Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Most komolyan azért ne vállalj...

Most komolyan azért ne vállaljak gyereket, mert pszichés beteg vagyok?

Figyelt kérdés
Tourette-szindróma
2017. nov. 9. 13:19
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként pedig nem a betegségeid miatt vagy mesüge, hanem egyébként. Mert ennyire önfejű hülyével rég találkoztam.
2017. nov. 9. 15:49
 22/30 A kérdező kommentje:
Szóval önfejű önző dög vagyok, mert a boldogságot nem egy bolondok házában és az antipszichotikumokban látom, hanem a családban és a szeretetben? Mivel deviáns vagyok, nem lehetek boldog, nem vágyhatok szeretetre, nem élhetek teljes életet? Már ne haragudjatok, de nem fogom a társadalmi nyomásnak alárendelni magam, mert az viszont sokkal többet árt, mint a gyereksírás.
2017. nov. 9. 16:02
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem érted mit jelent az önzőség. Azért vagy önző mert csak arról beszélsz, hogy a TE boldogságod, nem a gyereké. Téged nem érdekel, hogy a gyereked lehet, ugyanezekben a betegségekben fog szenvedni, mint te.
2017. nov. 9. 17:05
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
Azért vagy önző, mert egy gyerek életét tönkretennéd, csak hogy boldog legyél.
2017. nov. 9. 17:12
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Akkor most bejövök én is pszichés betegként, több problémám is van, amiket nem részleteznék, egy-kettő talán nem is annyira súlyos mint a skizofrénia, mégsem szeretnék addig gyereket, amíg ebből az állapotból ki nem jöttem. :) Ha még képes vagy racionálisan gondolkodni, te is belátod, hogy nem kellene.
2017. nov. 9. 17:20
 26/30 A kérdező kommentje:

Ami azt illeti, nem egyszer leírtam, hogy tudok uralkodni magamon és úgy állok az egészhez, hogy a devianciám nem szőhet nekem akadályokat és nem ment fel semmi alól se. A szeretteim szerint valóban nem vagyok egy könnyű eset, de nem keserítem az életüket. Valóban vannak hibáim, de nem leküzdhetetlenek. Egy gyereknek valóban nem könnyű, ha egy olyan környezetben nő föl, ami eltérőbb az átlagosnál, tapasztalatból mondom, de eddig senkit se kergettem az őrületbe a hóbortjaimmal, tudok felelösségteljesen viselkedni és nem hiszem, hogy megkeseríteném a lelendő gyermekem életét a furcsa szokásaimmal. Csak az bukik el, aki retteg és szégyenli önmagát.

Ha a gyerek örökli a génjeimet? Na és? Deviáns emberek nélkül nem létezne a művészet. Tetszik vagy sem, de ez így van. Nem tudom, hogy észrevettétek, de a történelem legnagyobb művészei mind őrültek voltak. Mozart, Beethowen, Dvorak, Schuman, Salvador Dali, Picasso, Vincent van Gogh, David Helfgott, Dovsztojevszkij...

Ők voltak azok, akik képesek voltak kifejezni és uralni a kifejezhetetlent, bár mindegyikük valamilyen pszichés betegségben szenvedett, de őket egy átlag ember sose tudná überelni. Nekem például kimondottan jó muzikális érzékem van, zenélek is és nagyon sokan mondták, hogy nagyon kifejezően, temperamentumosan és kecsesen játszok és mind ezt úgy, hogy nem is kérdeztem a véleményüket, csupán nem bírták megállni, hogy ne közöljék velem. Ha netán a gyerekem örökölné a devianciámat, akkor azt sem tartom kizártnak, hogy a muzikális érzékemet és az abszolút hallásomat is örökölné.

2017. nov. 9. 19:09
 27/30 anonim ***** válasza:
55%

Remélem, kedves Kérdező, lenyugodtál. A válaszolók persze eljuttattak komfortzónád határára, de ez a gyaki. Ez ilyen.

Én nem tedd győzködlek, h vállalj v ne, a te dolgod, a te életed, a te elszámolásod. nem mondom meg azt sem, én mit tennék a te helyedben -mert nem vagyok benne.

Amit ajánlok: tedd fel magadnak a kérdést, szeretnél-e olyan szülőt, mint amilyen te vagy?

2017. nov. 9. 19:11
 28/30 anonim ***** válasza:
0%
Ismerek egy skizofrén nőt. 2 felnőtt gyereke van,akik egészségesek.
2017. nov. 9. 19:17
 29/30 anonim ***** válasza:

Pontosan, teljesen felesleges, hogy tönkretedd a gyerek életét!

Nem kell mindenkinek szülni, főleg annak, aki nem alkalmas rá és te mentális betegként NEM vagy az.

A Tourette még hagyján bár örökletes -, de skizofrénként mégis hogy gondoltad?

Főleg, hogy a terhesség-gyermekágy alatti hormonális változások belobbanthatják a betegséget vagy súlyosbítják.

2017. nov. 10. 09:11
 30/30 anonim ***** válasza:
Skizofren ember ne vallaljon gyereket, ha van egy kis szive!
2020. máj. 16. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!