Ti kit mentenétek meg ebben a helyzetben?
Tegyük fel, hogy a hajó aminek az utasa vagy elsüllyedt és egy kis "mentőcsónakban" sikeresen megmenekültél, magd körül a vízben több fuldoklót is látsz, de csak kettőt menthetsz meg, kit választanál az alábbiak közül?
-egy kutya
-a hajó orvosa
-a kapitány
-egy átlagos, fiatal (18-30 éves) férfi vagy nő
-egy híres tudós aki áttörő eredményeket ért el a rákkutatással kapcsolatban
-egy idős milliárdos férfi (aki komoly összegeket ígér ha megmented)
-egy a hajón utazó katona
-egy gyerek (6-12 éves)
-egy az emberi jogokért küzdő aktivista, aki komoly eredményeket ért el
-a kedvenc zenei előadód
Fontos tudni, hogy egyenlőre kérdéses, hogy mikor fognak tudni kinenteni titeket, nem kizárt, hogy hosszú ideig fogtok még sodródni.
Illetve megvan az önfeláldozás lehetősége.
Plusz a kutya és a gyerek 1 főt tesz ki.
Azért nem menteném ki a gyereket, mert akkor tőlem, mint nőtől várnák el, hogy gondoskodjak róla ahelyett, hogy a saját túlélésemen dolgozzak.
Ha van két nő, azokat menteném ki magammal.
A rákkutatót, meg a jogi aktivistát.
Vagy a rákkutatót, meg a milliárdost.
A valóságban valószínűleg nem tudnád ki kicsoda, csak mentenéd a menthetőt.
Bár ahogy a mai világ működik, a csónakban ülők okostelefonjukkal kameráznák hogyan fuldoklik a többi ember.
Én a rákkutatót biztos vinném, mert a kutatásaival még több emberi életet menthet. Hasonló a helyzet az emberi jogi aktivistával is.
De az is lehet hogy önző lennék és a milliárdost is vinném. Azzal bebiztosítanám a saját és gyerekeim jövőjét hosszú távra és nem átlag biorobot lennék.
Igen én előbb mentek ki egy kutyát mint egy gyereket
Lehet hogy ez durva de ahogy elnézem mások is ezen a véleményen vannak.
Szerintem megvan az oka miért mentünk ki elobb egy kutyát, nem azért mer ilyen szivtelenek vagyunk hanem mert kimentened az embert lehet az lenne a következő utána hogy belelok az óceánba mer fogyóban az élelmiszer és ő akar túlélni.
Egy kutya nem fog megtepni az utolsó konzerv miatt, kis boci szemmel nézne, hogy had kapjon egy kis falatot.
Az ember mit csinál? Kiveszi a kezedbol, megöl, lelok a hajóról. Tehát azer vigyem fel hogy utána hatbaszurjon? Nem kosz
#34 vagyok.
Nem írtam a kutyát, de.. Igazuk van az utolsó válaszolóknak. Simán megölhet utána egy kis kajáért egy ember.
Meg lássuk be: Most álszenteskedünk, meg erkölcscsőszködünk, hogy á, a milliárdos ajánlatát nem vennénk figyelembe, de a valóságban szerintem 10-ből 8 ember a milliárdost is kimentené.
Személy szerint a #38-assal teljesen egyetértek. Mi a biztosíték rá, hogy nem húz le azzal a mozdulattal a tengerbe? Illetve mi a biztosíték arra, hogy a milliárdos megtartja a szavát? Lehet hogy ígér, de ahogy feltápászkodik a csónakba, úgy talán el is felejti mit ígért. (majd belelök a vízbe)
Egyébként a kérdésre válaszolva, ha a kutya és gyerek 1 főt tesz ki (mert szerintem páran úgy értették hogy 1-1 főt), akkor ez lenne nálam az egyik...a másik pedig a rákkutató lenne (ha dönthetnék, valós helyzetben persze máshogy alakul)
Igaz a kutya is tud úszni, de a kapitány/katona/hajóorvosnak is tudni kellene, mint írták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!