkor nagyon összetartó, kiegyensúlyozott a család, és gazdagok, van, ahol "középgazdag", tehát mindenük megvan úgy értem, de nem dőzsölnek, lehet, hogy pl egyik helyen se megy egyből, ja meg már nem is tudom, mit akartam ebből kihozni, viszont hát sokat , sok inkarnációt is kellhet élni, amíg valaki "tartósan ráérez" a szeretetre; meg minden helyzetben pl jószándékú, jóindulatú, meg együttérző lesz.

" Szerintem a gyerekektől is kéne pár dolgot tanulni a felnőtteknek"

Ezt jól látod. Ja meg amúgy tényleg , a Jézus is mondta azt mondják, hogy amíg nem leszünk olyanok , mint a gyerekek, nem lesz a miénk a Mennyek országa. Ja de amúgy valakitől meg azt hallottam, hogy pont , hogy felejteni kéne ahhoz, tehát hogy ezt a sok klisét, amibe beletanultunk, meg az álarcainkat lefejteni magunkról Jaj má, annyira ide kívánkozik "Enigma-Return to innocence". :) Szóval hogy annyi nem feltétlenül jó szokást magunkra aggatunk, meg különböző nézetek éket vernek közénk, meg ilyesmi. Az ítélkezést azt is megtanuljuk, hogy "fujj, az ronda, az büdös"; de pedig asszem úgy mondta valaki, hogy amikor egy gyerek megérkezik ebbe a világba, akkor ő egy kerek egész, és hogy akkor mitőlünk szívja magába, hogy ő is ítélkező legyen, mert ez pl belenevelődik. Ja amúgy most jut eszembe, hogy volt valami olyan, hogy gyerekeket kérdeztek, hogy miket csinálnának, hogyha állami vezető pozíciót kapnának, abba kerülnének, és tök jókat mondtak. Ilyen alapdolgok, hogy mindenkinek legyen meleg helye, meg kajája előszöris. Jaj, tudom, mi volt még, hogy olyan kérdés volt, ja az előző az egy felmérés volt, valami ilyen tudományos körnek a kutatása, és akkor az jött ki, hogy a gyerekek tök jól elirányítgatnák a világot, én asszem; a másik meg egy csajszi kérdezősködött általános iskolákban, meg talán óvodákban is, hogy ha lenne egy varázspálcájuk, amivel teljesülhetne egy saját kívánságuk, akkor mi lenne az, és ott is tök jókat mondtak.

"És kérlek titeket, akik belevannak fásulva az életükbe, hogy próbáljatok találni olyan dolgokat amik boldoggá tesznek titeket és sikerülni fog felismerni a szeretet és tovább adni,"

Na igen, ez nagyon jó, mindenben lehetséges elvileg találni valami szépet, -most pl rossz melóra gondolok, hogy abban is leljen valami örömet az ember, és akkor ha talál, akkor rövid időn belül valaki szerint már őt fogják konkrétan jobb állásajánlattal megkeresni. De amúgy valaki mondott még ilyet is, hogyha lát egy kupac kakit, akkor ha tesz egy 180 fokos fordulatot, akkor ott nyílik egy virág. A többi szituációra meg, ami nem okés, de nem tudunk rajta változtatni egyáltalán, arra meg kifejezés: "Ez van." Ez egy jó hozzáállás, aztán tovább megy az ember. Meg ami egy másodperce történt rossz, az már a múlt. A második felében amúgy már nem vagyok biztos, hogy sikerülni fog felismerni a szeretetet, de egyébként van rá nagy esély, csak nem tudom, mekkora, szerintem 50 % körül sanszos, hogy van. Ezt tényleg nehéz lenne megmondani.

" nem a világnak kell, hanem magunknak és a párunknak akit szeretünk. "

Na igen, de valaki meg egyenesen önzőnek érezné magát, és nem tudna már úgy annyira tükörbe nézni, mert nem tudna elszámolni talán a lelkiismeretével, hogy ide pottyantott egy gyereket, akinek az ilyen világban meg milyen sorsa lesz; és félne, hogy sínylődni fog, szóval szerintem ez egy áldozat, lemondani a gyerekről, családalapításról. Ezzel ő csak jót akar, pont azért, mert empatikus, mert van benne szeretet,és tudja, hogy ő is szenved,mások is, nem akar másnak szenvedést okozni azzal, hogy ideszüli, amikor pl védekezhetne is, és akkor nem teremtene még több szorongást, nem adna rá még több lehetőséget, hogy még több szorongást adjon a világnak.

"Néhány embert eszméletlenül idegesít a pozitivitásom, hogy állandóan mosolygok,"

Na, azok az emberek képtelenek a szeretetre, meg akarnának kicsit félig-meddig valamelyest érteni, de nem sikerül nekik, és ez frusztrálja őket, így helyette inkább utálnak:D Igen, vannak ilyenek is, én most mosolygok ezen a felfogáson:)

"Nem tudom, ez mennyire baj,de megváltozni nem fogok"

Másokért ne is, meg amúgy valaki mindig szokta mondani, hogy ha tényleg akarsz valaki lenni, akkor legyél önmagad.

Ja amúgy csak akkor változz meg, ha te is érzed szükségét, külső nyomásra inkább ne azonosulj semmivel; ha te így jó vagy önmagadnak elégedett vagy saját magaddal, akkor az úgy fain. ( Amúgy még idetenném azt is azért, van az, hogy "bmit megtehetsz, amíg nem ártasz vele másnak"-felfogás.) Hogyha szereted magadat , az kell is, magadat is kell. Másokat meg csak lehet:) Vagy nem lehet:P Amúgy valaki azt mondta, hogy ilyet nem lehet kérni valakitől , hogy szeressen, hogy képes legyen a szeretetre, mert ilyet ma a legtöbb ember nem tud. Tehát nem fer ilyet kérni, ilyet elvárni. Korrektebb verzió az, hogy olyat ne tegyél, amit tudsz, hogy "ne gyűlölj." Meg még vmi ilyet is mondott, hogy amit manapság sokan szeretetnek neveznek, az "barterüzlet."

" És a legvégére, legalább a karácsonyt töltsétek el szeretetben, csak ez a pár nap legyen szent az évben. "

Most már értem ezt az egész nézőpontot, de talán nem ad annyit hozzá, hogyha az egész év többi napja szívás, itt meg "elő van írva", hogy "szeressünk!". :)

Amúgy aki szeret, az máskor is szeret, nincs szüksége hozzá , hogy ünnep legyen, szóval ilyen téren ez neki annyira nem oszt, nem szoroz. Max, ha nem kedves a családja, és Karácsonykor is csak őt szapulja, akkor szenved pl a Karácsony miatt, mert legszívesebben másvalakikkel, vagy mindegy, lehet egyedül is, csak mindenképpen nélkülük töltené el a karácsonyt, ahol nincsenek olyan rosszindulatú, morgó emberek körülötte.

Na de legyen ám boldog Karácsonyod neked is, mert az fain!:) Sőt, legyél mindig boldog, ne csak ezen a pár napon!:) Azt kívánom neked!:):)

2017. nov. 18. 19:32
 12/15 anonim ***** válasza:

11.vagyok,amíg elvoltam a gép elől, addig eszembe jutott mégegy, a hozzáálláshoz, szemléletmódhoz még ezt is praktikusnak tartom leírni; tudtam, hogy még valamit akartam a 180-as részhez:)

Na, szóval még azt, hogy értékeljük, amink van, pl valakinek nincsen lába.

2017. nov. 18. 20:12
 13/15 anonim ***** válasza:

*

:S

2017. nov. 18. 20:13
 14/15 anonim ***** válasza:
50%
Minden csak a hozzáálláson múlik. :)
2017. nov. 18. 22:24
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

"#1 Én tudom, hogy milyen ez az egész élet..."

Arany drága bogaram! Lófaszt se tudsz, nem azt, hogy milyen az élet. Majd ha lesz gyereked, neki magyarázd el, de addig ne állíts ilyen sületlenségeket 16 évesen.

58F

2017. nov. 19. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!